Sărbătoare religioasă

70 23 20
                                    

          Știți ce mă irită cel mai mult în această perioadă? E simplu. Persoanele ce își bat joc de sărbătoare. Înțeleg, nu știi ce înseamnă o sărbătoare religioasă, dar nu o distruge.

         Ura este un sentiment foarte complex, așa că nu pot spune că urăsc aceste persoane. Îmi e scârbă. Mă irită persoanele ce distrug sărbătoarea doctorilor, polițiștilor, pompierilor sau a oricui. Vrei să bei sau să mori? Poți să o faci singur. Mi se pare o prostie. Tu „petreci", iar ceilalți trebuie să te salveze. Da, sunt plătiți. Dacă tu crezi că viața unui om înseamnă 4675 de lei sau că poate fi exprimată în bani, te rog să fii tu medic. 

          Ai putea măcar să respecți omul ce lucrează mai mult decât trăiește și să nu bei mai mult decât „poți duce". Acel om putea să petreacă timp cu familia, dar trebuie să fie acolo pentru unul ca tine. Înțelegi? 

          Trebuie să fii om pentru a suporta în fiecare an, la fiecare sărbătoare, aceleași persoane imature. Trebuie să ai o răbdare de fier. Cine ar mai face așa ceva în România lui 2018? E simplu, doar oamenii.

          E sărbătoarea voastră și aveți impresia că puteți face orice doriți, dar e greșit. Sărbătoarea aceasta nu reprezintă o șansă de a petrece alături de striclă și pe ritmurile lui Dani Mocanu. E despre sacrificiu, despre iertarea și mulțumire. Mă deranjează petrecerile „pascale". De ce ai petrece o astfel e sărbătoare într-un club de manele? Pentru că poți și pentru că vrei, nu?

         Mă irită și persoanele ce se strecoară pentru un selfie la Înviere. Un simplu selfie cu preotul pentru că nu se poate altfel. Nu ar fi mai simplu să fie preotul live pe facebook și tu să stai acasă? Poți să vorbești și cu Mărioară, fără să îți fie atrasă atenția de șapte bătrâne.

        E o sărbătoare religioasă. Nu îți bate joc de ea. Nu îți bate joc de alte persoane. Nu îți bate joc de tine.

        Hristos a înviat!

Sunt SimplityyWhere stories live. Discover now