29: "Od posebnih djevojaka se ne odustaje."

3.4K 345 61
                                    

NATHAN BENNETT

"Hoćeš li mi objasniti koji je ono kurac bio s Aidom?"

Povukao sam još jedan dim cigarete i zadržao ga u plućima nekoliko trenutaka prije negoli sam ga ispustio i ponovio radnju. Sjedio sam na tribinama škole i pokušavao se smiriti, a jedino što me uspijevalo smiriti bila je posljednja cigareta iz kutije koju sam uvijek imao u torbi.

Dan je sjeo pored mene pa sam mu pružio napola popušenu cigaretu, no odbio je.

"Pitao sam te nešto", hladno je rekao.

Nisam mu odmah odgovorio. Nisam ni znao što bih mu rekao. Znao sam jedino da sam se ponio kao seronja i da ona nije bila ni kriva ni dužna.

"Nate."

"Ne znam, jebote!" živčano sam viknuo. "Jebeno ne znam koji mi je kurac bio, dobro?"

"Pa trebao bi znati!" sad je i on vikao. "Gledao si ju kao da je udavila dvije bebe, a samo se branila!"

Iznervirano sam uzdahnuo i bacio cigaretu na pod, koju sam odmah zatim i zgazio nogom.

"Nije izgledalo kao da se samo branila", promrmljao sam i gurnuo lice u dlanove. I to je stvarno bila istina. Izgledala je kao da joj želi nanijeti svu bol i štetu svijeta kako bi joj vratila za sve što joj se ikad dogodilo u životu, imalo to veze s njom ili ne.

Ali ono što me još više zaprepastilo bilo je da je prava istina bila da sam se veoma uplašio. Čovječe, kada sam ju vidio kako ju tuče nemilosrdno poput monstruma, srce mi je stalo i zbog zabrinutosti za nju i zbog straha od nje.

Baš si čudak.

"Možda i nije", složio se Daniel. "Ali ti si joj u tom trenutku trebao biti podrška i reći joj istinu na lijep način, a ne se ponijeti kao zadnji seronja. Gledaj", brzo je dodao kad sam otvorio usta kako bih mu prigovorio. "Ja ti mogu odmah prestati pametovati i pustiti te ovdje samog da se ubijaš u pojam zbog onog što je bilo, ništa drugo ni ne zaslužuješ. Ali ja sam još uvijek tu, Nate. Tu sam da ti kažem da si seronja i da ti pomognem da to ispraviš. Tome služe najbolji prijatelji, zar ne? A ti si stvarno u ulozi dečka veoma gadno zasrao."

Pogledao sam u kretena pored mene i čvrsto ga zagrlio. Odmah zatim mi je pala pomisao da ga uopće nisam zaslužio, ali nisam ga ni namjeravao pustiti. Trebao mi je prijatelj poput njega.

"Kako da to ispravim?" promrmljao sam mu pitanje na rame. Odmaknuo se od mene i ozbiljno me pogledao svojim tamnim, smeđim očima.

"Nažalost, za vas je prekasno. Žalim, stari. Nađi si drugu ili oženi onu čudnu mačku doma."

Raširio sam oči od šoka. "Molim?"

Još na trenutak me gledao ozbiljno, međutim, sekundu kasnije se počeo nekontrolirano smijati. "Samo se šalim, no. Naravno da nećemo odustati. Nate, od posebnih djevojaka se ne odustaje. Zapamti to."

Uzdahnuo sam. Najduža veza koju sam imao bila je dva tjedna, sve ostalo su bila barenja i kupljenja, tako da nisam baš bio dobar u cijeloj toj 'ozbiljna veza' stvari. Srećom, imao sam pored sebe Dana koji je, pak, imao Elle i nadao sam se da će mi njih dvoje pomoći u ponovnom stjecanju Aidina povjerenja.

Note ljubaviWhere stories live. Discover now