8.BÖLÜM

21.5K 738 100
                                    


Televizyonda bir tane dahi adam akıllı bir şey olmaz mıydı!

Hangi akla hizmet o küçük kızı buraya getirmişti ki?

Ona sadece mobilyaları gösterecek ve geri evine bırakacaktı.O partiden sıkılacağını bildiği için planlamıştı bunu.Cidden de sıkılmıştı.

Ablasının kesin talimatı vardı.Kadın fılan olmayacak,içkinin baş harfi bile dudaklarından dökülmeyecekti.Eniştesi de ablasına kanmış ve öyle bir yer tutmuştu.

Ne güzel içecek,eğlenecekti Ekin.Ama ablası yüzünden tüm planları suya düşmüştü.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi birde o kız sinirlerini bozmuştu.Kesin o partide de kumaşı eksik kalmış bir şey giyecek,tüm gözleri üzerine çekecekti.Zaten şirketin ortağının eşi olduğundan tüm gözler onlarda olacaktı.Sade,düz ve uzun bir elbise giyse ne iyi olurdu.Ama o cadının öyle bir şey yapmayacağını biliyordu.Gerçi hangi kız,partiye giderken öyle bir elbise giyerdi ki?

''Of,canımı sıkıyor bu kız.''dedi ve oturduğu koltuktan kalktı genç adam.

Acaba gitti mi diye düşündü sonra genç adam.Yaklaşık bir saattir eve de gelmemiş,sesi de çıkmamıştı.

Ya gittiyse diye düşündü.Yok artık,gecenin bu vakti eve yalnız gidecek kadar cesur değildir diye düşünerek arka kapıdan çıktı.

Gitmemiş,salıncakta yatıp,gökyüzünü izliyordu.

''Ayda senin gibi.Habire değişiyor.''

Genç adam kızın ne dediğini anlamamıştı.Kız yattığı yerden doğrulup oturur pozisyona geldi ve başını kaldırıp adamın kusursuz suratına baktı.

''Diyorum ki,habire değişiyorsun.Demin ne güzel sohbet ediyorduk ama birden sebepsiz yere sinirlendin ve kalkıp gittin.Ekin bak bu böyle olmaz.Her şeye kızıp bağırıp,yanımdan uzaklaşamazsın.Biz yarın evleniyoruz ve eğer sen böyle devam edersen bu evlilik yürümez.Bak seni anlıyorum,bu normal bir evlilik değil yani birbirimizi severek evlenmiyoruz ama birbirimize saygı ve hoşgörü ile yaklaşmalıyız.''

''Haklısın ama seni baştan uyardım.Sinirleniyorum Burçak.''

''Ya neden sinirleniyorsun?Az önce sinirlenebileceğin bir şey yoktu Ekin.''

Anlamıyordu bu kız!

''Bak küçük kız,orada zaten herkesin gözü sende olacak ve eğer sen kısa bir şey giyersen insanların tam ilgi odağı olacaksın.''

''Ekin bak bu kadar ,sinirlenmek yerine anlat.''derken yanaklarının hafif hafif yandığını hissetti.

Sen öyle san,diye düşündü Ekin.Sinirlendir sonra sinirlenme de.

''Seni eve bırakayım mı artık?''

Genç kız onaylarca başını salladı ve ayağa kalktı.

**

Herkesi bir telaş salmıştı.Telaşlanmayan tek kişi Ekin ve Burçaktı.

Evleniyorlardı!

Ekin'in soy adına geçecekti bugün Burçak.

Burçak Ilgaz değil Burçak Demir olacaktı bugün.

Her kız heyecanlanırdı değil mi,ne de olsa evleniyordu.Küçüklük hayali gerçekleşip,kendine göre rüya gibi bir düğün olacaktı.

Ama Burçakta gram heyecan yoktu.İkisi de sabahın köründe anneleri tarafından azarla uyanmıştı. Ayda Hanım,dün geceden sinirliydi kızına.Kına gecesinden kaçmak da neydi! Nikahın kıyılmasına az kalmıştı.Ayda Hanım,dün geceden sinirliydi kızına.Kına gecesinden kaçmak da neydi!

GERBERAWhere stories live. Discover now