Decizii

3.1K 173 0
                                    

     Din perspectiva lui Shane

      Stau si privesc tavanul . Ma uit la ceas si constat ca este ora 1 , iar eu nu mai reușeam sa adorm. Nu mai aveam stare si nici răbdare sa mai stau aici , trebuia sa fac ceva pentru ca ,,minunații" mei prieteni si coechipieri se pare ca nu au de gând sa rezolve asta cat mai repede.Daca vrei sa iasa un lucru bun il faci tu însăți , si chiar asta am de gând sa fac. Feresc pătură de pe mine si incerc sa ma ridic.       Mârâi in surdina din cauza durerii. Îmi pun mana pe abdomen si încerc inca odată sa ma ridic, strângând din dinți. Durea ca dracu ! Si tot nu pot conștientiza cum a reușit Ania sa îmi faca asta. Nu pot sa cred ca m-a băgat in spital! Nu o credeam in stare de asta.
     In cele din urma reușesc sa ma ridic in șezut , după care cobor din pat , si ma îndrept spre un dulăpior unde îmi aveam hainele. Ma chinui sa ma îmbrac , încercând sa nu fac galagie pentru a nu atrage atenția asistentelor. Îmi pun bocancii in picioare si ma îndrept șchiopătând spre usa .
        Deschid usa si privesc in stânga si in dreapta pe holul întunecat. Nu era nimeni, exact așa cum ma asteptam. Cine ar sta până la ora asta in spital sa lucreze?
        Înaintez pe hol si cobor scările , tinandu-ma de perete ca nu cumva sa cad, strângand din dinții si simțind cum îmi curge transpirația de pe frunte . Abea ma târâiam , de ziceai ca mai aveam puțin si muream pe treptele alea. Reușesc sa ajung la parter , unde la fel ca si la etaj nu era nimeni decât doi oameni de la paza ,ce stăteau si jucau cărți pe o măsuță , prea concentrați pe jocul lor.
      Ma îndrept spre ieșire , nebagandu-i in seama pe paznici, o sa fie ușor sa trec de ei. Nu știu cu cine au de a face.
           -Hei, tu ! Unde crezi ca pleci? aud unul din paznici cum striga după mine , aproape când ieșeam pe ușă.
           -Nu cred ca te privește pe tine! spun intorcandu-ma spre acesta el ajungând in fata mea.
           -Îmi pare rău dar nu poti pleca! spune si ma prinde de mana care nu era pusa in ghips.
           -Nu zău! spun si ma smuncesc din mana lui , aplicandu-i un pumn drept in fata , acesta prabusindu-se pe jos.
           -Stai, pe loc! il aud pe celalalt strigând după mine , dar eu deja o luasem la fuga , sau mai bine zis ma chinuiam sa fug tinandu-ma cu mana de abdomen pentru ca nu mai puteam de durere.
    Urc repede in primul taxi pe care il vad cu idiotul ala pe urmele mele, vorbind intr-o stație de emisie receptie, probabil chemând întăriri.
           -Pornește , ce stai! strig la taximetrist, care se uita la mine cu niste ochi de ziceai ca văzuse o fantoma.
           -Unde vreți sa va duc? întreba el ușor panicat.
           - Pe strada Fellster! răspund rece , privind pe geam.
      El nu mai spune nimic ci doar conduce , privindu-ma din când in când prin oglinda retrovizoare. Frate , parca-as fi un terorist, scăpat de la închisoare , așa se uita la mine.
           După aprox. 25 min. ajungem si ii fac semn taximetristului sa oprească .
             -Lasa-ma aici ! spun si ii arunc niste bani .
             -Restul? întreba văzând ca i-am dat mai mult, si dădeam sa plec.
              -Pastreaza-l! răspund scurt si ies afara.
    Mergeam pe drumul pietruit de la marginea orașului , indreptandu-ma spre depozit . Era întuneric , dar puteam să-mi dau seama pe unde merg. Cunosc locul asta ca in palma , deci întunericul nu este o problema pentru mine.
           Ajung in fata depozitului ce părea abandonat , pe dinafară , dar înăuntru era total alta poveste. Apas pe un buton ascuns prin dreptul uși mari de metal, apărând un schener . Îmi pun mana pe acel schener , după care ușile se deschid .
      Intru înăuntru si ma îndrept tinta spre etajul depozitului spre camera de ,,informații" . Deschid ușa camerei si dau peste Zack, care ca de obicei era cu ochi ațintit intr-un monitor.
           -Shane? Ce faci aici la ora asta ? Wow.........am auzit ca aia avut un accident dar nu ma așteptam sa îți fi rupt mana!spune el imediat ce ma vede , privindu-mi mana luxata.
             -Si doua coste! adaug eu indiferent trecând pe lângă el si asezandu-ma la unul dintre calculatoare .
              -Frate , nu stiu cum sa îți spun dar nu arați prea bine! spune ca si cum nu as fi știut asta deja .
              -Ai aflat ceva despre Ania? întreb , schimbând subiectul.
              -Nu prea! Ultimele ei coordonate au fost in pădurea Crawford, puțin mai încolo de unde ați avut accidentul! spune cu o voce răgușită , oboseala citindu-i-se pe fata.
             -Atunci trebuie sa fie prin imprejurimi, nu avea cum sa ajungă prea departe ,mai ales ca era si ranita! spun căutând pe calculator ,încercând sa aflu coordonatele locației in care s-ar putea afla Ania.
             -Nu prea cred ! Am cercetat zonele si nu am găsit absolut nimic, decât telefonul ei care era spart! spune el sigur pe el. Când am auzit asta îmi venea sa ma dau cu capul de un perete . Unii oameni sunt prosti , iar alții ii întrec si pe cei mai prosti dintre prosti!
            -Tu ești idiot, Zack ! Cum dracu , sa găsești coordonatele in care se afla acum Ania, daca cipul de urmărire era in telefonul ala, desteptule! Foloseste-ti creierul , de ce il mai ai? întreb total enervat , rastindu-ma la el , aproape varand să-l iau la bătaie.
           -Da, stiu asta!
Cipul ala l-am proiectat special sa poata trimite coordonate si de la 1000m din locul in care se afla mai puțin zonele foarte joase! spune privindu-ma serios puțin deranjat de atitudinea mea.
            -Si ce înseamnă asta? întreb puțin uimit.
            -Înseamă ca inca am putea sa o detectam pe Ania! Fata asta ne cam da bătăi de cap! Mai mult ca sigur este situata dintr-o vale de nu am reușit sa dam de ea pana acum ! spune intorcadu-se la locul lui .
            -Căuta toate văile din pădurea Crawford ! Sigur o s-o găsim.! spun intorcandu-ma spre calculatrul meu căutând coordonatele tuturor văilor din pădurea Crawford.
             - Bun , scot o hartă cu toate si îți trimit lista cu cele mai apropiate ! spune el concentrat pe ceea ce făcea .
             -Eu ma duc in biroul meu!  Daca este ceva ma informezi! spun si ma îndrept spre biroul meu cu gândul ca ma voi odihni puțin, chiar daca canapeaua nu pare cea mai buna obține.
       
