26.

29 2 0
                                    

Torsdag 29/6 - 12.32

"Berätta vilka det är vi ska träffa" sa jag då vi satt på bussen mot Grisslinge havsbad där det var tänkt att vi skulle bada och äta lunch. Vi hade packat våra handdukar i Felix's ryggsäck så det enda jag bar på var min mobil och solglasögon. Bikinin hade jag redan på mig, även fast jag tvivlade starkt på att jag ens skulle nudda vattnet. Jag är mer för att sola.

"Okej det är fem personer, om alla dyker upp. Dom är jättemysiga och härliga så du behöver inte oroa dig" sa Felix och sneglade på mig där jag satt bredvid honom. "Fredrik Johansson och Max Johansson är mina två absolut bästa vänner. Vi har känt varandra så länge jag kan minnas. Du såg Fredde när du var i dansstudion."

"Var det en av killarna du dansade med då eller?" frågade jag och Felix nickade.

"Ja precis, han dansade bredvid mig" sa han och jag nickade. "Sen tror jag Lovisa Lindén kommer och Hanna Larsson..."

"Hanna Larsson? Som i Zara Larssons lillasyster?" frågade jag och kände hur hjärtat började slå då Felix nickade. "Skojar du? Känner du Zara Larssons lillasyster??"

"Nja... eller ja, vi lärde känna varandra ganska nyligen faktiskt, genom dansen" svarade Felix och log när han såg hur uppspelt jag blev. Zara Larsson är en av många kvinnliga artister jag ser upp till sjukt mycket.

"Shit va coolt! Nu blir jag typ nervös" sa jag och skrattade till. Felix skrattade och la armen om mina axlar.

"Du har ingenting att vara orolig över" sa han och jag kollade upp på honom. Hans gröna ögon fångade min uppmärksamhet utan ansträngning och jag blev tvungen att blinka för att inte fastna för länge med blicken.

"Det var bara fyra, vad hände med den femte?" frågade jag och Felix lyfte blicken från mig men hade fortfarande armen om mina axlar.

"Det beror på om hon kommer eller inte. Fredde sa att hon kanske skulle bli sen, så då kanske hon skippar helt att komma" berättade han och om jag inte hörde fel lät han nästan lite hoppandes.

"Vad heter hon?"

"Lovisa Bengtsson" sa Felix och jag skrattade till.

"Så, två Lovisa? Hur ska jag kunna skilja dom åt då?" sa jag och Felix log varmt mot mig.

"Lindén är brunett och Bengtsson är blondin, du kommer nog kunna skilja på dom" sa han och jag såg hur något ändrades i hans ögon.

"Så hur väl känner du dom då?" frågade jag och pillade på nagelbanden.

"Lovisorna?" svarade han frågande och jag skrattade och nickade. "Lindén känner jag ganska bra. Vi har många gemensamma vänner, men vi umgås sällan ensamma."

Han gjorde en kort paus innan han fortsatte, en aning motstridigt. "Jag och Bengtsson var tillsammans förra året. Vi har gått mycket fram och tillbaka, speciellt nu i början av året."

Jag svalde och vågade knappt möta hans blick. Självklart skulle han ha någon här på Värmdö, vad trodde jag egentligen? Att jag skulle va den första tjejen han någonsin fick känslor för? Plötsligt kände jag en våg av avundsjuka skölja genom kroppen. Jag kände mig avundsjuk på Lovisa som hade fått vara med Felix, som hade fått kysst och hålla hand med honom. En del av mig hoppades att den Lovisa inte skulle följa med till stranden, den andra delen hoppades att... För att vara ärlig hoppades jag bara på att hon inte skulle komma den dagen.

All that glitters isn't gold | f.sDär berättelser lever. Upptäck nu