Capitolul XVI - De ce venise?

8.2K 290 6
                                    

"I believe, I believe there's love in you
Gridlocked on the dusty avenues
Inside your heart, just afraid to go
I am more, I am more than innocent
But just take a chance and let me in
And I'll show you ways that you don't know
Don't complicate it
Don't let the past dictate
Yeaaah
I have been patient, but slowly I'm losing faith"

Skylar Grey-I Know You

Autorul povesteste:

Zambetul acela implinit ii lumina tot chipul. De mult nu o mai vazuse atat de fericita, pe langa ea zambea si el. Insa sentimentul de vinovatie persista incontinuu inauntrul lui. Aceasta seara nu o va uita prea curand, era seara in care isi dadu-se seama ce-o putut sa-i faca sotiei sale. Isi deschisese ochii in alta ordine de idei. Isi impleticise degetele cu ale ei, sarutandu-i mai apoi mana.

Femeia zambise dragastos, atentionandu-l sa fie atent la drum. Astfel acesta isi dadu-se ochii peste cap. Aceasta, rezemandu-si capul de geamul masinii, mintea ii zburase la Zilya. Ii era frica, frica ca se va trezi vreodata fara sa o mai vada. Trebuia sa fie cu ochii in patru, doar nu era sa stea toata viata inchisa intre patru pereti. Deschizand ochii il privi atent pe barbatul de langa ea. O ranise mult, dar stiti cum se spune: "Dragostea e oarba!", asa se intamplase si in cazul ei. Il iubea pe acest barbat cu toata fiinta ei, trecand orice limita umana.

Deodata, trasaturile ei se schimbasera, insa isi dadu-se seama ca acesta va observa starea ei si si-o masca imediat. Exista o problema si aceea era ca nu-l cunostea absolut de loc.

-Nikolay? il striga si barbatul isi intoarse pentru cateva clipe privirea inspre ea.

-Da scumpo, ii raspunse acesta.

-Cum era viata ta inainte sa ma cunosti pe mine? il intreba zambitoare.

Insa barbatul nu-i raspunse, in schimb isi inclestase dur palmele peste volan. Zambetul ii pierise dandu-si seama de gafa pe care o facuse. O liniste apasatoare se lasase in bolidul argintiu. Tot drumul il petrecuse in liniste, pana cand frana brusca o facuse aproape sa de-a cu capul de bordul masinii. Isi intoarce privirea catre Nikolay, privindu-l socata. Acesta parca uitase sa mai si respire, o dadu-se in bara si de data asta. Femeia numara in gand pana la zece, calmandu-se. Stia ca ii va trebui rabdare multa pana ce Nikolay va avea incredere in ea, insa daca nu i-o va castiga?

-Te-ai lovit? intreaba temator.

-E-n regula, raspunse oftand.

-Nu, nu e. Sunt asa de idiot incat era cat pe-a ci sa te omor, replica sprijinindu-si capul intre palme.

Simtia nevoia sa loveasca ceva, orice numai sa scape de tensiunea ce o acumulase pe parcursul drumului. Stia ca pana la urma avea sa-l intrebe de trecutul lui, insa spera ca va fi pregatit. Si mai stia ca atitudinea sa din ultimile minute o ranise, mai ales cand in urma cu o ora ii jurase ca se va schimba, insa pur si simplu nu s-a putut controla. Simtise doua brate cum il imbratisau si si-a ridicat privirea. Aceasta il privea zambindu-i intelegator.

-Nu m-am ranit, bine? ii spuse sarutandu-l pe frunte. Iubitule mi-am dat seama ca am atins o coarda ceva mai sensibila, de aceea nu sunt suparata pe tine. Insa Nik, am nevoie sa te cunosc, nu stiu nici macar care-i mancarea ta preferata si toate astea ma zapacesc. Ma doare s-o spun, dar simt ca traiesc cu un strain, termina oftand.

Avea dreptate si el stia asta. Ar vrea sa-i fie totul atat de usor incat sa-i povesteasca tot, insa ii era frica. Frica ca se va speria de el mai mult decat o facea deja. Se ingrozi numai la gandul cand avea sa afle cate facuse in trecut si cu siguranta il va parasi. Nu, asta nu avea sa se intample.

Căsătorie din prima (Volumul I) ✔Where stories live. Discover now