Hoofdstuk 13 ~ Ruzie

706 30 7
                                    

Nadat ik alles over Stijn had verteld moest ik gaan, want het bezoekuur was voorbij en die zusters waren weer eens chagrijnig. Dus nu ga ik Honya een hele tijd niet meer zien. Ik zucht. Ik was direct terug naar de kliniek gegaan. Ik kijk naar het doosje laxeerpillen wat ik onder mijn kussen vandaag heb gehaald. Ik staar er wat naar en haal er dan vier pillen uit. Ik stop ze in één keer in mijn mond en spoel ze weer weg met water. Ik loop mijn kamer uit en ga naar Sabine. Ik moet weten of ze nog met James heeft gepraat. Want anders is ze nu sowieso weer hopeloos.

‘Sabine’, zeg ik. Ze kijkt me aan.

‘Ik ga het weer verpesten Yara, James is gewoon te leuk’, zegt ze. ‘Ik weet wat hij gedaan heeft, maar ik vind hem nog steeds leuk… Wat ik ook probeer om hem te vergeten, het helpt niet.’ Ze kijkt me een beetje bang aan.

‘Misschien vindt hij jou ook leuk en kan je hem een beetje veranderen. Dan is hij misschien wel aardig’, zeg ik. Sabine knikt.

‘Ik kan het op zijn minst proberen. Misschien wou hij me helemaal niet dumpen, maar wist hij niet wat hij anders moest doen.’ Eigenlijk is Sabine best wel naïef, maar ik wil het niet nog een keer voor haar verpesten. Ook al had ze me eigenlijk gewoon moeten geloven. Nou ja, ik leg me er wel gewoon bij neer dat Sabine met James gaat daten.

‘Ik ga nu dan wel naar hem toe’, zegt Sabine. Ze staat op en loopt weg. Ergens weet ik dat ik haar tegen moet houden, maar ik doe het toch niet. Straks maak ik het er alleen nog maar erger. Ik ga Sabine achterna. Even Sabine en James in de gaten houden. Ik zie Sabine met James praten. Ze kijkt best wel verliefd naar James.

‘James… Ik moet je iets vertellen. Eigenlijk vind ik je nog steeds best wel leuk.’ Sabine begint te blozen. Ik zou het schattig vinden als ik James niet zo erg zou haten.

‘Ik jou ook.’ James zoent Sabine. Ik loop snel weg, dit wil ik niet zien. En natuurlijk loop ik tegen Mick aan.

‘Yara’, zegt hij. Ik zucht even. Nog steeds ben ik bang voor hem en hij heeft het nog steeds niet door.

‘Mick…’ Hij kijkt me lief aan en ik voel vlinders in mijn buik.

‘Sorry ik moet gaan’, zeg ik snel en loop weg. Ik kan niet langer bij hem blijven, aangezien ik heel bang voor hem ben. Ik ga snel naar mijn kamer. Dan voel ik mijn buikpijn weer. Ik ga op mijn bed liggen. Hoeveel zou ik nu afgevallen zijn? Ik pak de weegschaal weer onder mijn bed vandaan. Nog 2 kilo extra. Dus ik ben nu in totaal 3 kilo afgevallen. Wow, het gaat nu opeens best wel snel. Dan komt Sarah binnenlopen. Ik schuif snel de weegschaal onder mijn bed.

‘Yara, kom je mee?’ Ik loop met haar mee.

‘Ik ben blij dat je weer wat eet’, zegt ze als we weer zitten. ‘Dat lucht me heel erg op.’ Ze geeft me een banaan. Ik eet de banaan op. Hallo ik moet toch iets doen, anders krijg ik ruzie met Sarah. En ik moet naar de begeleiders luisteren. Zeggen ze dan. Niet dat ik dat meestal doe, maar het gaat om het idee.

‘Ja mag weer gaan hoor Yara. Oh en trouwens vanaf nu eet je weer met de rest mee’, zegt ze.

Nadat ik weer in mijn kamer was, was ik in slaap gevallen. Als ik wakker word is mijn buikpijn wel een stuk minder erg. Ik ga rechtop zitten. Dan komt Sabine binnen.

‘Ik heb weer met James’, zegt ze. ‘Hij zei dat hij mij ook nog steeds leuk vindt.’

‘O oke, leuk’, zeg ik een beetje afwezig.

‘Ben je jaloers ofzo?’ vraagt ze. Ik schud mijn hoofd.

‘Waarom zou ik jaloers zijn op iemand die met die lul heeft’, zeg ik.

No Love AllowedWhere stories live. Discover now