14. kapitola

124 9 3
                                    

Tak ako Alex prisľúbila, aj splnila. Thomas požiadal Annie o tanec a Alex zase zabavila Lukasa. Povedala mu o tanci, ale hneď ho upokojila so slovami, že Thomas je zasnúbený, hoci to nebola pravda. Jeho rodičia totiž chceli, aby si Thomas vybral srdcom.
Alex poprosila Lukasa, aby ju doprevádzal po záhrade. On privolil. Chcel mať od Annie pokoj. Stále nevie, ako vydrží s ňou v manželstve. Ale bola dosť bohatá. To stačilo. Niežeby Lukas nemal peniaze. Len chcel ešte viac.
Alex sa s Lukasom prechádzala po záhrade. Rozprávali sa a Lukas sa uvoľnil. Nikdy by si nepomyslel, že Alex bude múdra. Navrhol jej, že či nechce spolu s Annie chodiť na hodiny francúžštiny. Pán Ardézie to zariadil pre svoju dcéru a ak Alex prehovorí otca, tak môže chodiť aj ona. Alex ponuku prijala a súhlasila. Lukas bol fajn spoločník. Takto sa prechádzali, až prišli k fontáne. Alex sa posadila na lavičku a pozorovala kvapky vody. Lukas si k nej prisadol. Toto dievča ho fascinovalo len svojou prítomnosťou. Ale nesmie sa zaľúbiť. Sú tu predsa peniaze jeho Annie.
Zahľadeli sa do očí toho druhého. Lukas vtedy dostal silné nutkanie. Bojoval sám so sebou a pri tom pozeral do sivých očí.
Prehral.
Pobozkal Alex.

I have no ideaWhere stories live. Discover now