Egy új barát

1.4K 77 2
                                    

-Halihó Mira! Hasadra süt a nap!
Ezzel indítottam a napomat. Hulla fáradt vagyok, de mégis kinyitom a szememet. Körülbelül 10 centire az arcomtól Minho kíváncsi tekintetébe botlottam, és mindjárt felébredtem. Felültem, ő pedig éppen időben hajolt el felőlem.
-Minho! Mi az Istent művelsz?! Halálra rémítettél! -ugrottam talpra, de tekintve hogy fél perce ébredtem, ez egy elég hirtelen mozdulat volt így  hátraestem, egyenesen a fiú karjaiba. 
-Nyugalom Princess! Nem akartalak megijeszteni.-vigyorgott rám a futár.
-Minho! Tegyél le! És ne merj mégegyszer így hívni!
-Ahogy akarod Princess. Gondoltam látni akarod, hogyan nyitódnak a kapuk  -Minho felsegített, majd elindultunk a falak felé. A többi futár már ott állt, indulásra készen mikor mi odaértünk. Épp köszönni akartam nekik, amikor fülsüketítő csikorgásra lettem figyelmes. Felnéztem, és a falak tényleg elkezdtek mozogni. Ámulattal figyeltem, hogy a fizika törvényeit meghuzodtolva nyitódnak a kapuk, aztán vége lett. Nem tartott sok ideig, körülbelül 1 perc volt az egész.
-Tetszett?-kérdezte Minho, miközben én még mindig a falakat néztem.
-Nagyon is!
-Minho indulnunk kéne! -kiáltotta oda az egyik futár, mire a fiú szembeállt velem, lehajolt, megpuszilta a kézfejem közben pedig a szemembe nézett és mosolygott.
-Vigyázz magadra Princess, este találkozunk!-mondta  majd kifutott a kapukon kívülre a többi futár társaságában.
-Te is vigyázz magadra Minho...-mondtam elkábulva bár tudtam, hogy ő már nem hallja.
Még az egész Tisztás aludt, én pedig egyedül álltam a kapunál, és nem tudtam mit kezdjek magammal. Felkelthettem volna Newtot, de nem akartam hogy miattam legyen fáradt egész nap.
Aztán arra gondoltam, hogy ez egy jó lehetőség, hogy körbenézzek a tisztáson. Egyedül.
Először az állatok kifutói felé vettem az irányt.
Odaértem, rátámaszkodtam a korlátra, és csak némán nézegettem a birkákat, ahogy lomhán legelésztek. Imádtam az állatokat. Aztán továbbmentem a kecskékhez, és ott is csak úgy elvoltam. Nem gondolkoztam, kikapcsoltam az agyam, és csak nézegettem. Ezután elindultam tovább a,....
Hirtelen valami hideg és nedves dolog hozzáért a lábamhoz, némán felsikítottam és hátraugrottam. Egy pöttöm kis fehér kutya állt ott előttem, és játékos fekete szemeivel engem nézett.


Tüneményes volt, csóválta a farkát, és ugatott egyet

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Tüneményes volt, csóválta a farkát, és ugatott egyet.
-Pssszt! Kutyus! Felébreszted a többieket! Ccccssshhh!!!
Lehajoltam hozzá, mire a kis fehér szösz odaugrott hozzám és elkezdte nyalogatni az arcomat. Hátradőltem a fűbe, ő pedig rámugrott.
-Naaa, na! Nyugalom! Jaj de édes vagy te kis gömböc! Hogy hívnak? Nincs neved? Hát akkor majd én adok neked egyet... -aztán elgondolkoztam. Felemeltem a levegőbe a kis drágát, amikor megint ugatott egyet.
-Megvan! Legyél Kalamajka! Az úgyis illik rád, nem igaz?-magamhoz öleltem a kis drágaságot, és megsimogattam a fejét.
- Én most körbenézek itt egy kicsit. Velem jössz? - néztem kérdőn a kutyára, majd elindultam az erdő felé. A kutya követett.
-Hogy kerültél ide Kalamajka? Hmm? Te jó ég nem vagyok normális egy kutyához beszélek. -sóhajtottam egyet, majd ránéztem a kis dögre aki megint vakkantott egyet. Csendben haladtunk egymás mellett, aztán időközben beértünk az erdőbe.
Lassan haladtunk, nem siettünk sehova. Szerettem a fák között sétálni, szerettem nézni ahogy a levelek között átsüt a felkelő nap fénye, és még a mellettem futó kis szösz is nagyon feldobta a kedvem.
Tőlem jobbra megláttam hirtelen egy piros villanást az egyik fán; de mire odanéztem eltűnt. A kutyus is hegyezte a fülét, és élénken figyelt. Megint megláttam a vöröses fénycsíkot, és mikor odakaptam a fejem, megláttam egy kis gyíkszerű fém állatot a fa törzsén.
Rengeteg lába volt, fémszínű teste, piros szemei, illetve a hátára egy szó volt felfestve:
VESZETT. 
Nem tudom mit jelenthetett ez, de Kala is meglátta, és ugatva elkezdett felé futni. A vaslény villámsebesen elkúszott,  kutya meg utána.
-Kalamajka! Gyere vissza! Kalaaaa!
A kutyus után futottam, és amikor ismét megláttam, megtorpantam. Az ismerős bizsergés futott végig a gerincemen, mikor belenéztem Newt meleg, barna szemébe. Kalamajka a kezében volt, és boldogan vakkantott egyet.
-Newt! Izé, ne haragudj a kutya miatt, egyszerűen képtelen nyugton maradni.-mondtam majd kínosan elnevettem magam. Erre ő is felnevetett, és szembefordította magával a kis szöszt, mire az édesen félrefordította a fejét.
-Akkor már értem miért hívod Kalamajkának. Egy hónapja született a vérházasoknál, de senkinek sem kellett így most összevissza kóborol a tisztáson. Édes egy dög azt meg kell mondani.-mondta Newt, majd letette Kalamajkát a földre és ő egyből odafutott hozzám. 
-Szerinted... én megtarthatnám?
-Miért is ne? Végülis a biztonságod szempontjából most jól is jönne melléd.-mosolygott rám- Keressünk neki egy nyakörvet?
-Igen, az jó lenne.- mosolyogtam én is, majd együtt visszaindultunk a tisztásra.
-Newt?
-Igen?
-Láttam az előbb valamit, ami nem igazán hagy nyugodni..
-Mi volt az?
-Egy fém, gyíkszerű lény, rengeteg lábbal és egy VESZETT felirattal a hátán. Nem volt nagy, úgy 10-20 centi maximum.
-Ó igen, az egy késlégy volt. Az alkotók küldték, hogy kémkedjen. Ha nem nyúlsz hozzá, nem bánt.
-és a VESZETT?
-Az alkotók a VESZETT.
-Aha.. hát oké.
Közben megérkeztünk a vérházhoz, és bent kerestünk egy nyakörvet. Newt felmutatott egy bordót.
-Ehhez mit szólsz?
-Nekem tetszik!
-Rendben, akkor egy pillanat, beleírom Kala és a te neved.
Két perc múlva már Kalamajka nyakában lógott a nyakörv, és nagyon jól állt rajta.
-Köszönöm Newt! -néztem rá hálásan.
-Jaj ugyan már, semmiség. Van kedved reggelizni?
-Semmiért ki nem hagynám!-mondtam, majd kiléptünk a kunyhóból, és a kis döggel a nyomunkban elmentünk Serpenyőhöz.

Veszett szerelem Where stories live. Discover now