13. Fejezet: Tűz és víz

302 20 4
                                    

Az ösztöneim arra késztetnek, hogy kiáltsak, de tudom, hogy ez csak rontana a helyzeten.

Gondolkozz Prim, gondolkozz! Korholom magam. Aztán eszembe jut a tegnapi beszélgetésem Rue-val. A három kopogás a veszélyt jelzi. Kopogok háromszor a fa oldalán. Erősen kopogok, mert azt akarom, hogy meghalljon. Kikúszok a fámból és a hőség miatt azonnal elkezdek izzadni. Hallom, hogy Rue is kimászik az üregéből.

"Mi történik!" Pánikol.

"Nem tudom, de egy dolog biztos: el kell innen tűnnünk!" Válaszolom, ahogy mindketten megfogjuk a cipőnket. Megnézem, hogy Nyuszi ott van-e még, és szerencsére igen. Még mindig épen és egészségesen alszik.

A tűzfal a folyam irányából jön. El kell hagynunk ezt a helyet.

"Nem gondolod, hogy innunk kéne? Lehet, hogy napokig nem fogunk találni máshol." Kiáltja túl Rue az égő fák hangját.

"Ja, de siessünk!" Kiabálom. Mindketten kortyolunk a vízből és Nyuszit is megitatjuk. Aztán futunk. Futunk a tűzzel mögöttünk. Készen arra, hogy halálra égessen. 

"Utálom ezeket a Játékmestereket." Motyogom az orrom alatt.

"Prim, vesz minket a kamera!" Szid meg Rue.

"Mintha képes lennék bármikor is elfelejteni" Sóhajtok. Folytatjuk a futást. Nincs megállás.

"Úgy érzem, mindjárt összeesek!"

"Én is, de tényleg haladnunk kell!" Jelenti ki Rue.

"Nem tudok, túl fáradt vagyok" Sikerül kinyögnöm. Tényleg, tényleg fáradt vagyok. Komolyan úgy gondolom, hogy nemsokára összeesek. Rue felsóhajt.

"Szállj fel a hátamra" Mondja.

"Nem, nem. Akkor te fogsz elfáradni." Mondom miközben futunk, vagy legalábbis kocogunk.

"Akkor viszont futnunk kell!" Kiált fel Rue.

Végigvonszolom magam az Arénán, próbálok lépést tartani Rue-val. Az egyedüli dolgok, amim még van- cipők, csúzli és a szőrös barátunk. A talaj egyre közelebb van, és én összerogyok. Emlékszem arra, hogy esek egy nagyot, aztán minden elsötétül.

   *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 

POV: Katniss

Prim! Prim ne!

Nézem a képernyőn, ahogy a tűzfal követi Primet, és a szövetségesét, Rue-t. Valamiről beszélnek, miközben futnak, de nem lehet hallani őket. Csak a tűz morajlását lehet hallani. A két lány nem viseli a cipőit, helyette a kezeikben hozzák. "Oh, gondolom a cipőik súly lelassítaná csak őket" Motyogom, próbálok pozitív maradni, amiben nem vagyok túl jó.

Mi fog történni Primmel? Mikor fog elállni a tűz?

Mi van Peetával? Láttam tegnap a Hivatásosok csoportjával. Az áruló. A 12.-ből jött emberek sohasem kötnek alkut a Hivatásosokkal. Annyira frusztrált vagyok. Azért, mert Peeta és Prim is a Viadal résztvevője. Utálom a Kapitóliumot. Egyértelműen és meghamisíthatatlanul teszem.

   *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。  

A következő alkalommal, amikor kinyitom a szemem, erős fájdalmat érzek a lábamban. A földön fekszek és elkezdek mozgolódni, amikor egy hangot hallok.

"Fent vagy?"

Rue az. Próbálok felülni, de egyáltalán nem jön össze.

"Igen. De nem igazán érzem jól magam. Mi történt?" Kérdezem.

Az éhezők viadala: PrimWhere stories live. Discover now