"20- Seni buldum!"

74.2K 3.1K 554
                                    

Şaşkınca ağzım açık Hande'ye bakarken o da bana şaşkınca bakıyordu. 

"Hande, sen bar'da çalışmıyor muydun?" 

"Hayır efendim, daha önce bar'da çalışmadım." 

Bu cevapla bendeki devreler iyice yanmıştı. Benim hayatım ne biçim bir dolambacın içine girmişti? O yaşadıklarım gerçek değilse, bunlar gerçekse. Ben neden Hande'yi barda çalışıyor olarak hatırlıyordum? 

"Hande, ikiz kardeşin var mı?" 

"Hayır efendim, gerçekten iyi misiniz siz?" 

"İyiyim, sen çıkabilirsin." 

Kesinlikle kafayı yiyordum. O kadar ağlamam, o kadar acı. Bunları yaşamıştım ben! Her bir zerremde acıyı hissetmiştim. Rüya ise, neden hala kalbim sızlıyordu? 

Kapıya döndüğümde Yağmur'u gördüm. Kapıda durmuş bana gülümsüyordu. İşte o an kafama dank etti, asıl şuan gördüklerim rüyaydı. Yağmur gerçekten benim karımdı ve ölmüştü. Cesedi yoktu. 

Ayağa kalkıp onun yanına gittim. Gözlerinde bir hüzün dalgası oluştu. 

"Serhat, seni çok özledim. Beni bul. Gel ve beni buradan kurtar." 

"Neredesin, Yağmur? Kim aldı seni benden?" 

Gözyaşları damlamaya başladı.

"Beni bul, buradan al. Seni çok özlüyorum, Serhat"

"Yağmur, nerede olduğunu söyle bana. Hadi aşkım."

Hayali kaybolmaya başladığı anda hızla bağırdım.

 "Yağmurrrr." 

Uyandığımda sırılsıklam olmuştum. Terim alnıma yapmıştı. Bedenim sanki su dökmüşler gibi ıslaktı. Oysa ne güzel olurdu ölmemiş olsaydı, onu hiç tanımamış olsaydım da olurdu.  Yeter ki yaşasındı! 

###

Banyoya gidip elimi yüzümü yıkadım, bu rüyaya anlam verememiştim. Başında sorun yoktu, normal rüya gibiydi. Peki ya sonu? Neredeydi Yağmur? Kim götürmüştü onu? Telefonu elime aldım. Ya hala rüyanın içindeysem korkusu ile Kemal'i aradım. 

"Kemal?"

"...."

"Yağmur'un cesedinden haber var mı?"

"...."

"Nasıl yani?" 

"...."

"Kapat, oraya geliyorum." 

###

Kemal'in söyledikleri kafamı kurcalamıştı. Gökhan'ın bunu yapması sadece nakli erkene almış. Yağmur'un cesedini başkası almıştı. Peki kim ben babasıyım diyerek gelip almıştı? Bu baba ne babasıydı? 

(Yazar notu: Şam babası sdkfjhjkdshfjkdh :D Tamam vurmayın devam ediyorum.)

Yağmurun bana yalan söyleme ihtimalini düşünemiyordum. O özü sözü birdi! Hızlıca hazırlanıp evden çıktım. 

###

Kemal, Yağmur neredeymiş? Kim almış onu? 

"Serhat, aslında benim de kafam karma karışık. Bugün şirkete bir mektup geldi. Mektupta Yağmur'un Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde olduğunu ve bu yaptığı şey için bizden özür dilediğini yazıyordu. Yazılana göre, bu kişi Yağmur'un öz amcası. Zamanında anne ve babasının ölümüne sebep olduğu için yıllaca bunun vicdan azabı ile yanmış. Kendisi için hastaneye giderken seni ve Yağmur'u orada görmüş. Gelip konuşmak istemiş ama cesaret edememiş. Adam Doktor'a yüklü miktarda para vererek Yağmur'u ölü göstertmiş ve onu bir iğne ile bu duruma getirtmiş. Sen dağılıp 3 gün boyuncada gitmeyince bunu fırsat bilerek Yağmur'u başka hastaneye nakil ettirmiş. Amacı kendi kalbini ona vermekmiş ama son anda uygun doku bulunmuş. Bu yaptığı onun vicdan azabını hafifletecekmiş. Tabi evdeki hesap çarşıya uymamış."

Sessizliğin Sesi! [Tamamlandı]Where stories live. Discover now