E despre omul din tine

82 22 33
                                    

          Nu e despre orientarea ta sexuală, despre vârsta ta, despre religia ta sau despre banii tăi. Nu trebuie să fie despre asta. Trebuie să fie doar despre omul din tine. Ești om? Da sau nu?

           Am obosit. Fiecare trebuie să găsească un motiv pentru acțiunile sale. Fură pentru că e rom, omoară pentru că e ateu sau își bate soția pentru că e heterosexual. E greșit. Facem toate acestea și multe altele pentru că uităm să fim oameni.

           Un rom fură, dar și un italian o poate face. Nu fură pentru că e rom. Mai simplu, nu a început să fure pentru că s-a născut rom. Sunt de acord, situația nu este cea mai minunată, dar nu e doar vina lor. E vina tuturor. Majoritatea spun că e nu e vina lor pentru că romii nu au un loc de muncă. Este și vina noastră. De ce? Pentru că nu ai acceptat acel om, l-ai marginalizat.

           Cunosc foarte mulți romi minunați, pot spune că aceștia sunt „mai oameni" decât foarte mulți români.  De ce? Pentru că nu etnia te face om.

            Nici măcar religia nu te face om. Nu ne-am născut egali din foarte multe puncte de vedere, religia nu este o excepție. Unul e catolic, altul e musulman și tot așa. Nu ne putem explica acțiunile prin intermediul religiei. Bine, există o eexcepție, dar nu îmi doresc să vorbesc despre asta. Plus, cine a spus că trebuie să ai una? Sunt sigură că nu trebuie să fii budist pentru a fi om. Poți să fii om și crezând în Dumnezeu, fără o religie ce să îți împună tot ce trebuie să faci.

            Homosexual sau heterosexual? Serios, cui îi pasă? Din punctul meu de vedere, poți să fii bi, aromantic sau hetero, nu contează. Ești om? E singurul aspect important. Dacă ești om, ai respectul meu. Dacă nu ești om, sper că vei încerca să fii unul.

             E trist. Am citit un articol despre diferența dintre homosexuali și heterosexuali. Normal că a fost o prostie. Știi de ce? Pentru că era precizat faptul că trebuie să îi acceptăm pe homosexuali pentru că ei nu își bat partenerul de viață. Serios? Există o persoană ce îmi poate demonstra că un homosexual nu și-a lovit partenerul sau că nu a păcătuit? Nu cred. Despre ce vorbim? Nu ești om pentru că ești homo, dar nici pentru că ești hetero. 


               Ce vreau să transmit? Nu trebuie să judecăm. Nu putem să facem asta. 

               Sunt mândră pentru că pot spune că nu am etnie, religie sau orientare sexuală. Încerc să fiu om. Încerc să fiu un suflet pur, fără corp. 

                De ce nu încerci să fii om? Încearcă să renunți la aceste idei prostești. Nu există aspect fizic, etnie, religie, orientare fizică. Nu există așa ceva. Ești doar tu în fața lumii. Ești îmbrăcat cu păcate. Crezi că poți să fii gol în fața lumii?



Sunt SimplityyWhere stories live. Discover now