•7• | hanımefendi | stydia |

94 13 1
                                    

Kitabın yazarı: bayanmagnumtadinda

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kitabın yazarı: bayanmagnumtadinda

Eleştiren: Deniz (Cyezel)

------------------------------------

Öncelikle yorumlarda kitabın adını görünce heyecanlanıp kitabı eleştirmek için aldım. Teen Wolf hayran kurgusuydu ve bende bir Wolfianım! Daha iyi ne olabilirdi ki?

Kitabı okumaya başladığımda ise şu sorunla karşılaştım ki karakterlerin dizidekilerle alakaları yok. Tamam, anlıyorum bu bir hayran kurgu ama o gururlu ve dobra Lydia Martin gitmiş, yerine çekingen bir kız gelmişti. Stiles'ın ise o ilginç kişiliğinden hiç bahsedilmemiş. Ha ama diziyi bilene kitabı okutsan, anlar mı anlar olayı orası ayrı.

İlk bölümü okuduğumda gözüme çarpan şey şu oldu ki; "hanımefendi" bir sesleniş tarzıdır; hanımefendi yürüdü, hanımefendinin yüzünü görmedim vs. tarzında kurulmuş cümleler hem hoş olmaz, hem de hatalıdır. Yine de bunu kitabın adıyla olan bağlantısına verip bir şey demiyorum.

Yazım ve noktalama hatalarına gelirsek ise özellikle mektuplarda sürekli nokta yerine virgül kullanılmış. Cümleler bitmiyordu! Yeni paragraf olması gereken yerde cümle bitmiyordu bile. İkincisi ise noktalama işaretinden hemen sonra cümle başlamaz. Örneğin:
Stiles ve Lydia birbirine aşıktı.İtiraf edemiyorlardı,bu acı veriyordu. (yanlış)

Stiles ve Lydia birbirine aşıktı. İtiraf edemiyorlardı, bu acı veriyordu. (doğru)

Gözüme çarpan bir başka hata da şu ki; bir bölümde geçmiş zaman, bir bölümde gelecek zaman, başka bölümde de şimdiki zaman kullanılıyordu.

Herşeye rağmen güzel cümlelerle yazılmış, değişik bir tarzda güzel bir hikayeydi. Eksik yerler, gelişmesi gereken bir kalem var ama yazar da bu yönde emin adımlarla ilerliyor. İyi bir yerlere varacağı çok belli. Tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

Eleştiri | KAPALIWhere stories live. Discover now