•14• |Yıldız Işığım|

48 13 13
                                    

Selamlar, ben Deniz!

Bu girişi seviyorum xhgfjfnfb. Oruçlar açıldı, karınlar tok; o zaman gelsin benden bir eleştiri! Eleştirdiğim kitap:

Kitap Adı: Yıldız IşığımBölüm Sayısı / Okunan : 4/4Yazar: HAYALselinEleştiren: Cyezel ~ Deniz------------------------------------------------------------------

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Kitap Adı: Yıldız Işığım
Bölüm Sayısı / Okunan : 4/4
Yazar: HAYALselin
Eleştiren: Cyezel ~ Deniz
------------------------------------------------------------------

Öncelikle, eleştiriyi geciktirdiğim için üzgünüm. Bir şekilde gözümden kaçmış. Kapak birazcık yetersiz geldi, bu konuda benim de admin olduğum autumndesigners dan yardım alabilirsin. Hadi hep beraber tanıtıma bakalım.

Tanıtımın ilk cümlesi, bir konuşma cümlesi olduğu için tırnak işareti içinde yazılması gerekirdi

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


Tanıtımın ilk cümlesi, bir konuşma cümlesi olduğu için tırnak işareti içinde yazılması gerekirdi. Burayı düzeltelim. Hem daha doğru olur, hem de daha güzel görünür. Kalanı güzel gibi sadece biraz daha süslenebilir.

Kitabın bölümlerine geçtiğimde ise ilk bölümde gözüme birkaç yazım hatası çarpmadı değil. Özellikle, "birgün , her şey, şu an vb." tarzı kelimelerin yazımına dikkat biraz daha dikkat edebilirsin.

Bir de hem bu kitapta, hem de başka bir çok kitapta gördüğüm bariz bir hata var. O da şu ki; konuşmalardan sonra hissedilen duygular, yapılan eylemler ve betimlemeler ayrı yazılmaz. Yani şöyle ki:

"Artık susar mısın, herkes bizi seyrediyor." Kız bu sözleri söylerken utanmış, bir yandan da karşısındaki genç adamı çekiştirir haldeydi.

Bu hata fazla mühim değil çünkü zaten yazar ikinci bölümde bunu düzeltmiş. Bu yüzden ilk bölümü de düzenlemeye almanı tavsiye ederim.

Karakterler konusuna gelince de, belki yalnızca iki bölüm yazılmış olmasındandır; Bade ve Akay hakkında çok az şey biliyoruz. Nereliler, hobileri, fobileri ne? Fiziksel ve ruhsal betimleme kısımları zaten çok azdı. Yalnızca Bade'nin elbise almaya gittiği sıralarda onun dış görünüşü tanıdık. Bu eksiği ileriki bölümlerde kapatacağını umuyorum.

Zaten kitapta tanıtım ve kesit hariç iki bölüm var dolayısıyla da eleştirilebilecek fazla bir şeyi yok. Bölüm uzunlukları ideal. Araya koyulan kesit kısmı aslında iyi bir fikir ama kararsız kaldım, düzeni bozabilir.

Kitabın kurgusu güzel, eğlenceli bir havası var. Yazım tarzınla onu parlatabilir, çok daha iyi yerlere ulaştırabilirsin. Kalemin gelişme yolunda gidiyor, boş biri kesinlikle değilsin. Sevdim ben seni -jdhdhfbfb- .

Ve sevgili yazar, senden ufak bir ricam var. Lütfen, sonraki bölümlerde Akay ' ı hiç bir şeyi sallamaz bir badboya , Bade'yi de onun peşinden koşan sümüklü bir kıza çevirme. Kurgunun her zaman iki yolu vardır. Birincisi bambaşka dünyalara gider, okuru da oradan sürükler; ikincisi ise, bilindik, kirlenmiş, leş bir şehre çıkar. Okur orada boğulur. Lütfen daima ilk yolu seç, çünkü bu toplumun iyi yazarlara ihtiyacı var ve genç nesil olarak bu görev bizler içindir.

Ciddiyetle bir eleştirinin daha sonuna geldik. Bu gün belki bir tane daha eleştiri paylaşabilir, ya da ipuçları kitabına bölüm atabilirim. Buralarda kalın. 🌹
~Deniz

Eleştiri | KAPALIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin