İstediğin Oluyor

38 17 75
                                    

.../.../...

(Tarihler kalplerde kalsın)

Merhaba Güzel Şaire,
Ben bu mektubu yazarken karşılık olarak bana nasıl hitap edeceğini düşünme. Çünkü mektup bittiğinde Gönül'üm diye haykıracaksın. Mektubunu aldım, okudum ve haklı buldum. Madem ben ikinizi de çok seviyorum, o zaman en doğru olanı yapmam gerekir, değil mi? İstediğin oluyor, geri dönüyorum.
Mektubunu bitirdiğim anda aldım kararı ve hemen geri döndüm. Geri döndüğüm anda bir gariplik hissettim kendimde. Sanki bir sevgiliye dönüyordum. Kendi sahibime… İçimi bir huzur ve mutluluk kaplamıştı. Ahhh, ne kadar aptalım; yolunu gözleyip seni düşlerken kendi sahibimi unutmuşum. Ona arkamı dönüp çekip gitmişim. Gözlerimi açtın, minnettarım sana. Şimdi doğru yolda olduğumdan eminim artık; artık geceleri yıldızları görüyorum. Hatta kayan yıldızlar yol gösteriyor bana. Peşi sıra hasret bitsin diye kayıyorlar hızla. Diyorlar ki;
“Selam söyle Şair'e… Bizim hakkımızda daha çok şiir yazsın. Satırlar taşsın, sayfalar dolsun. Hani bir seferinde bizi onun gözlerine benzetmişti ya. Bilir misin, biz o günden sonra geceleri ışıldamaya utandık. Ne kadar parlasak boş, biz onun kadar gözlerini kamaştıramayız. Onun kadar bu karanlığa gömdün sevdayı aydınlatamayız. Biz ki uçsuz bucaksız evrenin ışıldayan süsüyüz; o Şaire ki, Şair'in uçsuz bucaksız sevgisinin süsü. Biz ki karanlığa hapsoluruz sonunda, Şaire ki sevdaya. En iyisi sen, ikisine de selam söyle.”
İşte iletiyorum selamlarını. Daha niceleri var bilemezsin bu yolculukta selam ileten. Bu gönül yolculuğu birçok dost kazandırdı bana. Mesela üzerinden geçtiğim Dağ dedi ki;
“Benden Şair'e selamlar olsun. Ben ki dağım, kocaman bir kayayım. O ki bir Şair, küçücük görünen bir insanoğlu. Ama benim üstlenemediğim yükleri taşıyor göğsünde. Ey gönül, bilir misin sevdanın seni ne kadar ağır yaptığını, taşımanın da bir o kadar çaba gerektirdiğini. Kendin küçücüksün ama içindeki sevgi sevda okyanuslarını taşırır. Selamlar olsun sana ve bu sevdayı tüm benliğiyle içinde taşımaya gayret eden Şair'e.”
Şunu söyleyeyim ki bu sözler beni ağlatmaya yetmişti. Geri kalan yolu ağlayarak kat ettim. Sonra kül olmuş yağmur ormanlarından geçerken havada uçuşan küller bana yol gösterdi. “Niye yardım ediyorsunuz?” diye sordum.
“Çünkü bir Şair'in daha aşk yolunda kül olmasını dilemeyiz. Aşk ki hem bir sevda okyanusuydu hem de bir gönül yangını. Senin Şair'in sevda okyanusunun serin sularında yüzsün, bizim gibi kül olmasın.” dediler.
Sonra yelkenliyle sevda okyanusuna açıldım. Ben kürek çekerken birden bir rüzgâr yelkenliyi hareket ettirmeye başladı. Ben daha “Ne oluyor?” demeye kalmadan rüzgâr dile geldi:
“Şşşş… Sakin ol! Ben ki Meltem... Hani Şaire'nin saçlarını okşayarak dalgalandıran var ya, işte o bendim. Bilirim Şair ne çok da severdi. Biraz da kıskanır onu da bilirim. Bir rüzgârın bile onun saçlarını okşamasına kıskanırdı. Ama sırf Şaire'nin de hoşuna gittiğinden bir şey demezdi. Ama ben o gözlerinde sevgi ve kıskançlığı hep görürdüm.”
Üzerinde gittiğim sevda okyanusuyla da yol boyunca sohbetlerimiz oldu. Hep beni kıskandığına dem vuruyordu. Bir gün “Nedir seni bu kadar kıskandıran?” diye sordum. Aldığım yanıt yine ağlattı beni:
“Ben ki bu hayal dünyasında sevda okyanusu olmuşum. Kocaman kütleli, sevgisiz insanın geçemeyeceği bir varlığım. Sen ki o küçücük bedeninde ayrı bir sevda okyanusu gizlersin. Senin Şair'inin sözleri buralarda dillerde dolana dolana ezberlendi. Bir tanesi var ki ben deniz sevda okyanusunu kaynattı gitti. Demişti ki; “Ey sevdiğim, sen sadece gözümdeki iki damla yaşı görüyorsun, gönlümdeki okyanusu hiç bilmiyorsun.” Böyle bir söz sadece ama sadece onun temiz gönlüne, onun temiz yüzüne, onun incitmeyen diline yaraşır.” demişti de ben ağlamıştım yine. Bilmiyorum ya, ben mi sulu gözlü oldum, yoksa söylenenler gerçekten ağlatmayı başarıyor mu? Her birinin gönlü mü vardı, yoksa Hakk'ın ilettiğini mi söylüyorlardı.
Ha bu arada sözlerime son verirken gönderdiğin gözyaşları için Allah'a şükür, sana teşekkür ederim. Daha gözyaşlarını içmek hiç nasip olmadı. Bu sohbetler aşka, mektupların sana olan susuzluğumu giderdi. Sana bütün selamları iletir, ayrıyeten ben de senin gönlüne selamlar ederim.

Gönül

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Selamun Aleyküm kardeşimlerim

Vote ve yorumu unutmazsanız çok sevinirim.
Arkadaşlarınızı da etiketleyebilirsiniz 😊😊😊😊😊

Helalim #Wattys2021Where stories live. Discover now