„Anti-kpop"

80 24 34
                                    

        E penibil. Ne-am pierdut ideile clișeice și scriem lucrări „anti-kpop". Bun, bun. Nu aplic „legea gusturilor". Îți pot accepta părerea, dar nu îți arunca prostia pe wattpad.

       Serios, înțeleg. Nu îți place kpop, e bine. E normal să nu avem aceleași gusturi, să nu ascultăm aceleași genuri muzicale. Știi ce nu e normal? Să jignești oamenii pentru că tu ai o părere diferită.

       E adevărat, „scriitorii" acestor minunății au argumente geniale. Ai simțit ironia, nu? Ai rădare, începem ușor.

       Avem o primă problemă. Majoritatea sunt deranjați de existența BTS. De ce? Cu ce ți-au greșit? Nu văd ce au făcut greșit. Să facem o comparație. BTS și trupa adolescenților din România, 5GANG. Să vorbim despre cei mai mici. Fac referire la Jungkook la 15 ani și Gami. Trebuie să scriu? Jungkook a fost acceptat la vârsta de 13 ani, ținând cont de faptul că acesta a debutat la 15, el a muncit doi ani. Gami are 15 ani și nu îmi amintesc să fii făcut ani de „stagiatură" la o compania importantă sau să fii terminat o școală de arte. Din acest punct de vedere, BTS e departe, foarte departe.

        Să vorbesc despre întreaga muncă depusă de fiecare? Fac referire la toți membrii. Cei din BTS lucrează mai mult de o lună pentru o revenire, dar o singură melodie căștigă aproape 15 premii. 5GANG scoate șapte „melodii" într-o singură lună și nici măcar una nu este de calitate. Știu că există persoane ce se gândesc la faptul că România nu îi premiază. Serios, ce să premiem?„GAGICA-TA-I LA MINE IN DM"?

       Să fac referire la faptele bune făcute de BTS? Să nu uităm, Suga s-a ținut de promisiunea lui și ne-a făcut o surpriză minunată. Nu e vorba despre bani, e vorba despre gesturi. Aș vrea să îi văd pe cei din 5GANG alergând la un maraton pentru femeile bolnave sau făcând voluntariat la un centru de orfani. Sunt sigură că ei au mai mult timp decât membrii BTS.

        Bun, mi-am propus să nu vorbesc doar despre BTS. Există mai multe probleme. Oamenii se gândesc doar la BTS, dar kpop nu e doar despre Jin, Suga, Hobi, Namjoon, Jimin, Tae și Jungkook. Kpop e și despre Exo, Super Junior, Wanna One, BTOB, Black Pink, Red Velvet, JBJ, Shinee, GOT7, VIXX, SEVENTEEN, BIGBANG, CNBLUE, DAY6, FTISLAND, Henry, KARD, Lee Hi, MONSTA X, B1A4, HISTORY, NCT, PENTAGON, VAV, IN2IT, The Rose, Stray Kids, TWICE, TVXQ, WINNER, Samuel, AOA, Block B.

        Serios, încearcă să vezi talentul. Toți sunt talentați și muncesc foarte mult. Am zis, trecem de BTS. Vorbim despre Exo. Tao a declarat cât de greu a fost pentru ei. Nu aveau mâncare, camere, dar luptau pentru visul lor. Da, Tao a părăsit trupa, dar rămâne un membru.

          Vorbim despre Super Junior. Leeteuk e aici. El nu jignește oamenii, știm prea bine că românii obișnuiesc să jignească. A trecut prin momente groaznice, dar a rămas. Putea să renunțe, dar nu a făcut-o. Nu vreau să îmi imaginez prin ce a trecut după ce tatăl lui i-a ucis bunicii și s-a sinucis. Plus, a aruncat cuvinte grele. Ute cum fac românii. Își înjură părinții pentru că nu le-au oferit cele mai bune condinții, dar Leeteuk nu l-a vorbit de rău pe tatăl lui. Îl avem și pe Heechul ca exemplu. A continuat să danseze cu piciorul rănit pentru că majoritatea membriilor sunt în armată.

         Avem exemplul trupei Shinee. L-au pierdut pe minunat Jonghyun, dar au promis să rămână 5. Au donat banii din concert și au continuat. Ceilalți membrii nu au spus nici măcar un cuvânt rău despre colegul lor și nu și-au dezamăgit fanii. Credeam că l-am pierdut pe Onew, dar e aici și zâmbește. 

         Vreau să vă prezint un argument genial. Majoritatea „scriitorilor" se întreabă cum putem asculta kpop, dacă nu știm coreeană. Ofer un răspuns simplu. De ce asculți melodii în română, dacă ești analfabet? Cu ultima urmă de modestie, știu coreeana mai bine decât știu ei româna.

        Să ne înțelegem. Nu am ăncercat să dovedesc cât de minunat e acest gen muzical. Am arătat doar că acești coreeni, nu sunt chinezi, sunt oameni. Îmi pare rău, dar prefer să ascult oamenii. Mă regăsesc în kpop. Nu știu cum, dar e singurul gen muzical care m-a făcut foarte fericită.

          Nu îți impun să asculți kpop, nici nu „ți-l bag pe gât". Dacă nu îți place, e perfect. Vreau doar să nu mai apari în raza mea vizuală cu prostii de genul „anti-kpop" pentru că deranjează și doare. 

Sunt SimplityyWhere stories live. Discover now