⚜️4⚜️

53.2K 3.3K 475
                                    

Keyifli Okumalar.

***

Pazartesi sabahı ofisinde oturmuş kara kara ne yapacağını düşünüyordu Buğlem. Kapısı küt diye açılıp içeri nefes nefese halde karnını tutarak giren Gamze'yi gördüğünde düşünmeyi bırakıp şaşkınlıkla ona döndü.

"Ne oldu sana?" diye sorarken genç kadın çoktan ayağındaki ayakkabıları çıkarıp masanın karşısındaki ikili koltuğa uzanmış ayaklarını da kaldırmıştı.

"Asansör bozuktu, hamile halimle yedi katı yürüyerek çıkmak zorunda kaldım."

Buğlem kıkırdamaya başlamıştı.

"Gamze sadece 7 haftalık hamilesin şu nazlanışını halini gören 7 aylık karnı burnunda gebiş sanacak seni. "

"Deme öyle Buğlem ya. İki haftadır kusa kusa midem artık hiçbir şey kabul etmez oldu zaten. Patates haşlaması ve krakerden başka bir şey yiyemiyorum sanki. Onur da garibim benimle uğraşmaktan canı çıkıyor. Gecenin saat üçünde ananas istedim ona bile gık etmedi adam. Ay canım kocam benim. "

Onlar gülerken tıklatılan kapıyı duymadıkları için Emir kapıdan içeri başını uzatmış.

"Girebilir miyim hanımlar? Güzel kahkahalarınızı bölüyorum ama." Gamze hemen ayaklarını indirmiş ve süslü babetlerini giyip koltuğa oturmuştu.

"Buyurun Emir Bey bir sorun mu var?" dediğinde Emir genç kıza bakıp dudak büktü. Tekli koltuklardan birine oturmuştu bile.

"Bey lafını unutturamadık bir şu kıza. Artık uğraşmıyorum. Buğlem seninle bir şey konuşabilir miyim? Bir konuda yardımına ihtiyacım var."

"Çıkmamı ister misiniz?" dedi Gamze. Ancak Emir eliyle ona durmasını işaret etmişti. Söyleyeceklerinden sonra Buğlem'in nasıl bir tepki vereceğini kestirebiliyordu.

Dün tüm akşam Demir'le olasılıklar konusunda tartışmışlardı. Buğlem'i ikna etmek kolay olmayacaktı ama Buğlem akıllarına yatabilecek en iyi sahte gelindi. Demir'e Buğlem'in yaşadıklarını bildiği kadarıyla anlatmıştı ve genç adam kızın üstüne binen sorumluluğa rağmen güçlü duruşuna hayran kalmıştı. Buğlem hayran kalınmayacak bir kız değildi. Kendi ayakları üzerinde durmayı başarmış bir kız takdir edilebilirdi ancak.

"Buğlem geçen gün sana bu dosyayı vermek için geldiğimde kapın açıktı ve ben bir bankayla konuştuğunu duydum. Sonra da doktorla telefon konuşmana kulak misafiri oldum. Kardeşinin ameliyatı için paraya ihtiyacın olduğunu bili..."

"Sizden para alamam Emir Bey. Karşılığını veremeyeceğim bir parayı sizden alamam. Bunu yapamam." Diyerek Emir'in sözünü kesti genç kız. Ne kadar saklamaya çalışırsa çalışsın Emir gerçeği öğrenmişti ve genç kıza yardım etmek için gelmişti.

"Beni dinlemeye devam edersen yardım edecek kişinin ben olmadığını anlarsın." Gamze ikili arasındaki gerilimli konuşmayı izlerken çantasından çıkardığı krakerleri atıştırmaya başlamıştı çünkü bebeği yine kendini göstermiş mide bulantısı ortaya çıkmıştı.

"Kim peki?"

"Akif Demir. Buğlem karşılıklı bir anlaşma ile ikiniz de sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz. O ameliyat masrafını karşılayabilir ve sen de..." duraksadı bundan sonrasında kafasına yiyebileceği herhangi bir sivri cisim olması halinde eğilmesi gerekecekti.

"Sen de onunla anlaşmalı bir evlilik yapabilirsin. Onunla kısa süreliğine başındaki belayı def edene kadar evlenirsen kardeşini ameliyat ettirebilir."

"Ne?"

Odadaki iki kadın da aynı anda çığlık attığında Emir ne yapacağını bilememişti. Şaşkınlığı geçmeden Buğlem daha önce hiç benzerini görmedikleri ve göremeyecekleri bir öfkeyle bağırmaya başlamıştı.

ANLAŞMALI GELİN•GELİN SERİSİ 1•Where stories live. Discover now