Misiune imposibila

6.4K 262 0
                                    

    In imagine - •Jack Madison•

        Ma îndrept spre iesire . Sunt atât de speriata ,si nu intelegeam ce se petrece in jurul meu. In spatele meu se află Shane cu inca unul dintre acei băieți si sunt înarmați pana in dinți , cea ce ma face si mai mult sa ma întreb cum de am ajuns in contextul asta si de ce. Sunt impinsa cu brutalitate ,afara din clădire totul fiind invaluit de o bezna mormantala; si judecând după starea mea de oboseala cred ca era trecut de miezul nopții.
         Eram împinsă spre o duba neagra blindata , băiatul din stânga mea facandu-mi semn sa intru înăuntru . Ma așez pe bancheta din spate , neindraznind sa scot vre-un sunet . Il vad pe Shane indepartandu-se de mașină si mergând in direcția celorlalți băieți . Discuta ceva ; toată discuția lor parând atât de tensionata , după care se intoarce la mașină urcandu-se la volan.     Lângă mine pe bancheta din spate se aseaza acel băiat care a ramas sa ma supravegheze. Ma simteam de parca as fi jucat dintr-un film prost in care protagonista se întreba mereu de ce i se întâmpla asta ei și cu ce este ea vinovata in toată povestea, si intotdeauna lucrurile nu s-au terminat bine pentru ea.
         Simt cum masina începe sa se miște , intrând pe șoseaua asfaltata deja simțind cum ma i-a cu rău , pentru ca cine știi unde aveau sa ma duca.
        -Jason, explicai ce are de facut ,nu vreau ca planul sa eșueze din cauza unei fete idioate! aud vocea lui Shane spargand liniștea apăsătoare, eu strafulgerand-ul cu privirea la remarca sa răutăcioasă.
        -Fii, atenta la mine ! Nu voi repeta de doua ori! afirma Jason atragandu-mi atenția din directia lui Shane . Ma uit urat la Jason ce prezenta o figura serioasa , care la fel ca si Shane nu exprima nici o urma de emoție.
        -Tot cea ce trebuie sa faci este sa realizezi un schimb ; ei îți vor da o valiza cu droguri , iar tu ar trebui sa le înmânezi o valiza in care se afla bani. Dar in realitate , tu nu le vei da nimic! iar fata mea cred ca s-a albit la cea ce tocmai au putut sa imi aud urechile, raman perplexa la cea ce el îmi explica cu atata usurinta, eu uitând sa respir pentru câteva minute.
        -Iar daca vor riposta , vei amenința ca vei detona bomba asta , care bineinteles va fi amplasata in interiorul acestei veste! spune el inmanandu-mi o vesta neagra din piele. Deja simțeam ca ma ia cu leșin aerul nemai ajungând in plămâni la toate directivele care îmi sunt date. De ce ma pun pe mine sa fac asta? Ce legătură am eu cu ei si cu ce am greșit? Nu îmi vene sa cred ce tocmai îmi este dat sa aud ; asta este un bilet dus către moarte sigura.
         -Nu , nu ,nu fac așa ceva ; tu esti nebun? Lasati-ma in pace cu toți ,voi sunteți tâmpiți, ma trimiteți la moarte sigura ! Ce lagatura am eu cu ce faceți voi acolo? încep sa tip la tipul de lângă mine ,agitandu-ma speriata încercând sa deschid portiera care era blocata. Oare de ce ma astepatam la asta?.
         -Asculta aici, târfă ordinara! Daca nu faci ce ti se spune va fi vai si amar de tine, înțelegi ? tipa el înfuriat la mine dandu-mi o palma peste fata ,si prinzandu-ma de par ,o lacrima prelingandu-se pe obrazul strâng ce ma ustura ca naiba.
         -Jason ,termina! tresar auzind țipatul lui Shane răsunând in toată masina.    Explica mai repede ce ai de explicat, dar vreau liniste! ii aud ordinul lui Shane vibrandu-mi răsunător in urechi. Jason încuviințează din cap si își îndreaptă atenția spre mine dandu-mi nervos drumul la par.
         -Tine casca asta prin care vom auzi cea ce vorbești cu ei si pentru ati putea comunica .
        Vei fi însoțită de unul de-al nostru , iar daca clanul Hillton nu se lăsa mai prejos va trebui sa detonezi acea bomba indiferent ca îți vei pierde viața sau nu! spune el cu atâta ușurință in glas încât , nu ai zice ca in joc este pierderea unei vieți , si anume, ,, a mea". Nu mai îndrăzneam sa zic nimic ; pentru ca oricum as fi dat-o tot as-i fi supusa supusa riscului de a muri cu un glonț in cap sau mai rău , spulberata efectiv de o bomba. Nici nu mi-am imaginat vreodată ca voi muri in felul asta. Cine și-ar fi imaginat? Dar daca viață este scorpie cu tine , va fi scorpie pana la capăt.
         -Deci roaga-te , ca clanul Hillton sa se retragă ,si sa lase valiza ,altfel nu stiu cum vei scăpa ! continuă Jason ,vizibil plictisit . Probabil repetase același discurs , multor persoane înaintea mea . Acum înțeleg de ce menajera acea spusese ca sunt noua ,,tranzactionera " . Acum totul este limpede ca lumina zilei. Nu sunt prima si probabil nu voi fi nici ultima persoana care va trece prin așa ceva . Îmi vine sa plâng , doar când ma gândesc ca acum ma îndrept spre locul in care va trebui sa dispar cu adevărat de pe fata pământului ; nu ca cineva ar observa lipsa mea sau ceva pentru ca oricum nimeni nu se gândește la mine.      Îmi vine sa tip si sa urlu dar cred ca mai mult as agrava lucrurile.

