⚜️5⚜️

51.1K 3.1K 364
                                    

Bölümle geldim. Bölüme bolca yorum bekliyorum. Özellikle de satır yorumu.

Sosyal medya hesaplarımdan bana ulaşabilirsiniz.

İnstagram hesabım/ f.betul.aksoy

⚡ Hikaye kesitleri paylaşacağım İnstagram Hesabımız/ peridenhikayeler

⚡Facebook Grubumuz(link profilimde)/ Periden Masallar Hikayeleri(Özge Demir'in Kaleminden)

Bölüm Şarkısı: Buray-İstersen

❄❄❄❄❄

Lacivert üzerine tam oturan yaka kısmı dantelden elbisesini ayna karşısında kontrol ederken heyecan ve korkudan kalbinin duracağını zannediyordu Buğlem. Bir hafta önce Demir'in anlaşmalı evlilik teklifini kabul ettikten sonra hayatı freni patlamış bir kamyona dönmüştü. Yemeği yedikten sonraki sabah kardeşine alelacele laf arasında bir sevgilisi olduğu yalanını söylemiş ancak evlilikten bahsetmeyi ertelemişti. Aynı gün Demir ile beraber şirkete girdiğinde tüm bakışlar üzerine kilitlenmişti ve neredeyse herkes onların önceki gece beraber baş başa yemek yediğini biliyordu.

Buğlem o günden beri şirketin içinde nereye girerse girsin arkasından dönen fısıltıları duyuyordu. İki üç gün önce Gamze'nin kocası Onur'un avukatlık bürosunda gizlice bir evlilik anlaşmasına imza atmışlardı. Onurla Gamze'ye güveniyorlardı ve anlaşma emin ellerdeydi. Oradan çıkışta Demir Buğlem'e annesinin yüzüğü ile evlenme teklif etmişti. O anı hatırladığında gözlerine dolan yaşlara engel olamıyordu Buğlem.

***

Avukatlık bürosundan çıkarken Demir'in normalden farklı davrandığını fark etmişti Buğlem. Genç adam sık sık elleriyle oynuyordu ve bu çok dikkat çekiciydi.
"İyi misin?" Sonunda Buğlem bu soruyu sorduğunda Demir içindekileri söylemek için cesaret bulmuştu ancak önce sakin bir yere gitmeliydiler.
"Sakin bir yere gidelim konuşuruz."

Arabaya bindiklerinde sessizlik canını sıksa da ağzını açmayıp adamın konuşmasını bekledi Buğlem. Sonunda deniz kenarında ıssız bir yere geldiklerinde arabadan indiklerinde genç kız daha fazla sabredemeyecekti.

"Konuşacak mıyız? Bir derdin var farkındayım. Belki de iş ciddiye binince, avukatla sözleşmeyi imzalayacak aşamaya gelince vazgeçme kararı aldın ama söyleyemiyorsun. Fakat inan bana böyle ne olduğundan emin olmadan beklemek daha kötü. Ne söyleyeceksen şimdi mertçe söyle, vazgeçiyor muyuz yoksa başka bir sorun mu var?"

Genç adam yanındaki kadının sözlerine gülümsedi. Çok yanlış anlaşılmıştı, vazgeçmek gibi bir niyeti de bunun için şansı da yoktu. Elindeki tek kurtuluş bileti yanındaki vazgeçtiğini düşünen genç kızdı.

"Vazgeçmedim sadece..." elini cebine atıp içindeki kırmızı kadife yüzük kutusunu çıkardı. Bunu önceki gün kasadan çıkarmıştı ve genç kıza nasıl vereceğini düşünüyordu.

"Sadece bunu sana nasıl vereceğimi, daha açık söylemek gerekirse nasıl evlenme teklif edebileceğimi düşünüyordum."

Gözlerinin büyüdüğünün yüzünde yemek ödülü görmüş Survivor yarışmacısı ifadesi olduğunun farkında değildi. Demir kutuyu açıp içindeki göz kamaştıran yüzüğü çıkardı ve genç kızın elini tuttu. Bu anın bir insan için özel olması gerektiğinin farkındaydı. Gerçek bir evlilik yapmıyor olsalar da genç kız bu özel anı yaşamayı hak ediyordu.

"Biliyorum bu evlilik gerçek bir evlilik değil ancak sen gerçekten iyi bir insansın ve bu anı yaşamayı hak ediyorsun. Bu yüzük..." duraksadı ve derin bir nefesi içine doldurduktan sonra çatallaşan sesiyle sözlerine devam etti.

ANLAŞMALI GELİN•GELİN SERİSİ 1•Where stories live. Discover now