Kuşadası

10 4 0
                                    

Kerem

Pelin'e haksızlık ettiğimi biliyorum. Ama şuan da umrumda değil. Hayallerimin mesleği olmadı. O kadar çok istiyordum. Tüm hayal kırıklığımı yaşadım. Aslında İrem'in yanına gitme sebebim sadece kafa dağıtmak için...
İnsanlar şimdi arkamdan konuşucak. İyi ki kazanamadı. O kadar böbürleniyordu. Bu dedikoduları çekmemek için gittim. Pelin kendi açısından baktığında haklıydı. Çünkü ona söz vermiştim. Hiçbir zaman yanına gitmeyeceğim.
Kimi sevdiğimi bilmiyorum. Bir yandan 2 yılını bana veren hiç bir sözümden çıkmayan sessiz sakin bir kadın. Diğer yandan asi duruşuyla kendini konuşturan zeki bir o kadar deli bana aşık olan kadın. Kimse benim açımdan bakmıyor. Tamam hatalıyım. Hayatımda İrem varken Pelin'e yüz vermemem gerekiyordu.
Ama Pelin benim zaafım kopmak isteyipte kopamadığım. Beni heyecanlandıran beni her gün biraz daha seven bir kadın. Ama hiç sözümü dinlemiyor. İnadıma erkeklerle görüşüyor. Biliyorum içinde kötü bir niyet yok. Sadece beni gıcık etmek istiyor. Ama erkekler göründükleri gibi değil. Emin'im onu beğenen bir çok erkek vardır. Çünkü o tahmin ettiğinden çok daha fazla güzel ve pürüzsüz. Kendini şeytan gibi gösteriyor ama çok saf... Birde yetiştirilme tarzı olucak ki İrem'e göre daha rahat bir yapısı var. İçmeyi gezmeyi seviyor. Ah deli kız. Çok güzelsin ama yanlış zamanlama....
İrem aile kızı diyebileceğim biri... Erkek çevresi olmayan açık saçık giyinmeyen. Kavga etsek bile sözümden çıkmayan biri Pelin inadından bok bile yer. Aslında şuan da benim için bir deneme süreci olucak gittiğimde eğer aklıma Pelin gelirse benim kalbime sinsice yerleşmiş demektir. Ama umrumda olmazsa bir daha onu arayıp rahatsız etmicem. Daha fazla onun kalbini kıramam yeterince yıprattım. Otobüsten indiğimde gözlerim İrem'i aradı. Bana koşan bir kadın gördüm. Sarılmak istedi.
Yapamadım içimden gelmedi... Hemen geri çekildim. Ne oluyor bana 2 yıllık sevgilim o benim ne bu soğukluk Kerem kendine gel.
"Aşkım hoşgeldin. Seni çok özledim." Gözlerinin içi parlıyordu. Kerem sen Pelin'in dediği gibi kötü birisin. Pelin'i seçsem İrem hayal kırıklığı yaşayacak. İrem'i seçsem Pelin kendine gelemez. Gerçi şuan da çok kötüdür. Biliyorum ağlayıp içiyordur. Tanıyorum ben kızıl saçlımı... Gözlerim dalmış olucak ki İrem beni dürttü.
"Aşkım birşey demicek misin? Ne düşünüyorsun."
" Birşey düşünmüyorum İrem! Canım sıkkın zaten biliyorsun. Polislik olmadı. Tüm hayallerim suya düştü." Dudak büktü.
"Saçmalama birtanem. Bir daha denersin. Olmaz mı?"
"Hayır! Bir daha deneyip kaybetmeyi göze alamam!" Kendimi sakinleştirmek için uğraştım. Sokak ortasında bağırıp yeterince rezil oldum.
"Neyse hadi seni eve bırakayım."
"Birlikte vakit geçirmeyecek miyiz?" Dudak büktü. Beklediği gibi gelmediğim çok belliydi. Bende ne olduğunu anlamıyorum. Biran önce yanından gitmek istiyorum. Pelin'e daha fazla ihanet etmek istemiyorum.
"Pel- yani şey İrem benim canım sıkkın seni eve bıraksam iyi olucak. Arkadaşlar çağırıyor. İçmeye gidicez. Seni erkek ortama sokmamı mı bekliyorsun." İrkildi.
"Tamam aşkım kızma. Hadi beni eve bırak madem." Üzüldüğü her halinden belliydi.
Ah salak kafam herkesi üzüyorum. Yol boyunca hiç konuşmadık. Evin önüne geldiğimizde yanağından öptüm. Eve girdiğinde bende Arkamı dönüp gittim.

