18. A kutya

6.5K 373 32
                                    

A bőröndömet felraktam az ágyhoz, ami az enyém. Az ablak mellettit kaptam meg, legalább lesz egy kis kilátásom. Kivettem a pizsamámat.

-Én megyek elsőnek zuhanyozni.-mondom

-Nem mindegy ki mikkor megy? De menj.

Bementem a fürdőbe.

Belépve a helyiségbe az ajtót magamra zártam és tudatosult bennem hogy milyen kicsi ez a hely. Épp hogy el lehet benne férfi, de ez van, ezzel kell megelégetni. Gyorsan lezuhanyoztam szerencsémre volt meleg víz. Amint kiléptem a kabinból feltűnt az egész tükör csupa pára. Felvettem a ruháimat és kimentem.

-Végeztem. Mehetsz.-mondom Áronnak, aki még mindig feküdt

-Megyek.

Áron szemszöge

Bementem a fürdőbe Aliz után. Amint beléptem Aliz illata csapott meg beleborzongtam a gondolatba hogy nem régiben még itt ebbe a kabinban fürdött. Az egész helyet a narancs illatú samponja töltötte meg.

Nagyon nagy erőket kell vennem, hogy ne másszak rá. Teljesen kikészít, hogy nem érinthettem meg, hogy nem foghattam a kezét. Össze vagyok, vele zárva szóval nyugton kell maradnom, és várnom.

Aliz szemszöge

A meleg víz úgy érzem felfrissített. Kicsit összébb pakoltam magam körül, míg Áron végzett. Befeküdtem az ágyba még egy kicsit olvasgattam mielőtt aludtam volna. Olyan este tíz után valahogy lekapcsoltam végül a lámpámat és elaludtam.

Nem sokára valami féle csörgés csapta meg a fülemet. Fél álmomban a telefonomért nyúltam és az óra majdnem éjfélt mutatott. Ismét zajt hallottam kintről. Felkeltem és oda mentem az ablakhoz, amint kinéztem egy kóbor kutya nézett vissza rám a szemétdomb tetején állva. Ijedségemben lebuktam az ablak alá.

-Mi az?-kérdezi nevetve- Csak nem szelemet láttál?

Oda fordultam hozzá. Az ágyában könyökölve felém nézett miközben nevetett.

-Egy kutya van kint a kukát felborította.

-És?

-Hát kint van majdnem a szoba előtt.-magyaráztam

-Aludj inkább, de ha mégsem alszol, engem hagyj aludni.

Visszafeküdt az ágyba és hátat fordított nekem. Én is hasonló képen cselekedtem, de nem tudtam aludni. Csak forgolódtam mivel még mindig tudtam, hogy ott van az a kutya hallottam amint a szemetet buzeráltja.

Az agyamban rosszabbnál rosszabb dolgok futottak át. Mi lesz, ha beugrik az ablakon? Vagy ha egy betörő betöri az ajtót?

-Nem bírnál aludni az ágy nagyon, nyikorog.-szól álmosan

-Bocsi megpróbálok.

Megint elkezdtem forgolódni, míg végül egy kényelmes pozícióban megálltam. Hirtelen egy hatalmas csattanás törte olyan volt mintha valami nehéz dolog eldőlt volna és üveg törés hangja kísérné. Felültem és a térdeimet felhúzva csak az ablakon bámultam kifele várva mikkor nézz valaki vissza. Ma sem lesz, alvás úgy látom.

-Hé, gyere ide.-szólt

Oldalra pillantottam. Áron szeme egy kicsit volt csak kinyitva nagyon álmosan festett. A takaró egyik szélét megemelte így jelezve, hogy azt akarja, hogy feküdjek mellé.

-Minek? Jobb lesz azzal, ha kettő méterrel arrébb leszek?

-Utoljára mondom. Vagy ide jössz, vagy ott ijedezhetsz, és a kutyát hallgathatod.

Hát végül is ott biztos, hogy nem gondolnék erre a kutyára.

-Nem fogsz csinálni semmit. Igaz? Nincsen semmi hátsó szándékot.

-Nem fogok semmit csinálni. Haladj már.

-Oké. Megyek, de akkor menj arrébb.

Áron egy kicsit hátrébb csúszott az ágyon ezzel nekem több helyett hagyva. A cuccaimmal oda hurcolkodtam majd befeküdtem mellé.

Áron szemszöge

Zavart a köztünk lévő távolság. A takaró elég nagy volt, hogy mind a kettőnket átérjen normálisan. Aliz az ágy legesleg szélén feküdt. A derekát meg ragadva közelebb húztam magamhoz. Éreztem, ahogyan a hideg átfutott, rajta ahogyan hozzá értem. Kezemet nem vettem le a derekáról.

-Nyugi nem harapok.-mondom nevetve

Semmit nem szólt vissza, lehet, megint zavarban van?

Aliz szemszöge

A ruhám nem volt olyan vastag hogy ne érezzem a teste melegét. Keze még mindig a derekamon volt semleges helynek lehet mondani, de most egész éjjel fogni, akar? Ebből tényleg nem lesz alvás mivel a szívem kb. ezerrel is ver.

-Most már aludj. Jó?-kérdezi

Csak egyet bólintottam válaszként.

Könyvtári alvótárs /befejezett/Where stories live. Discover now