•24• XXII

55 11 25
                                    

Günaydın, iyi öğlenler, hayırlı akşamlar... Hangi saatte okuyorsanız o saatle ilgili iyi şeyler sizinle olsun.

Merhabalar efendim. Üstteki paragtaftan da anlaşılacağı üzere giriş yapmak konusunda pek iyi olduğumu söylemek zor. Kendimi tanıtmam gerekirse... Ben yeni üye Lestrade ve sizinle tanıştığıma memnun oldum. Selamlaşmaları burada bitirip eleştiriye geçebiliriz.

Eleştirisini yapacağım kitap ise kesinlikle etkileyici bir kitap. Zaten birkaç küçük noktadan başka pek bir şey yok eleştirilecek.

 Zaten birkaç küçük noktadan başka pek bir şey yok eleştirilecek

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Eleştirimize kitabın kapağı ile başlayabiliriz. Kesinlikle hoş bir kapak ancak biraz daha sade ve renkler bakımından uyumlu olabilirdi. Ancak bu haliyle de oldukça güzel.

Özellikle kapağının en iyi tarafı kitabın içeriği hakkında ipucu vermesi... Bunların haricinde söyleyebileceğim pek bir şey yok, güzel bir kapak cidden. Ama daha iyisi de olabilirdi.

Hikayenin ismine geçtiğimizde, buna anlam veremediğimi söylemek zorundayım. Hoş bir isim ancak farklı bir şey de olabilirdi. Mesela Kehaet veya Ölüm Getirenler...

Yine de hikâyenin ismine pek anlam veremedim.

Tanıtımın ise açıklayıcı ve merak uyandırıcıydı ama biraz kısaydı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Tanıtımın ise açıklayıcı ve merak uyandırıcıydı ama biraz kısaydı. Biraz daha uzun olması tanıtımını neredeyse mükemmelleştirirdi.

Tam anlamıyla mükemmel olamaz zaten ki hiçbir hikâye mükemmel değil.

Yani tanıtımın kısacası güzel ama geliştirilebilir.

Tüm bu ayrıntıları hallettiğimze göre eleştirini aslına gelebiliriz.

Öncelikle kurgun benim daha önce wattpad'deki o nadir özgün kurgulardan biriydi. Kehanet, ölüm getirenler, gezegenler... Hepsi üzerinde düşünülmüş güzel parçalardı. Ayrıca sen bu parçaları güzelce birleştirip bir hikâye oluşturmayı başarmışsın.

Kurgun oldukça iyiydi ancak anlatım tarzın ve betimlemelerin olmasa bu kadar ilgi çekmezdi bence. Bu kurgunla alakalı değil, kastettiğim şey anlatım tarzının ve betimlemelerinin güzel olduğu.

Belirttiğim gibi anlatım tarzın güzel ve akıcı yani bu konuda pek elştirilebilecek bir şey yok. Yine de anlamadığım bir-iki kısım vardı.

Betimlemelerine gelecek olursak, wattpad ortamı için fazlasıyla iyi betimlemelerdi. Özellikle ölü bölgenin betimlemelerine hayran kaldım. Bunun haricinde Marianne'nin o siyah sıvıya atılma sahnesi oldukça etkileyiciydi.

Bu kadardı diyebilirim. Eleştirilecek pek bir şey yoktu zaten. Hikâye genel anlamda güzeldi.

Ama gitmeden önce değinmek istediğim bir şey var ki o da bölüm uzunlukları. Bölümlerin biraz fazla uzundu sanki. Ortalama 2000 kelimeden fazlaydı sanırım. Eğer fazla değilse güzel ama eğer öyleyse tavsiyem bölümleri biraz daha kısa tutman.

Puanlama

Kurgu: 5/5
Anlatım tarzı: 4,5/5
Betimlemeler: 5/5
Genel: 8,5/10

Hoşça kalın,

Bestbookforever

Eleştiri | KAPALIWhere stories live. Discover now