•9• | Ben Olmayınca |

72 15 2
                                    

Yazar: GrkmM367Eleştiren: ~Deniz ( Cyezel )

ओह! यह छवि हमारे सामग्री दिशानिर्देशों का पालन नहीं करती है। प्रकाशन जारी रखने के लिए, कृपया इसे हटा दें या कोई भिन्न छवि अपलोड करें।

Yazar: GrkmM367
Eleştiren: ~Deniz ( Cyezel )

-----------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------

ओह! यह छवि हमारे सामग्री दिशानिर्देशों का पालन नहीं करती है। प्रकाशन जारी रखने के लिए, कृपया इसे हटा दें या कोई भिन्न छवि अपलोड करें।

Evet, eleştiriye tanıtımdan başlayalım. Okumaya başlayınca direkt göze yazım hataları çarpıyor. Örneğin;
"Ret etmek" değil "reddetmek" olmalı.
Cümlelerde ise fazlaca diksiyon hatası ve anlam karışıklığı var.
Noktalama işaretlerinin ise yerli- yersiz kullanılmasına değişmeyeceğim bile.

Bir de sanırım hava katsın diye kullanılmış bir kelime vardı "Akhilleus". Akhilleus annesi ölümlü babası tanrı olan yarı tanrı bir baba olan Peleus ile su tanrıçası olan Thetis'in oğlu olan çeyrek tanrıdır. Dünyanın en büyük savaşçısı kabul edilir.  Bunun yerine normal bir kelime de tercih edilebilir, karakter betimlenebilirdi.

Bölümlere geçecek olursak zaten ilk iki bölümde sadece resimler vardı. Normal bölümlere geçince de yine tanıtımda görülen tarzda yazım yanlışları, diksiyon hataları vb. vardı. Bunları tek tek belirtmem zaman alır, bu yüzden en dikkat çekenleri söyleyeceğim. Öncelikle -de / de ve -da /da ların yazımı karıştırılmıştı. Eğer "kızımda" derseniz, kızınızın üzerinde, içinde vs. olan bir şeyden bahsedersiniz. Aynı şekilde "oda" derseniz de kusura bakmayın ama ben bu cümleyi yatak odası, oturma odası falan diye anlarım.

Tırnak işaretinden sonra konuşmalar büyük harfle başlar. Tırnak açıyorsanız, onu kapatmanız da gerekir. Noktalama işaretinden sonra tek boşluk bırakılır. Bağlaçlarla cümle çoğu zaman başlamaz...

Kitapta gerçekten fazla yanlış vardı, bu okuru kitaptan soğutur. Okuyacağı varsa da okumaz yani. Bu yüzden bölümlerin ciddi bir düzenleme ve yazarın dil bilgisine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Tabii ki bu konu, Wattpad de tartışılacak bir konu değil ama düzenleme için birinden yardım isteyebilirsin.

Kitabın kurgusuna değinecek olursam, söyleyecek bir şey bulamıyorum. Kurgu çok hızlı ilerlemiş, betimleme yok, destekleme, pekiştirme yok. Sade ve dümdüz bir anlatım var.

Kısacası yazarın bir çok açıdan gelişmesi gerekiyor. Eleştiriyi okuduğunuz için teşekkür eder, iyi günler dilerim.

~Deniz

Eleştiri | KAPALIजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें