32. kapitola

85 6 0
                                    

Na druhý deň začali Thomas a Annie riešiť dátum svadby. Chceli sa vziať čím skôr, aby im to Lucas neprekazil. Alex sa k nim neskôr pridala a rozhodli sa urobiť dvojitú svadbu.
Christian tam nebol, lebo ho Alexin otec zamestnal v stajni. Vedel, že sa každá ruka zíde, lebo chytili divého koňa a potrebovali ho skrotiť.
Večer si posadali všetci do jedálne a snúbenci oznámili, že sa chcú vziať už o týždeň. Samozrejme Alexini rodičia to chápali a informovali aj Thomasových.
Christian rodičov nemal. Keď boli v lese, roztrhalo ich niečo a odvtedy bol chlapec zamĺknutý. Teda pokiaľ nestretol Alex.
Začali teda prípravy na svadbu. Zaobstarali kňaza. Naša štvorica chcela pozvať ľudí z celého panstva.
No bol tu háčik. Na svadbe totižto mal byť aj Anniin otec. Annie sa ho bála zavolať, preto sa rozhodla poslať posla s listom deň pred svadbou.
Obyvatelia pilne pracovali, pripravovali jedlo a nápoje na hostinu. Priestor mal byť dvor, ale neboli si istí, či nebude dážď. Preto sa rozhodli vyrobiť kryt. Zhotovili teda na niekoľkých stĺpikoch strechu. Dali samozrejme slamu. Iné totiž nepoužívali. Malo to výhodu, ak by svietilo slnko, ľudia by nemuseli utekať pred horúčavou. Annie, Alex, Thomas a Christian samozrejme priložili ruku k dielu.

I have no ideaWhere stories live. Discover now