•35• Seçilmiş Kraliçe

44 14 11
                                    

Merhaba efendim, saygılar efendim. Bugün eleştireceğim hikâye Seçilmiş Kraliçe ki başlıktan da bunu anlayabilirsiniz zaten. Yazarı da @_YazamayanYazar_ .

Neyse direkt olarak eleştirimize geçelim. Hikâyeyi şuan tek bir kelime ile özetleyebilirim. Ancak bunu sona saklayacağım.

Kapağın güzel sayılabilir

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Kapağın güzel sayılabilir. Örneğin kadının kucağında bir bebek olabilirdi. Ayrıca 'Seçilmiş' yazısının farklı bir fontu olabilirdi.

Tanıtıma geçtiğimizde ise bu konuda söyleyeceğim sert şeyler var. Sert olmayadabilir. Pek sert bir micazım yoktur aslında.

 Pek sert bir micazım yoktur aslında

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

İlk paragrafı direkt sil. Eğer insanlara ilk bölümler sıkıcı ve amatörce dersen bu insanlarda önyargı oluşturur. Bu kesinlikle çok yanlış bir şey. İnsanlara neden böyle dendiğini anlamıyorum. Bu paragrafı okuyan bir insan daha başlamadan kitabı bırakır zaten. O yüzden o kısmı sil. Yani kurtul o kısımdan, böyle ucundan tut ve at onu.

Bunun haricinde tanıtımın hoş, hikâyeden bir kesit bence yapılabilecek en iyi tanıtımlardan biri.

Buna rağmen yazım yanlışları ilk bakışta dikkatimi çekiyor. Arkasında ki değil, arkasındaki şeklinde yazılır.
Son cümlede ise olsada değil, olsa da şeklinde yazılır.

Bunun yanında bir de etiketlerine değinmek istiyorum. Tüm etiketlerin normal, aşk etiketi dışında. Ben hikâyede aşka dair hiçbir şey görmedim. Beliz vardı ve Arsen'in ona olan nefreti... Ama aşk yoktu. Bir sürü güzel kadından bahsediliyordu. Ancak Arsen ya da Valor o kadınlardan birine karşı aşk hissetmiyordu. Eğer ilerde okurları bekleyen bir aşk varsa... Tamam.

Kurguna geldiğimizde, biraz klişe olduğunu söylemek zorundayım.

Zorla evlendirilen bir çift var, oğlan kibirli kız utangaç, oğlanın arkadaşlarından biri kızla ilgileniyor. Oğlan da bunları arada kıskanıyor. Ama yine de kızdan uzak duruyor. Kıza bence tecavüz ediyor ve kız bu birlikteliklerden hamile kalıyor. Buna rağmen kızdan uzak durmaya devam ediyor. Kız içten içe oğlana ihtiyaç duyuyor. Oğlan ise önüne çıkan her kadına kibar iken kıza ondan iğrenirmiş gibi davranıyor.

Eleştiri | KAPALIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin