KAZA.

40.6K 945 90
                                    

-DOĞA-

Yanağımda ki öpücüğü hissetmemle uyanmam bir oldu. Gözlerimi açtığımda babamı gördüm.

"Günaydın" dedim.O da gülümseyerek

"Günaydın Cadı,hadi kahvaltıya gel." dedi.

"Tamam babacım hazırlanıp geliyorum." diyerek karşılık verdim ve okul üniformalarımı alıp hazırlanmaya başladım. O arada babam gitmişti.Bende giyinmeye başladım. Hazırlanıp aşağıya indiğimde babam ve Doğu kahvaltı yapıyorlardı. Bende oturup yemeğimi yedim. Herkes çok sessizdi. Ama bu konunun üzerinde çok fazla durmadım.Kahvaltımı bitirince Doğu ;

"Artık okula gidelim mi?" diye sordu. Bende olur anlamında kafamı salladım. Babamı öptükten sonra çantalarımızı alıp dışarı çıktık. Okula doğru yürüdük. Yolda sessizlik bozulmadı. Okula kadar ikimizde konuşmadık. Okula varmıştık. Grubun yanına doğru ilerlemeye başladık.

Grubun yanına geldiğimizde herkes ; "Günaydın" derken , Ece ;

"Çıkışta bizim kafeye gidiyoruz." dedi. Ece'nin lafından pek çıkmadığımız içi kabul ettik. Sohbet falan ettikten sonra zil çaldığı için sınıfa çıktık. İlk dersin Tarih olduğunu öğrenince yüzüm düştü bir anda. Geçip sırama oturduktan sonra Doğu'nun olmadığını gördüm. Hemen Ege'ye

"Doğu nerede?" diye sordum. O da "Öykü'nün yanında" deyince sinirlendim. Öykü, Doğu'nun sevgilisi. Hiç sevmiyorum o kızı. Ama sırf Doğu için katlanıyorum. Ben bunları düşünürken Doğu sınıfa girdi.

"Neredeydin?" dediğimde umursamazca "Öykünün yanındaydım." dedi. Sinirlenip Masal'ın yanına gittim. Sinirli olduğumu görünce hemen "Yine mi Doğu?" dedi Masal. Bende kafamı sallayarak cevap verdim.

"Hiç umursamıyor beni. Ben onun ikiziyim ya.Öykü konusunda bana inanmaması da ayrı konu.O kız seni sevmiyor dedikçe inatla daha çok yakınlaşıyor." bir yandan ağlıyor bir yandan da konuşuyordum. Ama Doğu'nun hiç umurunda bile değilim. Ben onun diğer yarısıyım. Bana karşı nasıl bu kadar umursamaz olabiliyor anlamıyorum. Neyse artık alışmalıyım galiba. Gözyaşlarımı silip Doğu'nun yanına yani kendi sırama geçtim. Sırama oturur oturmaz hoca da geldi. 'Günaydın' deyip ders anlatmaya başladı. Hiç anlamıyorum zaten şu dersi bilmem kaç yıl önce yapılan savaşların şuan bize anlatılması saçmalık yani.

-OKUL ÇIKIŞI-

Çok şükür dersler bitmişti.Şimdi Ece'lerin kafesine gideceğiz ama Doğu bey'in gelmesi bekliyoruz.İşte geldi, geldiler.Öykü'de yanındaydı ama aralarında mesafe var gibiydi. Eskisi gibi yakın durmuyorlardı.Ayrıldılar mı acaba? Merakıma yenik düşüp sordum.

"Neden ayrı ayrı yürüdünüz Öykü ile?"

"Haklıymışsın Doğa o beni sevmiyormuş , hiç sevmemiş." dedi ve hızlı hızlı dışarı çıktı. Bizde yürüdük peşinden, biraz koşsak da yetişmiştik.

Kolundan tutup "Yavaş biraz " dedim.Bana yüzünü dönmeden "Özür dilerim" dedi.

"Önemli değil.En azından geç de olsa anladın onun nasıl biri olduğunu ki önemli olan da bu zaten." dediğimde hızlıca bana dönüp sıkıca sarıldı.Şaşırdım doğrusu bu hareketine kulağıma defalarca "Özür dilerim" deyince şaşkınlığım kat ve kat arttı.

"Tamam yeter hadi kafeye gidelim" dedim.Biliyorum çok odunum. Kafeye geldiğimizde çocukların oturduğu yere geçtik bizde. Oturup uzunca sohbet ettik yine.Güldük eğlendik.Okula yeni birinin gelebilirmiş Ece'nin dediğine göre. Okullarımı ne yıkılacakmış ilçede ki okullara dağıtılacakmış sanırım. Açıkçası pek fazla umursamadım ama umarım iyi insanlardır.Kafamda ki düşünceleri atıp "Hadi kalkalım ya geç oldu" dedim. Herkes onaylayınca hesabı ödeyip ayağa kalktık.Telefonum titreyince cebimden telefonu çıkarıp mesaja baktım. Hem mesajı okumaya çalışıyor hemde yürüyordum ki birine çarptığımı fark ettim. Esmer. Kahverengi gözlü siyah saçlı gözlerinin içi ışıl ışıl gülen gamzeli bir çocuk.

Yine saçmalamaya başladın diyen iç sesime hak verip kibarca "Özür Dilerim" dedim. Onun da kibarca "Önemli Değil" demesini tercih ederdim ama bay öküz hafif sertçe "Biraz geç oldu ama önemli değil" oldu cümlesi. Gerçekten bunu dedi. Umursamamaya çalışıp arkasında duran kıza baktım. Güzel kızdı o da bay öküzün aksine sarışındı. İkisine de bakmaktan vazgeçip önüme döndüm. Çocukların dışarıda beni beklediğini görünce yanlarına gittim.

Berkay'ın "Hiç gelmeseydin." demesine göz devirdim ve o kadar hızlı karşıya geçmek için yöneldim ki sağdan gelen arabayı göremedim.

MULTİ : DOĞA

• Duygu - İlayda •

İKİZLERWhere stories live. Discover now