13: NİŞAN

7.5K 286 18
                                    

Bölüm Parçası: Ed Sheeran - I'm A Mess

-Bir Hafta Önce-

Açık kahverengi gözleri tepki vermem için bekliyordu fakat benim tek yapabildiğim bir kaç kere gözlerimi kırpmak olmuştu.

Hissettiğim şey şaşkınlık değildi. Bu konuşmanın eninde sonunda yaşanacağını biliyordum. Hissettiğim şey; gözlerimdeki yanma ve boğazıma batıyormuş gibi hissettiğim soğuk metal bir bıçaktı.

Evleniyorlardı.

Evleniyorlar.

Evlilik.

Ne kadar tekrarlarsam kabul etmenin o kadar kolay olucağını umuyordum.

Ceyda "Kısa bir zaman içinde bunu duyurmayı düşünüyoruz." deyip elini babamın bacağına yerleştirdi ve bakışları babamınkilerle buluştuğunda gülümsedi.

Yutkundum ve gözlerimi yerde gezdirdim. "Yalnız..." sesim titrediğinde duraksadım ve derin bir nefes aldıktan sonra tekrar yutkundum. Zümrüt yeşillerimi babamın gözleriyle buluşturduğumda "...Yalnız konuşabilir miyiz?" diye sordum.

Babam Ceyda'ya ufak bir bakış attı.

Ceyda babamın yanağına öpücük kondurduktan sonra ayağa kalkıp eteğini aşağıya doğru çekiştirdi. "Ben sizi yalnız bırakayım." dedi ve bizi odada yalnız bıraktı.

Abartılı bir şekilde nefes verdim. "Bu kararı aldığında benimde fikrimi sorman gerekmez miydi? " diye sordum. Cevabı beklemeden devam ettim. "Daha bir yıl oldu ve sen..."

Cümlememi bitirmeme izin vermeden araya girdi. "Derin, bu yetişkinlerin arasında bir karar." dedi tekdüze ses tonuyla.

Gözlerimi devirme isteğimi bastırdıktan sonra kafa salladım.. Kucağımın üzerinde ellerimle oynuyordum. "Neden acele ediyorsun ki? Ceyda, senin gösterişli ve mükemmel hayatını bırakıp bir yere gideceği yok." diye lafı ağzımda geveledim. Canım acıyordu.

Babamın hoşnutsuz bakışlarını üzerimde hissediyordum. "Saygısızlık etme." Bu sefer ses tonu daha sertti.

"Anneni kaybettik. O geri gelmeyecek. Üzerinden geçen süre bu gerçeği değiştirmeyecek. Artık kabullen. Annen gitti."

Ardı gelmeyen cümleler beni bir bıçak gibi kesti. Odada nefes almam için yeterli oksijenin bulunmadığını hissetmeye başladım. Midemden yukarı doğru hareket eden acı sıvı yüzümü buruşturmama sebep oldu.

Sessizliğimi bozmayınca devam etti : "Ceyda ve ben gelecek ay evleneceğiz."

Gözlerim acıyordu. Yalnızca kafamı salladım ve ayağa kalktım. Çekmecemdeki ilaç kutusuna ulaştığım anda her şey yoluna girecekti. Odadan çıkarken kulaklarımda aynı cümle tekrar ediyordu. 'Annen gitti.'

***

-Bu Sabah-

Kitaplarını çantasına yerleştirirken "Akşam için ne giyeceğini düşündün mü?" diye sordu,İdil. "Bartu ve ben alışveriş merkezinde buluşacaktık. Sende gel. Yeni elbiseler almalıyız."

...Ve büyük gün.

Engin ERTÜRK biricik sevgilisi Ceyda ATEŞ ile bu akşam 'nişanlanıyor' !

Tüm magazin haberleri şimdiden bu manşet ile süslenmişti.

Başımı salladım. "Okuldan sonra eve gitmeliyim."

"Fotoğraflarda kötü çıkarsan seni teselli etmeyeceğim." İdil'in nişan olayında benden daha heyecanlı olduğu her halinden belliydi.

BEYAZ KUMRUHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin