3. fejezet

20.7K 1K 14
                                    

Halihó! Nagyon köszönöm mindenkinek, aki szavazott vagy kommentelt. Tudom ezt már vagy ezerszer elmondtam, de még mindig hihetetlen számomra, hogy több mint 100-an olvasták a sztorit :D
Ez a rész hosszabb lett, de sajna nem tudtam lerövidíteni, mert akkor a vége lapos lett volna. Na, de gondolom nem rám vagytok kíváncsiak, szóval jöjjön az érdekesebb rész...

- Hé Melissa! Ébredj! Megérkeztünk- Hannah nem épp kellemes hangjára ébredtem.
Lassan kinyitottam a szemem és egy fedett parkolószintet láttam magam körül. Kicsatoltam a biztonsági övemet, majd a csomagtartóhoz mentem, ahol Hannah már kotorászott. A táskámat a kezembe nyomta és elindultunk a lift felé. Beszálltunk, majd Hannah megnyomta a 25-ös gombot.
- Úristen milyen magas ez a ház!- mondtam csodálkozva. - Hány emelet van?
- 30, de az már tetőlakás, ahol lakik egy igen szexi üzletember- mondta sokat sejtető mosollyal.
- Uh, kímélj meg a részletektől- mondtam fanyarul.
Felértünk és a liftajtó kinyílt előttünk. Egy folyosón mentünk végig, amit bordó szőnyeg borított, a falak pedig szürkék voltak. Elég fura párosítás, mintha egy páncéltömbben lettem volna.
Megálltunk a 158-as ajtó előtt. Hannah elővette a kulcsokat, majd beléptünk. A lakás nagyon tágas volt. A legelső, amin megakadt a szemem, a nagy üvegablakok voltak szembe velem. Egyedül a plazma tv-nek hagytak ki egy kis falrészt, ahová feltették. A tv előtt egy kanapé helyezkedett el és egy dohányzóasztal. Nekem jobbra egy kis konyhasziget, a pult előtt bárszékek.
- Jobbra a te szobád és egy fürdő, balra pedig az enyém lesz. Rendezkedj be nyugodtan, mindjárt jövök- mondta a barátnőm, majd bevágta maga mögött a bejárati ajtót.
Elindultam a jobb oldali kisebb folyosó felé. Itt 2 ajtó volt. Egyik a jobb oldalon, a másik a balon. Benéztem az egyikbe, ami egy szoba volt. Kellemes látványt nyújtott. A falai halvány sárgák voltak, előttem egy nagy franciaágy, jobb oldalon egy gardrób. Az íróasztal az ágytól balra foglalt helyet.
Ledobtam a táskámat az ágyra és elkezdtem kipakolni belőle.
Kopogtatást hallottam és Hannah dugta be a fejét.
- Hali. Látom megtaláltad a szobát- mondta mosolyogva és bejött.
- Jaja. És nálad mi van?- kérdeztem miközben pakolásztam.
-Öhm... arra gondoltam, hogy akár most is elkezdhetnénk a hajfestést.
Nagy szemekkel meredtem rá.
- Hannah még csak most érkeztünk meg. És az 100, hogy nem te fogod csinálni.
- Hát, akkor ezt Marianak is el kell mondanod- fújta ki a levegőt.
- Kinek?- kérdeztem értetlenül. Ekkor, mint egy végszóra egy vörös hajú, az 50-es évei közepén járható nő robbant be a szobába. Spanyolul kezdett el beszélni és mutogatott, hogy forduljak körbe, majd a vállamnál fogva lenyomott a székre, amit az íróasztaltól hozott az ágy elé. A kis táskájából elővette az eszközeit. Az olló látványára felugrottam.
- Hé! Álljunk meg egy percre!- mondtam. - Mi ez az egész?- haragosan néztem Hannahra.
- Maria nagyon kedves és van egy szalonja a szomszéd utcában. Ő a legjobb egész New York-ban, higyj nekem- mondta reménykedő arckifejezéssel. - Bízd rá magad és utána olyan leszel, mint aki újjászületett.
Nagyot sóhajtottam. Bosszús voltam Hannahra, hogy a megkérdezésem nélkül csinált megint valamit.
- Jó, rendben, de az ollót nem használhatja- mondtam a nőnek, azonban ő kérdőn nézett Hannahra.
- Ne csináld már! Csak egy icipicit vág a végéből- mutatta a hüvelyk és mutatóujjával.
- Maximum 5 cm, de nem több- mondtam szigorúan.
Maria elkezdte a munkáját. Egy törülközőt terített rám, hogy a barna festékkel ne kenje össze a ruhámat. Fél óra után a festéket leöblítette, a vizes hajamat pedig elkezdte átalakítani. Sasszemmel figyeltem minden egyes mozdulatát. Mikor befejezte a vágást és szárítást, Hannah tapsikolva ugrált fel-le. Mindketten elém álltak és alaposan szemügyre vettek.
- Hm. Jó munkát végeztem- szólalt meg Maria.
- Egy pillanat. Maga érti a...- kezdtem bele, de Hannah félbeszakított.
- Igen, nagyon köszönöm- hálálkodott, majd kimentek a szobából.
A gardrób elé sétáltam, amin egy tükör volt és így én is megláthattam új külsőmet. A hajam most már barna volt, mint a szemem, és sokkal egyenesebb. A vége a lapockámat súrolta.
Hannah visszajött a szobába.
- Igen tudom, el kellett volna mondanom, hogy nemcsak spanyolul beszél, de akkor nem mentél volna bele a tervembe és nem néznél most így ki. Szóval szívesen- vigyorgott.
- Esküszöm, ha nem lennél, téged ki kéne találni- mondtam a szememet forgatva.
- Tudom, hogy imádsz. Na, de gyere csajszi megmutatom neked a várost.
A több mint 2 órás túránk után hulla fáradtan dőltem be az ágyba.
--------------------------------
Reggel az első napsugarak ébresztettek. Besütöttek az ablakomon és egészen az ágyamig kúsztak. Nagy nehezen kikeltem belőle, összeszedtem a cuccomat és az ajtó felé indultam. Hannah tegnap mondta, hogy erre van a fürdőszoba, ami gondolom a másik ajtón túl rejlett. Benyitottam és igazam lett. Levetkőztem, majd beálltam a kellemesen meleg víz alá.
Hallottam az ajtó csapódását, de gondoltam csak Hannah jött be, azonban ekkor a függönyt félrerántották és nem ő állt előttem.

Ne felejtsetek el kommentelni és csillagozni ;)

Engedj el! (BEFEJEZETT)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora