•10• |Özgür Savaşçı|

64 16 5
                                    

Yazar: DlrasvrliEleştiren: Cyezel ~ Deniz---------------------------------------------------------------Selam, yesyeni bir eleştiriyle karşınızdayım

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Yazar: Dlrasvrli
Eleştiren: Cyezel ~ Deniz
---------------------------------------------------------------
Selam, yesyeni bir eleştiriyle karşınızdayım.  Nasılsınız? Ben iyi gibiyim...

İlk öncelikle bu kitabın eleştirisini yazarken çok keyif aldığımı ve yazarı çok içten bulduğumu söylemek isterim. Uzun zamandan sonra değişik bir kurgu okumak iyi geldi.

Şimdi başlayalım eleştiriye. Öncelikle şu anki kapak hoş kitabı anlatıyor. Bu bir artıdır. Daha sonra da tanıtıma gelelim.

Tanıtımda ki cümleler çok güzel, başlangıçtaki söz ilginç ve orijinal

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Tanıtımda ki cümleler çok güzel, başlangıçtaki söz ilginç ve orijinal. Ama o sözün sonda da kullanılması bence pek olmamış. Bir de şöyle bir sorun var ki; cümleler güzel ama tanıtım için uygun değil. Kitabın güzel bir konusu var ama tanıtımda buna değinilmemiş bile. Ben okumaya başladığımda cümleleri bir şekilde toparlayıp konuyu kurtlara ya da özel güçlere bağlayacağını düşünmüştüm ama yanılmışım.

Sonra ilk bölümü okumaya başladığımda gözüme çok fazla imla ve ya noktalama hatası çarpmadı ama konuşmalarda vb. hatalar yok değildi. Bunlardan uzunca örnek vermek istemiyorum çünkü diğer bölümlerde bolca bahsetmiştim. Ayrıca bölümlerdeki dış betimlemeler yer yer güzel yapılmıştı. Fakat eksik yerler vardı. Mesela karakterlerin dağa çıktığı kısımda güzel bir betimlemeyle o ana derinlik katılabilirdi. Aynı şekilde karakterlerin dış görünüşleriyle ilgili bilgiler de fazla azdı. İç betimlemeler, yani duygular ise yok gibi bir şeydi. Örneğin; ana karakterin kurtla bir bağı var ve bundan çok üstünkörü bahsedilmiş. Yani genel olarak betimlemeler arttırılmalı.

Bir de olaylar çok hızlı gelişmiş. O deprem anıyla ilgili hiç bir şey yazılmamış. Ilgın -ismi yanlış yazmış olabilirim- o kızın nesi oluyor? Olay ne zaman yaşandı? Kız neredeydi, ailesi neredeydi? Bu tarz sorunlardan hiç birinin cevabını bulamadım.

Bir kitapta temel olarak giriş, gelişme ve sonuç olmak üzere üç kısım olmalıdır. Bu kitapta ise gelişmeden başlanmış gibi. Aslında yazarın güzel düşünceleri var ama yazmak konusunda biraz daha dikkatli olmalı. İnce eleyip sık dokumalı. Eminim ki o zaman çok daha iyi olacaktır.

Son olarak da profilde gördüğüm kadarıyla yazar bilim-kurgu konusuna ilgili ve bu konu üzerine yazmak istiyor. Fakat kitap konu olarak bilim-kurgu yerine fantastik- vampir-kurtadam kategorisine daha uygun gibi. Bir düşün derim. ;)

Sevgiler ve başarı dileklerimle, gelişip çok iyi bir yere geleceğine eminim. ~Deniz





Eleştiri | KAPALIWhere stories live. Discover now