Hoofdstuk 1

4.2K 178 18
                                    


A/N: Voor ik je verder laat lezen, zou ik het erg appreciëren moest je de tweede trailer van dit boek bekijken. De eerste vond ik niet zo goed, dus heb ik een tweede versie gemaakt, veel leesplezier ;)

******************************


School...

Weer zo'n stomme dagen waar je op een stoel gaat zitten, veel schrijven, veel zuchten en veel zagen. Hoogstwaarschijnlijk wordt je dan ook zenuwachtig van diegenen die willen opletten. Men zegt altijd dat je net blij moet zijn dat je naar school kan gaan, want velen willen graag naar school gaan, maar hebben daar de middelen niet voor. Toch zou ik liever gaan werken. Echt iets met je handen doen en dus iets nuttig doen voor deze wereld!

Ik stap slecht gehumeurd uit bed en loop naar mijn kleerkast. Ik neem een witte blouse en een skinny jeans (mijn favoriete outfit!). Meestal maakt het niet uit wat ik draag. Mensen kunnen kritiek geven hoeveel ze willen, maar uiteindelijk is het toch mijn beslissing. Met kleren in hand, schuifel ik naar de badkamer. Ik zet de kraan van de douche open en begin me uit te kleden. Een verfrissende douche kan zo deugd doen en meestal helpt het koude water tegen mijn vreselijk ochtendhumeur. Na de douche, poets ik mijn tanden en doe nog wat mascara aan. Nee ik ben geen make-up mens maar met een beetje mascara voel ik me tien keer beter. Ik draai mijn haar in een dot en loop snel de trappen af.

"Goede morgen!" Hoor ik mijn moeder met haar vrolijke stem.

Ze staat elke ochtend klaar met mijn lunch. Ze maakt me een lekkere thee en ontbijten snel iets. Meestal moet ze werken, maar ze past haar uren zodanig aan zodat we altijd samen 's morgens kunnen opstaan. Vroeger zou ik met Max naar school gaan, maar sinds hij is gaan studeren is mijn moeder er voor me. Zo ben ik toch niet alleen.

Mijn lunch en een koek liggen klaar op tafel zoals elke schooldag. Ik drink snel mijn thee op voor het koud is en leg alles in mijn boekentas zodat ik het niet vergeet.

"Ben klaar! Tot straks!" Zeg ik en ga naar de hal om mijn schoenen aan te doen.

"Veel plezier! Laatste lesdag deze week!" Zegt ze enthousiast en automatisch word ik er vrolijk van.

Dat is waar! Morgen vertrekken we met school op uitstap. En dan nog wel naar Parijs! Ik hoop dat we zeker de Eifeltoren gaan bezoeken of over de Champs-Élysées, of een bezoekje aan het Louvre. Al die culturele dingen interesseren me wel en zeker als er mooie foto's gemaakt kunnen worden! Ik houd van fotograferen, niet professioneel maar als een hobby.

"Dankje!" Roep ik gehaast en loop de deur uit.

Terwijl ik wacht op de bus, die waarschijnlijk te laat gaat zijn, zet ik mijn oortjes in mijn ipod en laat ik een nieuwe afspeellijst afspelen. Dat is iets wat ik altijd doe, muziek luisteren. Ik heb een obsessie met muziek, eender hoe oud en eender welke stijl. Ik houd van pop zoals Demi Lovato, Little Mix, Jason Derulo en Bruno Mars, maar ook van een beetje rock zoals Mayday Parade en All Time Low. Ook vind ik het niet erg om naar een pianostuk te luisteren zoals River Fows into You.

Aan de bushalte staat er niemand en zet ik mijn muziek net een beetje luider. Een paar minuten later kwam de bus, en stap ik op. Ik loop meteen verder naar achter waar mijn vriendinnen zitten.

"Hey Lexi!" Zegt Sarah als ze me ziet. Er was geen emotie van haar gezicht te lezen, want net zoals ik heeft ze meestal een ochtendhumeur.

Sarah is mijn beste vriendin, ze is leuk om tegen te praten, gezellig om een avond mee te spenderen en vertrouwbaar als het op geheimen aankomt. Ze is geweldig en ik zou haar door niemand anders willen vervangen!

Trip To Paris {L.H.} ✔️Where stories live. Discover now