        Din perspectiva Aniei

     Ma trezesc brusc , tremurând din toate încheieturile . Avusem cel mai urat coșmar de pana acum.  Eram pusa in poziția de ai decide soarta lui Shane . ,,Mort sau viu ,tu decizi?"Mi se repeta continuu întrebarea asta in cap, spusa de o voce atât de cunoscuta. Si apăsasem pe tragachi! Cum si de ce ? Nici eu nu știam si nu îmi puteam da seama. Mintea mea era răvășita .
     Ma ridic din pat si ma învârt prin camera intunecata . Era ora 2 noaptea si nu știam ce sa fac . Mii de întrebări si decizii de luat mi-au venit in minte . Si atunci mi-am dat seama de ceva . Ca trebuie sa plec din locul asta cat mai repede . Îmi adusesem aminte de cuvintele lui Shane , atunci la cursa :,,El niciodată nu joaca cinstit".
     Ma îmbrac cat de repede am putut , lunadu-mi pe mine un hanorac negru de al lui Carter dand  sa ies pe usa camerei dar ma opresc brusc când in fata mea apare cineva . Nu puteam să-mi dau seama ce se întâmpla în jurul meu din cauza întunericului , dar mi-am putut simți nasul si gura acoperite de un material cu un miros ciudat ce ma făcea sa ma sufoc. In încercarea mea disperata de a face rost de cat mai mult aer , sunt cuprinsa de o amețeală ce îmi întuneca ochii si ma face sa pierd contactul cu realitatea .
       
       Din perspectiva lui Shane

       -Shane! Trezeste-te frate! aud vocea lui Zack , strigând la mine grăbit ,zgaltaindu-ma ușor.
        -Ce vrei Zack, lăsa-ma sa dorm! mormai cu ochii inca închiși, încercând sa-l fac sa ma lase in pace.
          -Am găsit locația Aniei! spune.
          -Ce ? întreb deschizând brusc ochii ridicandu-ma automat in picioare.
          -Este la 10 km de Black Street in partea de nord ! spune punandu-se in mișcare spre camera de info. cu mine pe urmele lui.
            -Ce? Cum a ajuns acolo? întreb intrând pe usa pozitionandu-ma in fata calculatorului .
             -M-am conectat la satelit si conform datelor se deplasează cu o mașină cu numerele de inmatriculare CTM! spune sigur pe el punanadu-ma la curent cu noutățile. Si ghici a cui este mașina aia! adaugă in cele din urma eu deja începând sa ma încordez , nervozitatea acaparandu-ma in totalitate.
         -Suna-i pe băieți! Acționam ACUM! ii ordon lui Zack , acesta punând mana pe telefon.
.............................
         ******
        

Mafioată fără intenție•••(FINALIZATĂ)••• Where stories live. Discover now