•27•|Benkolik|

38 18 13
                                    

Merhaba ben Ruhan. Grubun ablasıyım. :)
Sahalara geri döndüm.

Uyarımı yapıyorum.

SERT ELEŞTİRİ!!!

Hikaye Adı: Benkolik

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hikaye Adı: Benkolik

Yazarı: fatmanurbenli123

> Hikaye Eleştirisi <

Öncelikle kitabın tanıtımı hakkında konuşmak istiyorum.

Tanıtımda ne ararsanız vardı. Noktalama işaretlerinin hatalarından tut, yazım yanlışlarına kadar. Okurken kriz geçirdiğim, kendimi temizliğe vurduğum bir kitaptı. (Kitap düzenlenip yayımlanmış!) Soru işareti yerine üç nokta kullanılmış.

Nokta yok. Virgül en olmadık yerlerde, cümle başına küçük harfle başlama. Hey gidi hey, birinci sınıflarım! Siz bile biliyorsunuz, noktadan sonra büyük harfle başlamayı! Veya cümle başında büyük harfle yazmayı.

Soru edatlarından sonra, soru işareti kullanılmıyor muydu ya? Niye üç nokta katıyorsun ki? Derdin ne? 1.sınıftan beri öğretiyorlar:

" Cümlenin sonuna nokta koyun. Soru ekleri ayrı yazılır. Soru cümlelerinde, soru işareti konulur. Cümleye büyük harfle başlayın. Özel isimlerin baş harfleri büyük başlar... "

Güzelim dilimizi yolunmuş tavuğa çevirdiniz. Bir pişirip yemediğiniz kaldı. Onu da yaparsınız artık. Görüntüleri atmıyorum ama bakmanızı tavsiye etmiyorum. Allah muhafaza, telefon başında kalp krizi de geçirebilirsiniz. (Sinirden de kalp krizi geçirilir.)
Yalnız, bu sadece tanıtım. Yani buz dağının görünen kısmı, bir de görünmeyeni var!

Sadece ilk bölümü okudum. Ve ilk bölümde bahsettiğim hataların hepsi vardı.
Yalnız şu paragrafa gülmekten yıkıldım. Tabiki sinirden.

Annemin Soyetik...

Sen cümlenin sonuna; nokta koyma, soru işareti koyma veya başında büyük harfle başlama! Git, sosyetiğe büyük harfle başla.

Hey yavrum hey! Ben bunları da mı görecektim?

Bu anlattıklarım sadece hikayenin tanıtımı, girişi ve ilk bölümü.

Dürüst olmak gerekirse, kitabı okumayı hiç istemedim. Çünkü bütün hevesimi aldı. Konu çok ince bir konu. Görme engelli bir karakteri var.

(Baş karakter kız.)

Neden sakıncalı?

Sizin bir kelimeniz, bir cümleniz her şeyi değiştirir. Engelsiz yaşamı, engelli arkadaşlarımıza (bizden daha engelsiz olan) göstermek isterken tek kelimeniz dahi her şeyi değiştirir.

%5''lik görme oranından bahsediyorsunuz. Ve bu karakter gayet iyi görüyor. %5'lik görmede ışık kullanılır. Ve öyle net göremezler. İnşallah kalıcı bir tedavisi bulunur ama burası sallamasyon olmuş. Araştırmadan yapmayın bunu. Delleniyorum ya. Belki umut besleyecek görme engelli arkadaşlarımız?
Onlar için simsiyah karanlığın kahverengiye dönmesi bile çok büyük bir şey.

Daha fazla uzatmayacağım.

10 üzerinden 2.5

Herkese iyi geceler!

Ruh_Kiriklari

Eleştiri | KAPALIWhere stories live. Discover now