       Dintr-o dat mașina se oprește brusc. Am fost efectiv luata pe sus de catre Jason si scoasa afara ,eu uitandu-ma la el cu o privire ucigătoare. In spatele dubitei și-au făcut apariția inca doua mașini , din ele coborând si restul găștii. Shane scoate vesta din duba indreptandu-se spre mine . Îmi face semn sa ridic brațele si îmi pune cu grija acea veste ce in interiorul acesteia era amplasata acea bomba . Îmi încheie prima capsa a vestei ,ridicadu-si privirea in sus privindu-ma fix in ochi, parca uitadu-se pana in adâncul sufletului ;după care se îndepărteaza de mine .

         -Fii atenta la mine! Pentru a detona bomba ,trebuie sa apeși pe acest buton! spune un băiat blond cu ochii albăstrii , apropiindu-se de mine si aratandu-mi unde trebauia sa apas, ,,pentru a-mi semna moarte cu propria-mi mana" daca pot spune asa . Off, doamne te rog , ajuta-ma!.
          -Tu si Jack , o veți lua pe aici ,pana veți ajunge la un depozit abandonat , si veți aștepta acolo! continua el arătând in direcția unor clădiri parasite, dărăpănate.
          Am încuviințat din cap , in semn ca am înțeles. Îmi era frica sa mai deschid gura pentru a rosti un,,da" amarat, pentru ca bine înțeles nici nu știam de cea ce sunt capabili sa îmi facă dereglații astea si de fapt pot doar sa îmi imaginez .
         -Puteți pleca! aud vocea groasa a lui Shane ordonandu-ne. Cine se crede el? Seful capetelor ăstora seci? De fapt nu cred ca este el seful , tocmai el a zis asta ; dar ce-mi pasa mie de asta intr-o situație critica ca asta?.
Pornesc spre locul indicat cu Jack pe urmele mele . Nu prea reușeam sa vad mare lucru datorita intunericului apăsător, iar frigul de afara nu ma ajuta cu absolut nimic . Acum trebuia sa fiu acasă in pat la căldurică si sa ma odihnesc pentru următoarea zi de munca , nu sa bâjbâiesc printre ruinele astea . Of, sunt destul de sigura ca domnul Martinez, ma dat de mult afara de la cafenea .Ce o sa ma fac, daca o sa mai scap cu viață din asta ?

          Îmi întorc capul in direcția lui Jack . Părea un tip destul de dragut cu parul creț si o figura destul de senina as putea spune.
         -De ce ma puneți sa fac așa ceva? îmi aud vocea sparta ce nu ma așteptam sa sune chiar așa.
        -Uite,noi nu avem ceva in mod special cu tine si stiu ca tu nu ai nici o legătură cu tot cea ce se întâmpla aici ,dar nu avem de ales,înțelegi? spune el uitandu-se la mine cu o fata serioasa. Părea mult mai deschis decât restul ;mai dezghețat as putea spune.
          -De ce? De ce nu aveți de ales? Ce am făcut eu ca sa merit asta?întreb cu speranță in glas si cu o totala confuzie.
          -Clanul nostru s-a cam saturat de pierderea de oameni buni ,prin misiuni de genul asta, având in vedere ca facem tranzacții cu clanuri renumite si......!
          -Si va-ți gândit sa implicați oameni nevinovati? il întrerup eu completandu-i fraza.
        -Mda, cam așa ceva!spune ,facandu-mi semn sa cotesc spre dreapta, prin spatele unui bloc abandonat.
        -Dar nu înțeleg ! Daca oameni voștri sunt atât de grozavi , de ce mor in misiunile astea? întreb nedumerita .
         -Pentru ca jucam murdar ,daca nu ai observat.!Credeam ca ti s-a explicat! raspunde el destul de degajat .
         -Aha, si pe tine de ce te-au trimis cu mine daca ești așa de important? Nu mai au nevoie de tine sau ce ?. il întreb curioasa de faptul ca l-au pus si pe el in pericol.
           -In primul rand sunt aici sa ma sigur ca nu fugi , si in al doilea rand tu când vei fi de fata cu clanul Hillton eu voi fi prin prejma supravgindu-te.!raspunde iritat, incruntandu-se la remarca mea .
            In cele din urma cotim la stânga ,iar Jack îmi face semn sa intru pe ușa mare, metalica a depozitului .
    Înăuntru totul era ..........
...................................

***


Mafioată fără intenție•••(FINALIZATĂ)••• Où les histoires vivent. Découvrez maintenant