14: "Želim da se kloniš Natea."

4.5K 363 163
                                    

                AIDA JOHNSON

Čim sam ušla u školu sutradan, mnogi pogledi našli su put prema meni. Samo sam se zbunjeno namrštila i nastavila hodati prema ormariću, sve ih ignorirajući.

"Aida", rekao je poznat glas i natjerao me da se okrenem. Namrštila sam se ugledavši nasmiješenog Alexa.

"Što radiš ovdje?" upitala sam dok me on zarobio stavivši obje ruke oko mene. Nitko nije obazirao pažnju na nas i mene je lagano počeo oblijevati znoj kada je prstima prešao po mom obrazu.

"Želim da se kloniš Natea. Nije on dovoljno dobar za tebe", rekao je i ostavio mi blagi poljubac na vratu. Pokušavala sam ga odgurnuti i maknuti od sebe, ali nije se pomaknuo ni za milimetar.

Naposljetku su mi se njegovi dodiri i blizina toliki zgadili da sam ga puknula nogom u međunožje i potrčala sada praznim hodnikom. Svi su bili na satu i zbog te spoznaje su mi trnci lagano počeli prolaziti kralježnicom.

Ni zahod nije pomogao jer čim sam ušla u njega dočekale su me Amanda i Gloria, s nekim vražjim osmijesima na licu. Ovaj put mi se škola činila kao najgori i najzapetljaniji labirint na svijetu iz kojeg nisam mogla naći izlaz.

Taman kada sam pomislila odustati, naišla sam na glavni ulaz i s olakšanjem odgurnula vrata, trčeći kao da mi život ovisi o tome.

Kada sam se bacila na klupu u parku, prigrlila sam koljena licu i žestoko počela plakati. Je li ovo san? Zašto mi se sve ovo događa?

Lecnula sam se kada je netko sjeo pored mene i shvatila da je to bio Nate. Gledao me nekim nedefiniranim pogledom i približio mi se.

Dlanovima mi je bez riječi milovao obraze i u tom trenutku sam se osjećala kao najsretnija djevojka na svijetu unatoč strahu od Glorie, Amande i Alexa. Gledao me tako nježno da sam na trenutak pomislila da će me... poljubiti.

"Imaš bujnu maštu, znaš li to?" rekao je i ostavio me zbunjenu. Osmjehnuo se i odmahnuo glavom.

"Probudi se, Aida", rekao je i onda je svijet polako počeo nestajati.

* * *

Duboko i iznenada sam uzdahnula kada sam otvorila oči. Sva oznojena, potrčala sam prema kupaonici i naslonila se na umivaonik. Nekoliko sam puta duboko uzdahnula i na posljetku podigla pogled. U ogledalu me gledala djevojka raščupane smeđe kose i tamnih, smeđih očiju koje su uzvraćale blijed pogled.

Odvrnula sam slavinu i poprskala se ledenom vodom po licu nekoliko puta kako bih se smirila. Vratila sam se u sobu te bacila kratak pogled na digitalni sat koji je stajao na noćnom ormariću.

5:21

Uzdahnula sam. Nema šanse da se vraćam u krevet kad znam neću moći zaspati. Sjela sam na krevet i drhtavim rukama prošla kroz kosu.

Pobunila sam se kada je mama jučer rekla da danas ne idem u školu, ali sada sam bila zahvalna na njezinoj ustrajnosti. Cijela škola je znala jer je bilo na vijestima. Naime, to je samoposluga vlasnika najvećih trgovina u Australiji. Poludio je, podigao tužbu i vjerojatno još mnogo stvari što sam ja smatrala bezazlenim. Ipak je to bilo samo petsto dolara koje njemu nikada neće zatrebati jer vjerojatno ima puno, puno više novca.

Sinoć su nam zvonili novinari i kad sam otvorila, ne znajući da su to oni, bombardirali su me pitanjima. Vjerojatno bih stajala na vratima jedno desetak minuta i zbunjeno ih sve promatrala da tata nije došao i zalupio im vrata pred nosom, odvukavši mene što dalje od svih prozora.

Note ljubaviWhere stories live. Discover now