•33• Yenilenen Umut

52 14 27
                                    

Merhaba, yine bir gecede iki Dilhun dozu vermeye geldim.
olum_kokan_kadin

Saat ne ara 12 bilmem kaç olmuş ya... Neyse, biz sanki yarın olmamış ve hâlâ salı, yani benim eleştiri günümdeymiş gibi yapalım.

Eleştireceğim hikaye sahibi; tilkininikizi377

Eleştireceğim hikaye;

Eleştireceğim hikayenin tanıtımı;

Ups! Gambar ini tidak mengikuti Pedoman Konten kami. Untuk melanjutkan publikasi, hapuslah gambar ini atau unggah gambar lain.

Eleştireceğim hikayenin tanıtımı;

Eleştireceğim hikayenin tanıtımı;

Ups! Gambar ini tidak mengikuti Pedoman Konten kami. Untuk melanjutkan publikasi, hapuslah gambar ini atau unggah gambar lain.

Kapak

Ups! Gambar ini tidak mengikuti Pedoman Konten kami. Untuk melanjutkan publikasi, hapuslah gambar ini atau unggah gambar lain.


Kapak... Dytto ha? ;)

Kapak, basit. Dytto'nun oldukça popüler bir resminin üzerine, düz bir font ile hikayenin adı, söz ve yazan kişinin nicki var. Bu konuyla ilgilenen bir tasarımcıya başvurarak daha ilgi çekici bir kapağa sahip olabilirsin.

Tanıtım... Bana tüm hikayeyi özetledi yani. Hani tamam, tanıtım bir hikayenin özetidir ama tamamını mı anlatır kardeşim! Şöyle diyeyim, tanıtımı okuduktan sonra aklıma gelen ilk şey şuydu: şimdi bizim kızımız aldatılacak, sonra goodboyumuz gelecek, yaralı kızımızı iyileştirecek. Mutlu son. ~

Ve tam da aklımdan geçtiği gibi oldu. Çünkü dediğim gibi tanıtım, hikayenin heyecanını ve özgünlüğünü anlatma girişimine hiç girmemiş. Direkt demiş ki; hikayeyi okumaya üşenenler için kısa özeti burada, buyurun okusunlar.

Ve bir de hikayede çokça olan şey, tanıtımda da mevcuttu. Bir demişsin uğramıştı, bir demişsin başladı. Bu şekilde zamanlama hatası da sık sık yapılmıştı. Bu da gerçekten göze batıyor. E zamanlamadan bahsediyoruz, boru değil ya?

Ve, hikaye... Wattpad'de benim gördüğüm klasik konulardan biri. Bu konuyla ilk önce büyük bir kitleye sahip olan Sert Bela hikayesi ile tanışmıştım. Sonra zaten her yerde türediğini görmem pek uzun sürmedi.

O kadar hevesle eleştirin bekledin, iyi cümleler sarf edemediğim için kusura bakma.

Betimleme neredeyse hiç yoktu. Cümleler çok düzdü. Arada bir betimleme yapılmaya çalışılmıştı ama sonuç olumsuzdu. Yani bildiğimiz yazan kişi kendini biraz betimleme yapmak, süslü cümleler kullanmak için zorlamıştı. Ama bu itici bir hava vermişti. Umarım beni kötü olarak çizmezsin gözünde -ya da çiz, ölmem ya?- ama cidden ben böyle hissettim.

Onun dışında yazım yanlışı çoktu. Bağlaç olan de da kelimeleri hep birleştikti! Ya da tam tersi...

Çoğu yanlışın ssini almıştım ama tek tek kırpıp koymaya üşendim. Zaten ben ss atsam ne olacak? Ssteki yanlışları düzelteceksin, sonra kaldığın yerden o yanlışları yapmaya devam edeceksin. En iyisi, öğrenmen. Ve sorunu kökten çözmen. Klasik bir söz gelsin o zaman benden, bilmemek değil öğrenmemek ayıp.

Sanırım eleştirim bu kadardı.

*Puanlama

*Özgünlük: 1/5
*Betimleme: 1/5
*Akıcılık: 1,5/5
*Yazım Kuralları ve Noktalama işaretleri: 3/5

Genelleme: 3/5

Moralim b**, umarım acısı senden çıkmamıştır. Seni kıracak bir şey söylediysem kusuruma bakma. Huyum kurusun hep böyleyim. İçime atıp, başkalarına onların hataları üzerinden dökerim, ve bu genelde sanalda olur.

Sevgilerimle,
Dilhun.

Eleştiri | KAPALITempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang