35. kapitola

91 6 0
                                    

Kostol bol plný a ženísi nervózni. Našťastie koč zastal a z neho vyšli dve nevesty spolu s mužom a ženou s dieťatkom v náručí. Áno. Aj malý Joseph sa prišiel pozrieť.
Alexin otec odprevádzal svoju dcéru k oltáru a za nimi šli Thomasov otec spolu s Annie.
Páry pred oltárom spojili svoje ruky a kňaz začal omšu. Pri obrade sa pýtal: ,,Alex, berieš si tu prítomného Christiana za svojho manžela, a budeš mu verná v zdraví aj chorobe, bohatstve aj chudobe, kým vás smrť nerozdelí?" ,,Áno." ,,Christian, berieš si tu prítomnú Alex za svoju manželku, a budeš jej verný v zdraví aj chorobe, bohatstve aj chudobe, kým vás smrť nerozdelí?" ,,Áno."
,,Annie, berieš si tu prítomného Thomasa za svojho manžela, a budeš mu verná v zdraví aj chorobe, bohatstve aj chudobe, kým vás smrť nerozdelí?" Vtom sa rozleteli dvere a dnu vstúpil Lukas. ,,Nie! Ona je mojou nevestou a tu prítomného žobráka si nevezme!" Samozrejme ľudia mu zabránili dostať sa k oltáru a tak kňaz dokončil obrad. Annie odpovedala: ,,Áno."
,,Thomas, berieš si tu prítomnú Annie za svoju manželku, a budeš jej verný v zdraví aj chorobe, bohatstve aj chudobe, kým vás smrť nerozdelí?" ,,Áno."
,,Môžete si vymeniť prstienky a sľub spečatiť bozkom."

I have no ideaWhere stories live. Discover now