Cap.40

8.5K 497 8
                                    

Mona

       -John ce ai facut? Ce ai patit? il intreb speriata vazandu-l cu buza sparta, hainele rupte si cu picaturi uscate de sange.

       Dar nu primesc niciun raspuns pentru ca el deja a adormit mirosind puternic a alcool. Il descalt si incerc sa-l dezbrac de pantaloni si  hanorac, dupa multe incercari de a le trage de pe el reusesc. Ma uit la el cum sta lungit pe mijlocul patului in tricou si in boxeri, chiar si mort de beat arata bine.

        O John, ce se intampla cu tine? Ce se intampla cu noi?Dintr-un cuplu fericit si normal am ajuns sa stam despartiti,sa avem certuri furtunoase cu usi sparte si acum cu alcool!Ce naiba se intampla cu noi?

      Ma asez in pat langa el si adorm, il simt cum ma strange cu bratele la pieptul lui, isi cuibareste capul in umarul meu si imi spune din cand in cand.

  -Să nu mă lasi Mona! Să nu pleci!

         Are nevoie de mine la fel cum am si eu!

     Nu mai pot sa dorm, ma uit la ceas si-mi dau seama ca mai am vreo doua ore pana se trezeste Sara care a inceput sa se trezeasca o data pe noapte in jurul orei patru, asa ca am timp sa fac o baie cu multa spuma cum îmi place.

     John doarme profund si n-am cum sa-l deranjez.

    Si daca nu-i convine n-are decat sa plece in camera lui! 

    Intru in cada cu apa fierbinte si gandurile imi zboara iar la ziua de ieri. Am crezut ca a plecat acasa cand am vazut ca n-a ajuns nici la cina si din orgoliu n-am vrut sa-l sun si sa-l intreb unde este. Eram suparata pe purtarea lui.

    El vorbeste cu alta la telefon si eu cand vorbesc cu o persoana cunoscuta de amandoi imi face circ?

      De fapt am suferit ieri ca naiba, am avut nervi toata ziua crezand ca a plecat sa se intalneasca cu Maria si a fost prea ocupat si distras ca sa ma sune.

Cine naiba e Maria asta? Oare incearca sa-si refaca viata cu altcineva? Ah,la naiba sunt super geloasa si nervoasa! La dracu John, imi tulburi gandurile la ora asta!

   Il simt cand apare in usa baii, are parul ciufulit si arata ca un pustan somnoros. Isi da tricoul si boxerii  jos fara sa spuna nimic si intra in spatele meu, tragandu-ma spre el astfel incat spatele îmi este lipit de pieptul lui.

   -La naiba, Mona! Esti atat de frumoasa! bolboroseste el si ii simt mainile pe sanii mei.

   Dar n-am chef de asta acum, vreau sa-mi dea niste raspunsuri asa ca ma intorc spre fata lui si ii ating usor buza sparta si umflata.

  -John, unde ai fost?

  -N-are importanta! imi spune uitandu-se in alta parte.

 -Pentru mine are importanta tot ceea ce tine de tine! ii spun suparata facandu-l sa mă priveasca la inceput serios apoi din ce in ce starea i se schimba si devine jucaus.

-Chiar tot? ma intreaba pe un ton care sugereza de ce are el chef acum.

-La dracu, John! Nu pot sa am o discutie serioasa cu tine!Te aud vorbind la telefon cu o femeie, apoi dispari o zi intreaga fara sa-mi spui unde si mai vii si batut ca un adolescent care s-a incaierat pentru vreo fata! ii spun printre dinti, fiind prea devreme sa-i trezesc pe toti din casa.
 Ma ridic si ies din cada luand pe mine doar un halat in timp ce el se uita la mine cu ranjetul lui tampit de pe fata.

-Iubito, esti geloasa?

-Nu sunt geloasa! ii răspund nervoasă.

Vine dupa mine, stergandu-se pe fuga cu un prosop, privindu-ma amuzat.

EU-EL-COMPROMISURIUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum