•15• |E.B.O.L.A.|

71 15 29
                                    

Selam, ben Deniz!

Günün ikinci eleştirisine başlıyorum. Heyecanlı, biraz da yorgunum. O zaman hadi eleştiriye geçelim.

 O zaman hadi eleştiriye geçelim

Oops! Questa immagine non segue le nostre linee guida sui contenuti. Per continuare la pubblicazione, provare a rimuoverlo o caricare un altro.

Adı: E.B.O.L.A.
Yazar: _Atasoylardan_
Bölüm / Okunan : 9/5
Eleştiren: Cyezel
------------------------------------------------------------------

Bu sefer çok güzel bir kitabın eleştirisini yaptım. Bilirsiniz, ben kolay kolay beğenmem, ip üstüne un sermek misali olur bazen bu konuda gözüme girmek. Her şeye rağmen E.B.O.L.A. kitabı beni başarıyla tatmin etti. Fakat bu hiç bir hata yok demek değil. Hadi birlikte tanıtıma bakarım.

Bu tanıtımı okuyunca, eğer genç kurgu/mizah seviyorsanız eliniz otomatik olarak "kütüphanaye ekle" kısmına gidiyor

Oops! Questa immagine non segue le nostre linee guida sui contenuti. Per continuare la pubblicazione, provare a rimuoverlo o caricare un altro.

Bu tanıtımı okuyunca, eğer genç kurgu/mizah seviyorsanız eliniz otomatik olarak "kütüphanaye ekle" kısmına gidiyor. Gayet açıklayıcı, akıcı, ilginç. Tek sorun şu ki son paragrafta "16, 3" yazılmış. Yazıda rakamlar bu şekilde değil de "onaltı, üç" şeklinde yazılır.

Bölümleri okumaya geçtiğimde bu sayı hatalarını tekrar, sıkça gördüm. Bunları düzeltilmeli. Bir de konuşma tarzı ve yazım tarzı karıştırılmış:
Abi değil, ağabey
Gidicen, konuşucam değil, gideceğim vb.
Bunlar gözden kaçmış olmalı çünkü doğru yazılmış hallerini de gördüm. Bazı kelimelerde yanlış yazımlar, harf tekrarları, eksikleri vb. vardı ama pek göze batmıyordu.

Konuşmalardan sonra nokta konulması gereken bir kaç yerde virgül görmem ve ünlem işaretlerinin artarda kullanılması ise gördüğüm son hataydı.

Yazım kısmı bittiğine göre kurguya geçiyorum. Güzel bir kurgusu var. Tekdüze başlamış, gittikçe renkleniyor. Çok güzel cümleler, yakalanan noktalar ve kalbe dokunan kısımlar var. Oder karakterinin yaşadıklarını az çok anlayabiliyorum, ben de yaklaşık o şekilde büyüdüm diyebilirim. Bu yüzden kafenin kapanmasına verdiği tepkiyi de fazla görmedim. Yurt müdürüne karşı geri adım atmaması, davranışların tutarlı olması da büyük bir artıydı.

Gerek birinci bölüm medyasındaki şapkalı fotoğrafı, gerekse davranışları nedeniyle okuduğum bölümler boyunca Oder'le aşk yaşadım. Bir karakter bana ancak bu kadar hitap edebilir. Aynı zamanda hem bu kadar uç, hem de fazlasıyla dengeli ve tutarlı. İronik bir kişilik.

Diğer yan karakterler ise aslında birbirlerine biraz fazla benziyorlar gibi. Ya hepsi şapşal, komik karakterler; ya da Oder'in alt seviyeleri. Belki biraz değişme yoluna gidebilirler.

Her şeye rağmen yazarı bu güzel kaleminden ötürü tebrik ediyorum. Ayrıca bu kitap için kendi ilklerimden birini yapıyor: on üzerinden sekiz buçuk veriyorum. ~Deniz

  ~Deniz

Oops! Questa immagine non segue le nostre linee guida sui contenuti. Per continuare la pubblicazione, provare a rimuoverlo o caricare un altro.
Eleştiri | KAPALIDove le storie prendono vita. Scoprilo ora