30. kapitola

100 7 0
                                    

,,Ja sa za Lukasa nevydám. Utečieme. Spolu. A vezmeme aj Alex a Christiana. U vás ho určite zamestnajú." ,,Tak práca sa nájde. Problém bude s výplatou." ,,Myslím, že Christian to pochopí. Teraz musíme zavolať Alex." Ako na povel sa otvorili dvere a dnu vbehla Alex. Strapatá s pokrčenými šatami. ,,Musíme vypadnúť." ,,Preboha, Alex! Tebe sa čo stalo?" ,,Lukas, on ma chcel znásilniť. Musíme vypadnúť." Annie ako na povel vzala matkine svadobné šaty, ktoré mala v skrini a zbalila ich do batoha aj s zvyšnými vecami z matkinej svadby. Matka jej to podarovala na jej veľký deň.
Thomas vzal batoh a utekali z hradu do stajne. V krátkosti Christianovi všetko vysvetlili. To sa nezaobišlo bez hnevu, ako si ten sviniar Lucas dovolil dotknúť sa jeho snúbenice.
Nasadli na špeciálne vycvičené kone, ktoré mohli potom poslať naspäť a ony trafia.
Cvalom sa pustili zo stajne aj z mesta. Obe dievčatá teraz vďačili za hodiny jazdy na koni. Alex učili doma otec aj Thomas, no a Annie zase Lukas. Vydržali vďaka tomu sedieť v sedle a pred zotmením dorazili na hranice. Za hranicami Ardézie bolo našťastie panstvo Alexiných rodičov. A hneď pri ceste stál domček, do ktorého sa uchýlili. Kone ostali cez noc pri nich a vrátili sa na ďalší deň.

I have no ideaWhere stories live. Discover now