OKUL

4.4K 200 11
                                    

Eve girdiğimde babam ve teyzem denilen o kişiyi burda konuşurlarken görmeyi beklemiyordum. Doğu da benim kadar şaşkın gözüküyordu. Bizi fark etmemişlerdi henüz. Hızlıca yanlarına doğru gittim. Teyzemin karşısına geçtim.

"Ne arıyorsun burda? Ne işin var!" diye sertçe bağırmıştım.

"Konuşmamız gereken önemli şeyler var"

"Bildiğim kadarıyla hiç de haz etmiyorsunuz birbirinizden. Ne oldu da sizi bir araya getirecek kadar mühim ve önemli olan? Ha nedir söylesenize!"

"Doğa sakin ol güzelim" diyerek tuttuğu kolumu hızlıca iterek serbest bıraktırdım.

"Doğu ben bu kadın yüzünden annemin yeniden yaşadığı düşüncesine kapıldım. Olabilir mi diye düşündüm. Hayaller bile kurmaya başlamıştım."

"Doğa bak kızım annen öldü. İstesen de istemesen de bu bir gerçek. Ben de onun ikiziyim sadece.Ben bile isteye çıkmadım karşına. Ufak tefek tesadüfler ve benim yapabileceğim bir şey değildi. Seni tanımıyordum bile. Allah aşkına söyler misin tanımadığım,varlığınızdan haberdar dahi olmadığım size ne yapabilirdim. Üzgünüm. Annen ile ilgili düşüncelere kapıldın,üzüldün. Ama bak ben bu olaylara bir son vermemiz gerektiğini düşünüyorum."

"Onca yıl annemle aranızdaki her ne ise halledemediniz ve şimdi o öldükten sonra buna bir son vermeniz gerektiğini mi düşünüyorsunuz. Kusura bakmayın ama eminim ki bir şeylerin peşindesiniz. Eğer küçük bir şey olsaydı annem kesinlikle sizden bahsederdi bize. Kim bilir neler oldu da bu hale gelindi. Ben size hiç güvenemedim açıkçası. İyi geceler." diyerek odama geçtim. Direk pijamalarımı giyip yatağıma uzandım.
Kulaklıklarımı takıp kitabımı elime alıp okumaya başladım. Kafamı dağıtmaya ihtiyacım vardı.

Kapının tıklatılmasıyla yattığım yerden doğruldum ve 'gir' dedim. Sesim kısık çıkmıştı. Aşağıda çok bağırdığımdan olsa gerek. Gelen Doğu idi. Kapıdan kafasını uzatıp bi süre baktı daha sonra yanıma oturdu.

"Biraz sert davranmadın mı?"

"Hayır."

"Kadın ağlıyor"

"Umrumda değil."

"Bak doğa-"

"Doğu ben o kadına güvenmiyorum. Hem öykünün de annesi öyle değil mi? Ne bekliyorsun ki? Kızı gibidir o da işte."

"Üvey kızı"

"Fark eder mi? Sence de annem bize bahsetmez miydi bu kadından?"

"Düşüncen nedir? Kardeş olmadıkları mı diyeceğim ama ne kadar benzedikleri ortada."

"Hayır ondan bahsetmiyorum. Bu aralarında ki düşmanlığın sebebi ne sence? Bak annemizin nasıl biri olduğunu az çok biliyoruz. Kaç yıllık küslük sonuçta bu. Aşağıda ki kadın güya teyzemiz olan şahıs seni beni tanımıyor be. Yiğenlerini tanımıyor daha. Bulucağım ama elbet bi açık verecek hem neden geri döndü onu da öğreneceğim."

"Yeniden bir üzüntü yaşamanı istemiyorum. Kafanı çok meşgul etme sonra bize yeteri zaman ayırmıyosun." diyerek gülümsemişti. Boynuna sarılıp sulu sulu öptüm. Hemen  elleri ile yanaklarını sildi.

"Doğu şöyle öpmemelisin."

"Hemen sil tabi ama tabi sevgilin yapsa hiç de sinirlenmezdin."

"Birileri beni kıskandı mı bakıyım"

"Mm bilemiyorum" diyerek sırıttım. Saniyesinde elleri karın bölgemde yerini almış, gıdıklamaya geçmişti bile.

Bir yandan gülüyor bir yandan da durması için bir şeyler söylüyordum.

İKİZLERHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin