41: "On... on nije znao."

3.6K 281 32
                                    

(mislim da je ovo jedan od najdužih nastavaka koje smo ikad napisale. nadamo se da će vam se svidjeti😉😌)

AIDA JOHNSON

Nate mi je dopustio da sjedim do prozora. Nalazili smo se u avionu, putujući prema Sydneyu gdje ćemo održati koncert za previše ljudi za moj pojam i već me sad počela hvatati lagana panika. Iako me Nate uvjeravao da će sve biti u redu, moj mozak je već osmislio sto i jedan problem koji bi mogao poći krivo.

Doduše, Nate se ponašao veoma čudno. Sinoć je došao do mene doma sav nekako izgubljen i kad bih ga upitala što mu je rekao bi mi da mu nije ništa te da je samo nervozan zbog sutrašnjeg dana, ali sumnjala sam da je to bila istina jer Nate nikad nije bio nervozan. Nakon nekog vremena sam odustala od ispitivanja pa smo samo ležali zagrljeni u krevetu i šutjeli.

U svakom slučaju, ubijala me ta tišina između nas jer nisam navikla da je Nate tako tih. Zabrinula sam se i stvarno me zanimalo što se dogodilo i zašto se tako ponašao. Željela sam znati. Trebala sam znati.

"Nate?" zazvala sam ga pa tek onda okrenula glavu prema njemu i shvatila da je spavao. Glava mu je bila nakrenuta na jednu stranu, usta blago otvorena, a skupljene ruke su počivale na stomaku koji se dizao i spuštao kako je disao. Uzdahnula sam i naslonila se nazad na sjedalo, odlučivši ga ostaviti na miru da spava.

Kako bih si ubila dosadu, uzela sam knjigu koja je stajala na malom stoliću ispred mene, a koju sam već počela čitati i otvorila ju, no pažnju mi je privukla kretnja desno od mene. Pomislivši da se Nate budi, okrenula sam se prema njemu, ali nisam ugledala njega nego Michaela. Samo je bio u prolazu, ali zastao je kad je došao do Natea i mene i shvatio da sam ja budna. Pogledali smo se i ja sam tek sad shvatila koliko ustvari imamo iste oči i ta spoznaja kao da mi je izbila sav zrak iz pluća.

Namrštio se i odvratio pogled, a onda nastavio svojim putem. Zurila sam u prazan zrak gdje je on stajao nekoliko trenutaka pa vratila pogled na knjigu, ali nisam vidjela ni s od slova. U ova dva tjedna Michael i ja nismo progovorili ni jednu jedinu riječ, a nije baš da sam željela razgovarati s njime nakon onoga što sam saznala od Lize. Još mi je uvijek bilo skroz nepojmljivo to kako ju je mogao tako... izdati. Prevariti. Kako je mogao biti tako bezdušan i nakon samo par sati naći novu djevojku za provod? I kako je njegova majka, moja baka, mogla samo i pomisliti na abortus? To me najviše i zgrozilo od svega.

Nate pored mene se promeškoljio, ali nije se probudio. Njemu je lako, on barem poznaje svoje roditelje iako nisu baš roditelji godine. Ja poznajem svoje odgajatelje, ali ne i roditelje.

Uzdahnula sam pa svu svoju pažnju usmjerila na knjigu.

* * *

Soba u kojoj smo Elle i ja odsjedale bila je ogromna i osjećala sam se kao kakva princeza dok sam ležala na kraljevskom krevetu koji je bio samo moj. Imali smo pola sata odmora prije negoli odemo vidjeti gdje ćemo svirati i odlučila sam ih iskoristiti ležeći i odmarajući se. Elle je otišla s Danom na kavu i ostavila me samu u sobi pa sam nazvala Natea da mi se pridruži, a nakon što mi se nije javio, nazvala sam Dana koji mi je rekao da je otišao šetati i to me, neću lagati, malo povrijedilo. Stoga sam, nakon što sam iz Dana iscijedila informaciju gdje je točno otišao, obula tenisice, uzela sunčane naočale i krenula ga tražiti.

Morali smo raščistiti neke stvari. Kao, na primjer, zašto me izbjegavao i što nije bilo u redu jer me samo odjednom i bez ikakvog razloga počeo ignorirati. Počela sam imati razne scenarije, svaki gori od prethodnog. Jedan trenutak sam čak pomislila da me je prevario s Amandom.

Note ljubaviWhere stories live. Discover now