İrem

Bu adamın neyi var. Tamam istediği olmadı ama bana neden bu kadarları davrandı. Pelin diyecekti bana o kız kim? Sen ne yapıyorsun oralarda beni yoksa aldatıyor musun? Yapma bana bunu Kerem. Seni 2 yıl boyunca bekledim. Bir çok şeyine katlandım. Beni aldatmana dayanamam.
Gözyaşlarımı tutamadım. Yanaklarımdan süzüldü. Kapının çalmasıyla göz yaşlarımı elimin tersiyle sildim.
"Efendim."
"Kızım Özge geldi." Ben tamamen unutmuşum. Özge benim en yakın arkadaşım tek dert ortağım. Keremi hiç sevmez. Neden olduğunu hiçbir zaman söylemedi.
"Gel kuzum"
"Napıyorsun İrem. Sen.. sen ağladın mı?"
"Yok ya gözüme toz kaçtı." Kaşlarını çatmış bana bakıyordu.
"Kızım bana yalan söyleme ne oldu çabuk söyle!"
"Şşş tamam dur bağırma. Anlatıcam kendime geleyim."
"Tamam çabuk." Biraz sessizlik olduğunda bakışları hala üzerimdeydi.
"Kerem geldi. Biliyorsun polislik olmadı. Üzgündü ama bana çok soğuk davrandı. Yani birşeyler var biliyorum. Bana Pelin diyecekti. Son dakika kıvırdı. Pelin kim bilmiyorum. Ona hiç çaktırmadım."
"Niye sormadın. Şu adama çok tolerans gösteriyorsun yeter. Seni üzmesine izin verme artık. O her istediğini yapıyor. Sen evden işe işten eve gidiyorsun. Gençliğine yazık ediyorsun."
"Keremi sevmediğini biliyorum. Ama ben halimden memnunum Özge." İç çekti. Biliyorum sevmiyor. O yüzden hemen kötüye yoruyor. Yoksa Kerem beni aldatmaz biliyorum. Beni seviyor. Sadece üzgün o yüzden öyle davranıyor.
......
Kerem

Arkadaşlarımın yanına gittim. Omları çok özlemiştim. Onlar gibi dostum yok benim. Hem dertleşirim bana akıl verirler.
"Ooo hoşgeldiniz Kerem bey" bu deli Kemal. Deli diyoruz çünkü günü gününe tutmuyor. Her an sapıtabilir.
"Sizler çok özledim"
"Karı gibi konuşmasana oğlum senin neyin var böyle!" Bu Karadenizli Hayri burnu kendisinden önce gidiyor. Biraz komik ama ağır abi takılmayı seviyor.
"Moralim bozuk. Polislik olmadı. Ve..." sustum. Söylemeli miyim? Ne dicekler aferin iyi bok yedin mi ?"
"Ve ne anlatsana oğlum."
"Biri var." Kaşlarını çattı Hayri.
"Senin zaten sevgilin var. Bunu biliyoruz da diğer biri kim?" Kızgın gözlerle bana bakıyordu.
"Amasya da üniversite okuyor. Makine mühendisliği. İzmir'li çok güzel. İnsan yanında yaşlanmaz. Çok eğlenceli gözleri parlıyor. Herkes o kızın peşinde. Ama o beni seviyor."
"Peki sen birşey hissediyor musun?" Diyen Kemal'di. İç çektim.
"Bilmiyorum. İrem var. 2 yılını verdi bana sözümden çıkmadı. Ben despot biriyim. Pelin öyle değil. Biraz rahat birde ona söz geçirilmez. Kendileri feminist asla bir erkeğin altında ezilmez. Normalde biliyorum beni sevmese asla katlanmazdı. İrem'i biliyor. Yine de benden vazgeçemiyor. Çok uğraştık kopmak için bir türlü başaramadık. Yine birbirimizi bulduk."
Herkes şokla yüzüme bakıyordu. Beni ilk defa böyle gördüler. İrem'de bile böyle değildim. Hepsi İrem'i sevmediğimi mantık olarak baktığını biliyorum derlerdi.
"Ooo bizim casanova aşık olmuş." Hepsi birden bana bakıp güldü.
"Yok aşık değilim. Sadece ilgimi çekiyor. Çok güzel. Gözleri böyle kestane gibi güneşe bakınca kızıl oluyor. Kokusu tiner gibi içime çektikçe çekesim geliyor. Of bilmiyorum."
"Al hadi bira iç içinin ateşini söndürür. Oğlum İzmir kızı bu seni ateşiyle kül eder. Dikkat et onlar işini çok iyi bilir. Sana baktığımızda da bunun etkisini görüyoruz." Gülümsedim. Gerçekten ben İzmir kızına aşık mı oldum.
Biradan bir yudum alıp sigara yaktım. Ciğerlerimi sigara dumanıyla doldurdum.
"Kerem yaptığın yanlış senin hayatında bir kadın var zaten. O kız senin sözünden çıkmıyor. Sen zor bir adamsın. Seni İrem'den başkası kaldıramaz. Pelin'le istesende olmaz."
Diyen Hayri. Bira şişeleri kaldırıp tokuşturduk.
Kafam iyice karıştı. Karşıma nerden çıktın be güzelim. Benim standart bir hayatım vardı. Geldin bana gökkuşağına bakmayı öğrettin...
Sonra güneşinle yüreğimi ısıttın. Ama ben yağmurda ıslanmaya alışkınım senin gösterdiklerine yanıt veremem. Ben fırtınayım. Sen bahar bahçe... Biz istesekte olamayız.
Sabaha kadar içtik. Deniz kenarında yürümeye başladım.
"Ulan kaderime sıçayım." Bizim çocuklar halime bakıyordu. Pelin seni silmek zorundayım. Seni daha fazla karanlığımla ışığını söndüremem. Sen daha iyilerine layıksın. Ben seni haketmiyorum. Elvanda güzel gözlüm.
İzmirlim......

