•17• |Üveyl ~ Karanlık Cennet|

88 16 11
                                    

Selam, ben Deniz!

Bu sefer ki eleştirimiz azıcık farklı olacak. Eleştirdiğim hikayenin yalnızca tanıtım bölümü var fakat eleştirilecek çok fazla yer gördüm. Dilerseniz kitaba bakalım.

Adı: Üveyl | Karanlık CennetYazar: gecesolankaranfilEleştiren: Cyezel------------------------------------------------------------------

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Adı: Üveyl | Karanlık Cennet
Yazar: gecesolankaranfil
Eleştiren: Cyezel
------------------------------------------------------------------

Ehem ehem, başlıyorum! Kitabın gerek kapağı, gerekse adı benim içimde o kadar büyük bir merak uyandırmıştı ki tanıtıma uçtum resmen. Tanıtımı okuyunca ise mest oldum diyebilirim. Fakat kitabın etiketlerine bakınca, kısa süreli bir felç geçirdim diyebilirim. Tüm o güzel duygularım toz oldu. Bakınız, aşağıya etiketleri de bırakayım.

Bir de tanıtıma bakalım, sonra asıl eleştiriye geçeceğim

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bir de tanıtıma bakalım, sonra asıl eleştiriye geçeceğim.

Bir de tanıtıma bakalım, sonra asıl eleştiriye geçeceğim

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Etiketleri de göz ardı edip tanıtımı okudum. Bir öğretmen var, üzerinde sadece iç çamaşırlarıyla bir evin kapısını çalıyor. İşe bakın ki o kişi de -tabii ki aşırı yakışıklı-  bir aşiret lideri tarzında bir şey çıkıyor.

Wattpad de sağın solun bu kurgudan. Kafanı kaldıran aşiret lideri, sağına baksan aşiret lideri, soluna baksan... Bilin bakalım ne? Aa, tabii ki yine aşiret!

Sanırım aklında güzel cümleler varmış, çok basit ve saçma, kurgu bile sayılamayacak bir şeyle tamamlamaya çalışmışsın, yapma!

Ayrıca olay o kadar saçma geldi ki bana. O kadın neden yarı çıplak adamın kapısına gidiyor? Anahtarını unuttu diye mi? Niye çıplak bir şekilde evden dışarı çıkıyor abi o zaman? Bir ÖĞRETMEN bu kadar ucuz olabilir mi? Diyarbakır'da bu ne genişlik? Biri bana bunu açıklasın, oruç oruç beynim hoşaf gibi oldu. Fazla üzerinde durmayacağım.

Ben kurgunun geriliğinden tanıtımda yazım yanlışı var mı yok mu anlayamadım bile.

Umarım ki kitap farkındalık amaçlıdır, ya da ne bileyim kadının başına gelen soygun, tecavüz vb. bir olay sonucu olan olayları, o kadının toparlanmasını falan anlatacaktır. Çünkü eğer bu olay salak bir tesadüften dolayı olduysa bir taraflarımla gülerim!

Son olarak yazara tek bir notum var. Lütfen ama lütfen bu notumu iyice düşün, ona göre bir karar ver. Ben şu vakte kadar gerek iyi gerek kötü Wattpad'de çok fazla kitap okudum. Onu da geçtim, Dünya ve Türk edebiyatının usta yazarları da hep aşina olduğum kalemlerdir. Yani o kadar fazla okudum ve bunlardan çıkardığım en önemli şeylerden biri de şu ki; bir yazı eğer size bir şey katmayacaksa, tek yaptığı vaktinizi çalmaksa ona edebi hiç bir değer yüklenemez. Yazmak çok güzel bir şeydir. İnsan yazdıkça benliğini kazanır. Ve sen; kalemini, zamanını, yeteneğini harcıyorsun.

~Deniz

Eleştiri | KAPALIWhere stories live. Discover now