Salcia Bătăușă

557 43 18
                                    

Sosise mult așteptata zi de sâmbătă, asta însemnând că era timpul pentru preselecțiile de Vâjthaţ. Acestea aveau loc pe terenul școlii, bineînțeles, unde se aflau Albus, Scorpius, Lara și alţi Cercetași, în acea dimineață, toţi fiind gata să urce pe mături.

-Puţină atenție, vă rog! se auzi vocea lui Roxanne Weasley, căpitanul echipei, ea fiind în al patrulea an de studiu. Aș vrea să vă împărțiţi în trei grupe: Prinzătorii în partea stângă, portarii în mijloc, iar Căutătorii în partea dreaptă.

Odată ce Roxanne vorbi, toţi se așezară în șir indian, fiecare la locul lui, iar apoi preselecțiile începură. Pentru început, căpitanul le ceru celor prezenți să zboare în jurul terenului cât de repede pot. Apoi, testă capacitatea Prinzătorilor de a-i apăra pe ceilalți jucători de Baloanele Ghiulea, Scorpius fiind cel care primi postul.

Situaţia portarilor fu ceva mai complicată deoarece mulţi dintre ei apăraseră poarta fără a da greș, însă, dintre toţi, Roxanne hotărî să îl aleagă pe cel mai bun dintre Lara Swift și Louis McLaggen.

-Fii gata să pierzi, McLaggen, îi spuse Lara, înainte de a urca pe mătură și de a se ridica de la sol.

Într-adevăr, Louis McLaggen pierdu. Lara învinse, adică, câștigă postul de portar, apărând fiecare Balon aruncat de Înaintași.

-Se pare, începu Roxanne, imediat după ce Lara se dădu jos de pe mătură, că echipa are un nou Prinzător și un nou portar, aceștia fiind Scorpius Malfoy și Lara Swift. Mai rămâne să găsim un Căutător potrivit.

-Niciodată nu găsim un Căutător potrivit, murmură Billy Weaver, cel mai bun prieten al lui James.

-De fapt, găsim, dar cei mai mulți sunt în anul șapte, îl contrazise Roxanne.

-Termină cu pălăvrăgeala! se răsti James. Căutătorul ăla nu se găsește singur.

Roxanne oftă, în timp ce își dădu ochii peste cap, după care suflă în fluier și spuse, astfel încât să o audă toată lumea:

-Voi, cei rămași, veţi da proba pentru Căutător în ordinea alfabetică. Sunteţi doar șase, deci, nu va fi prea greu. Tu începi, Edison.

-Puteai să îmi spui Lyam, dar merge și așa, spuse un băiat înalt, șaten cu ochi căprui și deșirat, acesta fiind unul dintre prietenii buni ai lui James.

Prinse Hoţoaica în aproximativ douăzeci de minute, iar Roxanne nu păru nemulțumită, dar nici surprinsă sau așa ceva. Toată lumea spunea că e o persoană exigentă, mai ales când vine vorba de Vâjthaţ sau de reputația Cercetașilor.

-Marcus Finnigan! strigă Roxanne, apoi înaintând un băiat din anul cinci, tot șaten. Acesta prinse Hoţoaica în același interval de timp ca Lyam.

"Ori Lyam e incredibil de rapid când e pe mătură , ori Marcus zboară mai lent ca bunică-mea", își spuse Roxanne, iar apoi îi strigă pe cei patru elevi rămași, ultimul fiind Albus.

Acesta se ridică de la sol, zburând cât mai sus, ca să poată găsi repede Hoţoaica. Strategia lui îl ajută foarte mult, atât de mult încât observă mica minge aurie în mai puțin de două minute. Cum o zări, apucă coada măturii sale cu mâinile și se duse în jos, ajungând la nivelul Hoţoaicei, care se îndepărtă de el în viteză, înălțându-se, în același timp. Albus o găsi, înălțându-se și el. Nu-i scăpa nici o mișcare de-a ei, privirea lui ca de uliu fiind fixată pe aceasta.

Totuși, Hoţoaica nu voia să se lase prinsă, așa că se înălță și mai sus, apoi coborând foarte brusc și ridicându-se iar. Repetă acțiunea încontinuu, iar apoi începu să se învârtă foarte repede în jurul lui Albus, astfel, ameţindu-l. Totuși, băiatul nu se lăsă atât de ușor. Enervat de acțiunile Hoţoaicei, întinse mâna după ea și încercă să o prindă, dar, din păcate, aceasta îi scăpă printre degete.

Albus Severus Potter și Întoarcerea Întunericului // vol. 1Where stories live. Discover now