Özge

Ah güzelim sana nasıl söyliyeceğimi bilmiyorum. Kerem'le biz birlikte olduk. Arkadaş ortamında tanışmıştık. O zaman seninle sevgili olduğunu bilmiyordum. Arkadaşlarımla bir gün içmeye gittik. Kerem de oradaydı. Benimle konuşmaya çalışıyordu. Gece sonunda evine gittik ve birlikte olduk. 1 hafta sonra seninle sevgili olduğunu öğrendim. Beni kenara çekip İrem'e söylersen seni gebertirim diye tehdit etti. Bunları bilsen acaba Kerem'e güvenir misin? Sana bunları nasıl anlatıcam bilmiyorum. Belki birgün tüm cesaretimi toplayıp sana anlatabilirim. Beni affetmeyeceğini bilsem de öyle bir adamla evlenmene göz yumamam. Seni bu denli aldatan pislik birini... Umarım bir gün sana herşeyi anlatmaya gücüm yeter.

İrem

Kerem beni bir kere bile aramadı. İnterneti açıp Pelin'e baktım. Kuzeni Mehmet abi bir çok kez onunla paylaşımlar yapmıştı. Aklıma içtikleri gün geldi. O gün o kızda vardı. Çok kavga etmiştik. Ama bana alakası olmadığını Mine'nin okuldan arkadaşı olduğunu söylemişti. Dilerim sadece onun arkadaşıdır. Kızı incelediğimde iyice kıskandım. Kız İzmir'li ve gerçekten çok güzel. Okuduğu bölümde çok iyi... Benden çok daha güzel olduğu kesin. Hem tarzı ve havası yeterdi. Kerem bu kızla dilerim birşeyler yaşamamıştır. Bunu kaldıramam.
Gerçi ben bu kızın yerinde olsam Kerem'e bakmazdım. Çok daha iyilerini bulabilir. Benim sevgilimden uzak dur sürtük. O benim herşeyim. Ben ona bakireliğimi verdim. Gençliğimi verdim. Çocuklarımın babası bildim. Kocam diye sevdim. Şimdi gelip bunları benim elimden alamazsın...
Kerem sana göre değil. Senin gibi bir sürtüğü evine eş diye koymaz. En fazla hevesini alıp siktiri çeker. Aldatamaz beni yapamaz. Yapsa da evlenene kadar susucam. Elde ettiğimde yaşattığı tüm bu acıları ondan çıkartıcam. Kerem sen benimsin. Seni başkasına vermem.
Bunu bil. Ben Karadeniz kızıyım. Benim olmazsan toprağa yar olursun....

Kalbi Kendinden SerseriOnde histórias criam vida. Descubra agora