17.

27 2 0
                                    

Fredag 16/6 - 20.45

Det var Felix idé att åka till festen hos en kompis till Oscar, och både jag och Erika tyckte det lät som en rolig idé då vi mest festat hos personer vi känner. Kul med omväxling. Den här kompisen till Oscar bodde som tur var inte alls långt ifrån mitt hus så det var lättare att övertala mamma att låta mig få gå. Jag kan ha nämnt att Felix skulle med till den här kompisen och då tvekade hon inte en sekund med att tacka ja. Mamma är rolig. Hon är inte diskret med hur mycket hon uppskattar att jag umgås med bra killar direkt. Men det är bra. Vi har alltid varit ärliga med varandra.

&

Det skulle bli kul att festa med killarna eftersom jag aldrig gjort det förut och de verkade som väldigt bra killar. Jag är lite nervös dock eftersom Felix och jag, clearly have something going on, så jag har ingen aning om vad som kan hända ikväll. Jag hoppas dock att han förblir samma kille som innan, samma kille som får fjärilarna i min mage att vilja flyga ut.
Oscars bil var fullsatt; jag, Erika och Omar i baksätet. Felix i passagerarsätet och Oscar som chaufför. Precis som förra veckan var festen redan igång när vi anlände och hög musik spelades inifrån. Innan vi gick in insisterade jag på att få ta en snap till min my story och killarna suckade.

"Du ska alltid hålla på med din jävla snapchat" sa Felix med ett leende då dom gjorde sig redo för bilden.

"Tyst och se lite glada ut" sa jag och tog fotot.

"Omar blev gulligast" konstaterade jag och Felix protesterade.

"Va, det har jag svårt att tro" sa han och ställde sig bredvid mig. Han pekade på sig själv och kollade sedan på mig.

"Jag blev ju tusen gånger gulligare" sa han och jag skrattade, men förnekade det inte.

"Kom igeeeen, jag vill festa nu!" gnällde Erika och vi gjorde entré i huset. Det var mycket mer folk än jag hade förväntat mig och det var väldigt varmt. Jag tog av mig jackan och hängde den på ett gömt ställe så ingen skulle sno den. Vi rörde oss inåt och letade upp något att dricka. Felix höll sig tätt bakom mig då vi trängde oss förbi den dansande klungan av människor och då och då kände jag hans hand mot min rygg för att hjälpa mig hålla balansen. Då vi hittade "baren" hällde vi upp olika alkoholdrycker i blåa plastmuggar och drack. Felix var aldrig längre bort än 3 meter från mig vilket kändes skönt. Jag antar att han inte ville att jag skulle råka illa ut, och jag kände ju så för honom också. Underligt ändå, med tanke på att vi inte är tillsammans på det sättet. Oscar försvann tidigt iväg med kompisen som höll i festen och Omar hade redan hittat en tjej som han försökte flirta med, men hon verkade inte speciellt intresserad. Jag skrattade en aning åt honom, vilket Felix märkte och slängde ett öga mot honom från där vi stod i utkanten av rummet.

"Han kommer aldrig få till det" påpekade han och jag slog till honom med ett skratt.

"Var inte sån!" sa jag och Felix log mot mig. Jag tittade på honom i några sekunder innan jag räckte honom min plastmugg.

"Kan du hålla? Jag ska leta reda på Erika innan hon gör något dumt" sa jag och Felix nickade då han tog emot muggen. Jag började röra mig dansandes i takt med musiken genom folkmassan med blicken sökandes efter Erika. Den lilla mängden alkoholen jag fått i mig började kicka in och jag kände ett litet rus genom kroppen. Jag dansade med till musiken och glömde av lite varför jag lämnade Felix. Plötsligt stod en kille framför mig. Han hade gröna ögon, var ganska lång, brunt, mellan långt hår och ett vackert leende. Det tog ett tag innan jag uppfattade vem det var då jag först trodde det var Felix.

All that glitters isn't gold | f.sDär berättelser lever. Upptäck nu