5. Fejezet: A nyitóünnepség

426 24 2
                                    

Úgy látszik, nem találkozhatok a stylist-ommal az előtt, hogy a felkészítő csapatommal. Legalábbis Haymitch ezt mondta. Akárhogy is, megismerkedek három emberrel, akik azt mondják segítenek, hogy a testem csinosabb legyen. Mindegyik nagyon furcsa. Például már a neveik is: Venia, Octavia és Flavius. Octavia a legfurcsább a zöldre festett bőrével. A következő Venia a vízkék tüskés hajával. Flavius majdnem normális, eltekintve a narancs színű hajától oh és természetesen a kapitóliumi akcentusától. Mindhármójuknak kapitóliumi az akcentusa. Nagyon fura ahogy beszélnek, és én próbálok hozzászokni. Venia, Octavia, és Flavius elmondják, hogy csak egy kicsit kell dolgozniuk rajtam. Először egy gyors zuhanyt kell vennem, aztán kisikálják a körmömet, és fura alakúra vágják őket. Oh valamint ki is festik. Mármint biztos fontos ez? Végülis Haymitch azt mondta, hogy hagyjuk bármit is akarnak tenni, szóval gondolom nem tudok mit tenni ellene. Miközben a testemen dolgoznak, fecsegnek a buta, kapitóliumi akcentusukon. Fecsegnek Peeta-ról és rólam, más kiválasztottakról, akikkel már dolgoztak, aztán olyan kapitóliumi emberekről, akiket nem is ismerek. Mindnek a neve olyan... fura. Talán a kapitóliumiak azt hiszik, hogy a mi neveink furák.

Amikor a trió végzett a munkájával, megkönnyebbülök. Folyamatosan arról csacsognak, hogy mennyivel jobban nézek ki, és hogy majd ha találkozok a stylist-ommal, Cinna-val, gyönyörűen fogok kinézni. Fogadni mernék, hogy Katniss azt mondaná, hogy mindig gyönyörű vagyok.

Izgatott vagyok, hogy találkozni fogok a stylist-ommal. Peeta-nak és nekem különböző stylist-jaink vannak, és a fura az, hogy Peeta-é egy nő, Portia, az enyém pedig egy férfi, Cinna. Remélem, hogy nem annyira fura, mint a felkészítő csapatom, és hogy annak ellenére, hogy kapitóliumi, "normális"-abb lesz.

Miután a felkészítő csapatom eltűnik megkeresni Cinna-t, észreveszem, hogy egyedül vagyok. Végigmegyek a fejemben a listán, amit még korábban készítettem.

1. Visszanézni az összes aratást, olyan embereket keresni akikkel szövetséget köthetek.

Igen, ezt megtettem. A 11-es körzeti lányt akarom, aki elég hasonlóan néz ki hozzám.

2. A kiképzőközpontban szövetséget kötni ezzekkel az emberekkel.

Gondolom ez a következő feladatom. Az ünnepély után lehetőségem lesz a kiképzőközpontban edzenem. Ekkor fogok szövetségeket kötni.

A szoba ajtaja kinyílik, és én arra nézek. Látom, hogy egy férfi belép a szobába, és tudom, hogy biztosan Cinna az. Normálisnak tűnik. Meglepően. Egy egyszerű fekete nadrágja van és egy hozzáillő fekete pólója. A haja nincs befestve fura színűre, hanem normális. Sötétbarna. Az egyedüli dolog ami "kapitóliumias" az a szeme, ami arany színű szemceruzával van kihúzva. Halványan. Kiemeli a szürke foltokat a zöld szemében. Valójában elég vonzón néz ki.

"Szia Prim. Cinna vagyok. A stylistod." Mondja. Van egy kis kapitóliumi akcentusa, de épphogy csak.

"Szia" válaszolom mosolyogva.

["Tudsz várni még egy percet?" kérdezi.](77. oldal 13. sor)

Körbesétál körülöttem, és én sebezhetőnek érzem magam. Csak egy vékony köntös van a felsőtestem körül, a testem többi részét pucérnak érzem, nincs rajtam más ruha. A felkészítő csapatom teljesen levetkőztetett minden ruhámból.

"Szép haj" jegyzi meg.

"Köszönöm" elvörösödök.

"Ki csinálta meg neked?" Kérdi.

"Az anyám." Válaszolok.

"Egy nagyon szép munkát végzett" mondja mosolyogva, ahogy a kezét végigfuttatja a fejem tetejétől a két fonatig. Hirtelen kitörik belőlem a kérdés.

Az éhezők viadala: PrimWhere stories live. Discover now