25. kapitola

94 7 0
                                    

Dievčatá sa pripravovali na krstiny. Anastasia im pomáhala so šatami a účesom. Alex vplietla do vlasov aj kvetiny na znak, že je zasnúbená. Mala už 17 rokov. Čo je ideálny čas.
Pred zámkom ich čakal koč, v ktorom sa odviezli ku kostolu. Tam ich čakali Thomas s Christianom, ktorí sa stihli zoznámiť. Keď dievčiny vystúpili, ich polovičky im ponúkli rameno a venovali bozk.
Vykročili po zasnežnom chodníku do kostola, kde sa usadili do lavíc medzi ostatných.
Kňaz slúžil omšu a po slovách: ,,Joseph, ja ťa krstím v mene Otca i Syna i Ducha Svätého." Zaznel potlesk.
Prišlo na rad veselie, na ktoré boli pozvaní všetci obyvatelia panstva. Každý sa pristavil pri kolíske, vedľa ktorej stáli usmiati rodičia. Jedni priali chlapcovi zdravie, ďalší lásku, poniektorí priniesli aj hračku. Rodičia sa každému poďakovali. Nakoniec pristúpili snúbenci. ,,Tak, švagrík môj. Ja ti prajem, aby si si našiel súcu a krásnu nevestu, ale takú ktorá ťa bude ľúbiť viac ako svoj život." ,,Ja sa, braček napájam na Christiana. Tak ako bude dievčina ľúbiť teba, ľúb aj ty ju. Nech ťa Pán sprevádza." Alex pobozkala brata na čelo. Rodičia sa im poďakovali a usmiali sa na seba. Pobozkali sa a matka šla malého nadojčiť a uložiť na spánok.

I have no ideaWhere stories live. Discover now