3 roky po konci světa

743 57 7
                                    

Hádám, že lepší už to nebude. :D Jakože beze srandy, nějak mě nenapadlo nic zábavného, odlehčeného a vtipného. Takže to dopadlo tak, jak to dopadlo. :)

Snad se nebudete zlobit... :) + je to krátká kapitola.

~ ~ * ~ ~

21. prosinec

Plavovlasá osoba postávala u velkého okna do zahrady a s nic neříkajícím výrazem hleděla na pomalu se snášející sněhové vločky. Byl pozdní večer a ona neočekávala, že by někdo další byl vzhůru.

Netušila, jak moc se spletla. Hermiona totiž, za pomoci Greeny, skončila poslední dávku cukroví a rozhodla se ubrat ke spánku. Sotva však zahlédla Narcissu na vrcholku schodiště, překvapeně se zarazila a pomalu přistoupila k paní domu. „Je vše v pořádku?"

Cissa sebou nepatrně trhla a podívala se přes rameno. „Oh, Hermiono," řekla s leskem v očích. „Nevěděla jsem, že jsi ještě vzhůru."

„Ano," nadechla se Hermiona. Chtěla jí vše vysvětlit, ale něco ve tváři starší ženy jí zabránilo. „Co se děje?"

Narcissa si povzdechla. Než stačila Hermiona zareagovat, plavovlasá aristokratka ji objala a pevně stiskla v objetí. „Občas se mi to všechno vrací," řekla sotva slyšitelně. „Už je to pár let, já vím, ale i tak... Čas od času mám pocit, že na něj narazím v chodbě. Nebo si mě povolá do salónku a vrhne na mě Cruciatus..."

Hermiona na prázdno polkla a roztřeseně ji objala, neschopna jediného slova.

„O to horší to je, když si uvědomím, že ty sama jsi tu byla," pokračovala Narcissa. „Jsi součástí mé rodiny, ale málem jsme tě poslali na smrt."

Nebelvírka šokovaně zamrkala. Koutkem oka spatřila Draca, postávajícího na druhé straně schodiště.

„Takové dny jsou těmi nejhoršími."

Draco zmizel a Hermiona zoufale zavřela oči. Pevně sevřela starší ženu v náručí. Bála se promluvit, dokonce i pohnout. Poválečné roky byly vždy těžké, i pro ni samotnou, ale nikdy si nedovedla představit, co se honilo v Cissině hlavě.

Pomalu nacházela slova, která by snad mohla utěšit rozrušenou Narcissu, ale než promluvila, zaslechla kroky. Když otevřela oči, spatřila Draca a Luciuse. Oba k nim přistoupili a beze slova je uvěznili v ochranném objetí. 

24 dníWhere stories live. Discover now