Unuttur Beni

33 20 30
                                    

.../.../...

(Tarihler kalplerde kalsın)

"Sen ve ben, başladığımız şu andan itibaren verdiğimiz son nefesle bitireceğimiz hayata kadar, hep seveceğiz birbirimizi..."
Hatırlıyorum Beyin. Birbirimizin gözlerine bakarak söylemiştik bu sözleri. İhanet etmiyoruz birbirimize ve hala seviyoruz delicesine. Mektubunla birlikte kapanmaya azıcık yüz tutmuş yaram yeniden kana bulandı. Ellerim, dizlerim, yüreğim kan revan içinde. Yorgun, kırık ve yaralı kalbimden gücümün yettiğince bu sefer de sana sesleniyorum. Merhaba Beyin.
Yazdıklarını okuyup duruyorum. Yazdığın satırları okudukça yüreğimin yaralarından içeri sızıyor suçluluk duygusu. Ben suçluyum Beyin, kabul ediyorum. Haklı olduğum yanlarım dışında haksız olduğum birçok nokta var. Hepsini kabul ediyorum. Peki, sende kabul ediyor musun Beyin? Senden bir cevap gelmeyecek ama yine de soruyorum. Sen suçunu kabullenebiliyor musun? Şimdi soracaksın benim suçum ne? Senin suçun ne mi Beyin? Senin suçun Şair'e hala beni hatırlatman... Senin suçun Şair'in hafızasına o sokaktaki koşuşturmalarımızı, bisikletle yaptığımız sahil gezintisini, gözlerimizin derinliklerine bakıp birbirimize verdiğimiz sözleri, birlikte izlediğimiz filmleri, birlikte yazdığımız şiirleri hatırlatıyorsun. O pervasızca yaşadığımız ilk gençlik yıllarımızı, soğukta kar usul usul yağarken birbirimize sarılıp ısındığımızı, saatlerce kulaklarımıza sevgi sözcükleri fısıldadığımız o anları ve bazen de tam tezat dilimizin lâl olduğu zamanları hatırlatıyorsun... Sen suçlusun Beyin. Bu anıları ona hatırlattığın ve yarasına merhem olmak yerine tuz bastığın için suçlusun.
Böyle olmayabilirdi. Ona unutturabilirdin beni. Bu çok zor biliyorum ama isteseydin yapabilirdin bunu. Sessiz sessiz gizlice alıp çıkarabilirdin beni yüreğinde sakladığı yerden. Sen bir umut bırakmasaydın onun yüreği olmazdı böyle. Gece yarıları düşürmeseydin beni kaleminin ucundaki mürekkebe, bırakmasaydın kirpiklerine imzam olan gözyaşlarını böyle olmazdı. Yapacak hiçbir şey yok artık. Elimizden bir şey gelmez. Evet, seni suçluyorum şu anda ama emin ol kendimi senden daha fazla suçluyorum. Kabullenemiyorum onun acı çekmesini. Gözlerinden akan her damla yaş için kendi hayatımdan bir yıldız daha çalıp bırakıveriyorum gökyüzüne. Şimdi orası yıldız kaynıyor. Onun içine düşen her hüzün tanesinde kendi ışığımdan çalıp güneşinkine katkıda bulunuyorum. Şimdi güneş pas parlak, yüreğimin karanlığına inat... Onun gününü aydınlatacaksa o ışık, ben yüreğimin karanlıkta kalmasına razıyım.
Beyin. Beni unuttur olur mu? Beni sevdiğini unuttur. Muhteşem bir zarafetle size geldiğim zamanı unuttur. Şair'in gönül kapısını tıkırdattığım o yağmurlu havada sırılsıklam âşık olduğum o geceyi unuttur. Şair ile yaşadığımız o mutlu anları unuttur. Kah ağladığımız kah güldüğümüz, tek bir anını başka hiçbir şeye değişmeyeceğimiz o anları unuttur. Sözlerimin yetmediği yerde gözyaşlarımı konuşturduğum o anıları da unuttur. Ve en çok da unutturmanı istediğim şey; acımasızca gittiğim o anı unuttur. Arkama bile bakmadan gittiğim o anı, bir sevgili olmaktan çıkıp ömür boyu sızlayacak bir yaraya dönüştüğüm o anı unuttur. Beni sevdiğini, nefret ettiğini ya da anlatılamayacak kadar özlediğini unuttur. Gidişimle içine düşen tüm hüzünleri, tüm acıları, tüm kederleri, tüm pişmanlıkları, tüm yalnızlıkları, tüm sevmeleri unuttur. O içinde büyüyüp yeşeren "Bir gün gelip yaralarımı saracak" umudu da unuttur. Sen unuttur ki Şair de sevebilsin başka birini. "Hep seveceğiz birbirimizi..." Unutsun bunu ve açsın gökkuşağını, tüm zarafetiyle gelecek, kanatları en güzel renklerle donanmış olan yeni bir kelebeğe. Ben onun renksiz tarafı oldum. Unuttur ona renksizliğini. Ona yeşilin huzurlu kokusunu, mavinin tükenmeyen özgürlüğünü, kırmızının içine saklanan düşlerini, kelebeğin kanatlarında biriken pembe hayallerin sevincini göster. Göster ki unutsun beni. Sevmesin artık. Beyin. Yaparsın değil mi? Kendim için değil Şair'imiz için istiyorum. Ve biraz da senin için. Çünkü bunu yaptığında sende kurtulacaksın benden.
Hadi Beyin, durma! Unuttur beni ona.

Şaire


☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Selamun Aleyküm kardeşimlerim

Vote ve yorumu unutmazsanız çok sevinirim.
Arkadaşlarınızı da etiketleyebilirsiniz 😊😊😊😊😊

Helalim #Wattys2021Where stories live. Discover now