Rüyamda Gördüm Seni

76 28 99
                                    

Merhaba Şaire'm,

Sabahın köründe kalkmış, uyku akan gözlerimden bir de sensizlik dolu gözyaşlarımı salıverdim. Öyle yazıyorum sana. Yatmayı çok denedim ama başaramadım. Anlaşılan bu sabahta sensiz karşılayacağım güneşi. Zten hiç yoktun yanımda ama her güneşe baktığımda yanımda seni hissederdim. Güneşe bakmaktan korkmayan Şair yanımda duran senin hayalini görmeye bile çekinirdi, sen bunu bilemezsin.

Gücümde dermanım da kalmamış Şaire'm. Rüyalarım bile sensiz olduğumu yüzüme vurup kabuslaşıyor Şaire'm. Bu gece bir rüya gördüm; evet, seni gördüm. Bu zamana kadar sadece bir fotoğrafını gören ben seni bu gece rüyamda gördüm.

O fotoğrafının çerçevesinden çıkıp canlanmış; seni en çok sevdiğim yanınla, şiirlerinle gelmiştin yanıma. Tüm rüya boyunca beni dizlerinin üstüne yatırmış bana özel yazdığın şiirleri okumuştun. Okuduğun her bir kelimeye karşılık bir damla gözyaşı döküldü, suskun dudaklarıma değen. Sen samimiyeti ve şiiri çok seversin. Bu yüzdendir ki tüm samimiyetimle şiir gibi yazıyorum sana. Süsle püsle değil de kalbimden geçtiği gibi yazıyorum. Bana şiirlerle gelen sen, sana şiirlerle koşuyorum ben. Gelişinle rüyaların en güzelini gören ben, gidişinle kâbusların en vahimini tattım. Ne güzel de şiir okuyordun oysa o hayalimizdeki çınar ağacı gölgelik yaparken bize, meltem şiirlerimize kulak kesilmişti. Çınarın yapraklarını şiirle dans ettirircesine gözümüzün önünde uçurdu gitti.

Sonra elindeki sayfalar bitti, okunacak dizeler tükendi, şiirler bitti. Durdun birden. "Bir soluklansın önce. Devam edecektir," diye düşündüm ama olmadı. Devam etmedin. Başımı dizlerinin üstünden kaldırdın. "Ne oluyor," diye soramadan, "Gitmeliyim," dedin.

"Gitme," dedim. Başka bir şey diyemedim. Dilim tutulmuştu adeta. Sende "Gitmeliyim"den başka bir şey demedin. Onu da nasıl demiştin oysa? Sesin titriyor, gözlerin seğiriyordu. Zor nefes alıyordun, "Gitmek... Gitmek istemiyorum," diyordu oysa gözlerin.

Sonra bi'çare kalktın yerinden. Meltem bir anda sert esmeye başladı. Bana gelirken her bir adımda filizlenen çiçekler gidişinle çürüdü. Gelişinle yeşeren çimenler gidişinle soldu. Geldiğinde doğan güneş, gidişinle battı. Aydınlık günlerimi karanlık geceler karaladı.

"Sen," diye ağlayan gönlüm hiç susmadı. "Sen," diye atan kalbim son kez attı da silindi bedenimden. Zihnim "Sen"le başlayan cümlelerle dolu... Hepsi sana çıkıyor. Duymuyorsun anlıyorum ama en azından hisset kalbimden geçenleri. Sen değil kalbin hissetsin, o anlar en azından.

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Selamun Aleyküm kardeşimlerim

Vote ve yorumu unutmazsanız çok sevinirim.
Arkadaşlarınızı da etiketleyebilirsiniz 😊😊😊😊😊

Helalim #Wattys2021Onde histórias criam vida. Descubra agora