1.BÖLÜM

36.8K 1.1K 143
                                    


''Kız evleniyormuşsun da bir benim haberim yokmuş!''

Sabahın kim bilir kaçıydı ve Gözde beni sarsarak,sabah sabah sinirlerimi tavan yaptıran sözleri söylemeye devam ediyordu.

''Bunu da gönderiyoruz kocaya,hadi inşallah sıra bende.''

''Sende bu çene oldukça sen kocayı zor bulursun.''dedim yastığımın yanında ki süs yastıklardan birini ona fırlatırken.Hala gözlerim yumulu bir şekilde yattığım için ona isabet ettirememiştim.Onun sözleri de bunu kanıtlıyordu.''Olmadı tatlım,hadi kalk kız.Kız vereceğiz bugün,kız.Kafiyeli mi oldu ne?''dedi gülerek ve sonra geri beni sarsmaya başladı.

''Gözde,annem anlattı değil mi?''dedim yatağımda oturur pozisyona gelerek.

Başını evet anlamında salladı.''Adını dahi bilmiyorum,yaşı kaç,kimdir,kimin nesidir,hiçbir şey bilmiyorum Gözde.''dedim gözlerimi ellerime dikmiş parmaklarımla oynarken.

''Ayda teyze senin mutluluğunu istiyor,sende haklısın.Hiç tanımadığın biri seni istemeye geliyor,bu cidden zor olmalı.''

''Kesinlikle.''diyerek onu onayladım.O bana bakarken ben suratım beş karış bir halde parmaklarımla oynamaya devam ediyordum.

''Gel buraya eşek.''dedi ve oturduğu yerden bana biraz eğildi ve kollarını boynuma doladı.Bende kollarımı onun beline doladığımda annemin sesi odamı doldurdu.

''Kızım siz ne yapıyorsunuz?Saat kaç olmuş bunlar burada kucaklaşma derdinde.Sonra kucaklaşırsınız.''dedi ve toz bezlerini kapının yanında ki siyah masamın üzerine bırakarak çıktı.

''Ayda sultanı sinirlendirdik,hadi kalk da yardım edelim.''dedi ve beni de yatağımdan kaldırarak içeriye gitti Gözde.Odamda tek başıma kaldığımda telefonumu komedinin üzerinden aldım ve saate baktım.

08.26.

Gözlerimi ovuşturup telefonumu yatağımın üzerine fırlatıp ayaklarımı sürüye süreye banyoya gittim.Kapıyı kapatıp,banyo aynasının karşısına geçtim.

Kıvırcık saçlarım,yaptığım topuzdan tel tel dışarıya çıkmış,kahverengi gözlerim uyku diye çırpınıyordu.Beynimde ki mahkemede bugün olacaklar tartışılıyor ve bu da beni strese sokmaya yetiyordu,başım ağrıyordu ve ciddi anlamda acıkmıştım.Musluğu açıp ellerimi su ile doldurup yüzüme çarptım ve su ile gözlerimi ovalayarak yıkadım.Musluğu kapatıp banyodan çıktım ve mutfağa doğru ilerledim.

Annem akşam yemeğini yapıyor bir yandan da kendi kendine şarkılar mırıldanıyordu.

''Kargalar bile kahvaltısını yapmamışken,ben neden Gözde tarafından uyandırılıyorum anne?''dedim mutfaktaki masaya yaslanırken.

Annem bana döndü ve kaşlarını çatıp cevap verdi.''Kargalar kahvaltılarını yapıp öğle yemeklerini yiyecekler,bizim kızı istemeye geliyorlar,o hala yatıyor.''dedi ve tekrar ocaktaki yemeğe döndü.

''Ne yiyeceğim anne ben?''dedim buz dolabına doğru yönelirken.

''Sabah seni ilk uyandırmaya geldiğimde kalksaydın kahvaltını adam akıllı yapardın.Bak masanın üzerinde patates kızartması var.Biz Gözde ile yedik.''dedi ve ocağın altını kısıp mutfaktan çıktı.Buz dolabından içecek bir şeyler çıkartıp bardağa döktüm ve patatesimin yanına doğru ilerledim.Elimdeki çatallı patatese batırıp ağzıma götüreceğim sırada annemin sesi evde yankılandı.''Burçak,çabuk ye!''

Annemin sesinden sonra da Gözdenin kahkahaları evin içinde yankılandı.Şeytan diyor kaç git şu evden,ama tabi ki de o cesaret yok.

**

GERBERADove le storie prendono vita. Scoprilo ora