-1-

7.3K 428 117
                                    

"Ti mene zajebavaš!", zaključila je Gabriela

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Ti mene zajebavaš!", zaključila je Gabriela.

Nije čak želela tu rečenicu postaviti u obliku pitanja, jer je znala koji odgovor bi dobila zauzvrat, a želela je verovati da njena prijateljica nije pukla kao zvečka.

"Zašto za ime sveta ti je palo na pamet da ću ja pristati skinuti se i pozirati gola za neke,... Neke napaljene kvazi umetnike, koji su verovatno skriveni voajeri, i pičku ne bi ni videli da nema časova slikanja aktova?"

Kao i uvek kada se uzbudi, nije mogla mirno da sedi već je ustala sa kreveta, i šetala levo desno, po ne baš velikoj studentskoj sobi.

„Zato što si divna prijateljica Jed, i obećala si mi pomoći sa seminarskim radom," mirno je odgovorila Roza, njena cimerka, ne dižući pogled sa tableta koji je držala u krilu.

To je bilo nešto što je inače Gabriela govorila i uprkos svemu, morala se nasmejati.

Pametno!

Zastala je na trenutak i pogledala u devojku na krevetu ispred sebe. Kako može da sedi tako mirno, nikada joj neće biti jasno? Ona bi verovatno poludela kada bi je neko naterao da se ne mrda duže od pola sata. Čak i na predavanjima, klupa se pod njom izliže od meškoljenja.

Možda ako bi neko baš naredio?! prošlo joj je kroz glavu samo na sekund, i odmah je to odbacila.

Palo joj je na pamet i da su prošle već tri godine od kako je došla ovde i u istoj ovoj sobi, zatekla ovu devojku u istom položaju u kojem se i sada nalazi.

Setila se i kako je mama Veber, čim su ušli i spustili kofere, odmah krenula u akciju i pokušala izvući što više informacija iz devojke koja je trebala deliti sobu sa njenom 'jedinicom'. I da, upravo tu reč je iskoristila, i izbrisala ime Gabriela zauvek iz rečnika dotične devojke kojoj se obraćala. Mama je dobila veoma malo podataka, ali zato Gabi, još jedan u nizu glupavih nadimaka kojim su joj se obraćali. Vremenom je 'Jedinica' skraćeno u 'Jed' i to je ostalo.

„Da, obećala sam ti pomoći," vratila se raspravi koju je izgleda vodila sama sa sobom, jer je Rozu više interesovalo šta god se nalazilo na tom 9-inčnom ekranu nego ono što je ona pričala, ali to je naravno nije pokolebalo da nastavi.

„Mislila sam na pomoć tipa kupiti boje, skuvati kafu, izmasirati ti ramena kada se ukočiš od slikanja, puštati opuštajuću inspirativnu muziku," nabrajala je Gabriela opet se vrativši svom šetanju.

„Nisam mislila za tebe i tvoje kolege skinuti gaće i glumiti striptizetu na dobrotvornom radu."

To je privuklo Rozinu pažnju pa je podrugljivo prokomentarisala: „A nije ti problem da voziš dva sata da bi gledala kako to drugi rade za tebe?"

Gabrieli su se usne razvukle u ogroman zadovoljni osmeh, setivši se momaka iz grupe 'Chippendales' koje je prošli vikend išla gledati. Zaista je morala voziti preko 100 kilometara da bi ih videla, ali brate, isplatio se svaki pređeni centimetar.

GABRIELA -Markov anđeo- (Rajderovi #2)Where stories live. Discover now