•38• |Kıyamet Güneşi

35 12 3
                                    

Merhaba! Ben, nedestenium sanırım buradaki ilk eleştirim olacak:d Bugün, Kyras3'ın hikâyesini eleştireceğim

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Merhaba! Ben, nedestenium sanırım buradaki ilk eleştirim olacak:d Bugün, Kyras3'ın hikâyesini eleştireceğim.

Kapak, açıkçası konuyu tam yansıtan ve bana o “fantastik” temasını yansıtan bir kapak olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden bu konu hakkında çok şey diyemeyeceğim.

Açıklama kısmı için de söyleyebileceğim tek şey açıklayıcı olmamasıydı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Açıklama kısmı için de söyleyebileceğim tek şey açıklayıcı olmamasıydı. Biraz daha uzatılabilir ve konuyu biraz daha irdeleyebilirdi.

Kitaba başladığımda, o fantastik hikâyelere özel, “o” heyecanı uyduramadı. Açıkçası bana fantastikten çok bilim kurgu hissiyatı uyandırdı. Sanırım en çok rapor kısımlarını sevdim, amma velakin raporlar dışındaki bölümler bana oldukça sıkıcı gözüktü; sanırım kişinin yazış tarzından dolayıydı bu. Genellikle okuduğum kitaplardan önce zihnime bir sızı girer ve heyecanlanmaya başlarım. Dediğim rapor bölümleri buna girsede, 1,1 isimli bölümün başları bana oldukça sıkıcı geldi. Betimlemeler azdı ama biraz açıklayıcıydı. Hikâyeye çok az heyecan katmak için betimlemelerini güçlendirebilirsin ve konuşma bulunan cümlelerde fazlasıyla hissizlik olduğunu sezdim. Mesela, “sırıttı” gibi bir cümle kullanırken, kişinin gerçekten sırıttığını hissetmeliyiz değil mi? Sırıttı kelimesi bana duygusuzluktan ötürü pek bir şey hissettirmedi. Bölüm uzunluğu ideal sayılırdı. Yazım hataları hakkında çok bir şey diyemeyeceğim, çünkü ufak şeyler dışında pek bir şey dikkatimi çekmedi.

Gelelim puanlamaya:

Özgünlük: 3.5/5

Betimleme: 2/5

Akıcılık: 3/5

Yazım kuralları ve noktalama işaretleri: 4.9/5

Genelleme: 3/5

Eleştiri | KAPALIWhere stories live. Discover now